|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
grecko453 Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2010 13:02 Prispevkov: 86 Aktiv.: 0.48 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 05, 2012 3:41 pm Naslov sporočila: PIC 16F616 prekinitve |
|
|
Gledam stran 13 in me bega razlika med:
PERIPHERAL INTERRUPT
RA2 EXTERNAL INTERRUPT
PORTA CHANGE INTERRUPT
Rabil bi da mi vhodni signal generira prekinitev in me zanima če lahko tak signal peljem zgolj na RA2 pin. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.27 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Pon Mar 05, 2012 3:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
peripheral je grupa interuptov (v kater gre tudi RX iz serijskega porta, ce spada RA2 med njih moras tudi tega vklopit, je kot neke vrste global int enable).
RA2 je samo za RA2 pin.
PORTA change je pa sprememba stanja na kateremkoli pinu na portu A _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.41
|
Objavljeno: Pon Mar 05, 2012 4:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej sliko 12-7 na strani 119 v datasheetu, pa poglavje 12.4 preberi (strani 118-119). _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grecko453 Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2010 13:02 Prispevkov: 86 Aktiv.: 0.48 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 06, 2012 12:36 am Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
Poglej sliko 12-7 na strani 119 v datasheetu, pa poglavje 12.4 preberi (strani 118-119). |
sej sem prebral samo še vedno mi ni razumljivo. Slika mi je ša manj jasna.
Za RA2/INT interrupt piše, da je "rising/falling edge triggered" torej pri spremembi iz 1 v 0 ali iz 0 v 1. Hkrati RA2 interrupt lahko zbudi kontroler iz spanja.
Pri portA change prekinitvi pa je enako, sprememba vhoda sproži prekinitev.
Torej če prav razumem, lahko kateri koli pin porta A uporabim v svojem primeru, tudi RA2 pin, pri čemer slednjega lahko koristimo še pri zbujanju kontrolerja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.27 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Tor Mar 06, 2012 12:56 am Naslov sporočila: |
|
|
RA2 pin sprozi tocno dolocen interupt, verjetno INT0 v tem primeru
pri porta interuptu moras pa najprej ti ugotoviti kateri pin se je spremenil, da lahko pri tem interuptu odreagiras.
PortA interupt bi ti recimo prisel prav ce bi nanj vezal matricno tipkovnico. Tako bi ob bilokateri veji prebral vrstice in ugotovil katero tipko si pritisnil.
Ali shranis staro vrednost porta po koncani interupt rutini v register old. register new pa osvezis z vrednostjo porta. Tako ob vsaki prekinitvi ves kateri pini so jo sprozili. _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni