www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PIC 16F616 prekinitve

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
grecko453
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2010 13:02
Aktiv.: 0.48
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 05, 2012 3:41 pm    Naslov sporočila:  PIC 16F616 prekinitve Odgovori s citatom

Gledam stran 13 in me bega razlika med:
PERIPHERAL INTERRUPT
RA2 EXTERNAL INTERRUPT
PORTA CHANGE INTERRUPT

Rabil bi da mi vhodni signal generira prekinitev in me zanima če lahko tak signal peljem zgolj na RA2 pin.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 05, 2012 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

peripheral je grupa interuptov (v kater gre tudi RX iz serijskega porta, ce spada RA2 med njih moras tudi tega vklopit, je kot neke vrste global int enable).

RA2 je samo za RA2 pin.

PORTA change je pa sprememba stanja na kateremkoli pinu na portu A

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.41

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 05, 2012 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej sliko 12-7 na strani 119 v datasheetu, pa poglavje 12.4 preberi (strani 118-119).
grecko453
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2010 13:02
Aktiv.: 0.48
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2012 12:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Poglej sliko 12-7 na strani 119 v datasheetu, pa poglavje 12.4 preberi (strani 118-119).

sej sem prebral samo še vedno mi ni razumljivo. Slika mi je ša manj jasna.

Za RA2/INT interrupt piše, da je "rising/falling edge triggered" torej pri spremembi iz 1 v 0 ali iz 0 v 1. Hkrati RA2 interrupt lahko zbudi kontroler iz spanja.

Pri portA change prekinitvi pa je enako, sprememba vhoda sproži prekinitev.

Torej če prav razumem, lahko kateri koli pin porta A uporabim v svojem primeru, tudi RA2 pin, pri čemer slednjega lahko koristimo še pri zbujanju kontrolerja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 06, 2012 12:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RA2 pin sprozi tocno dolocen interupt, verjetno INT0 v tem primeru

pri porta interuptu moras pa najprej ti ugotoviti kateri pin se je spremenil, da lahko pri tem interuptu odreagiras.

PortA interupt bi ti recimo prisel prav ce bi nanj vezal matricno tipkovnico. Tako bi ob bilokateri veji prebral vrstice in ugotovil katero tipko si pritisnil.
Ali shranis staro vrednost porta po koncani interupt rutini v register old. register new pa osvezis z vrednostjo porta. Tako ob vsaki prekinitvi ves kateri pini so jo sprozili.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni