www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Voltmeter z LM3914

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2012 6:54 pm    Naslov sporočila:  Voltmeter z LM3914 Odgovori s citatom

Za električni skuter sem se lotil izdelave voltmetra, ker je originalni praktično neuporaben. Uporabil sem dobro znan LM3914. Sam sem ga v mojih projektih uporabil kar nekajkrat, vendar sem shemo vedno kar kopiral iz kakšne sheme in jo malo priredil. Tokrat pa sem se lotil sheme sam, saj je sam čip zelo preprost. Kljub temu pa imam (vsaj mislim, da) začetniški problem in sicer s prikazom napetosti. Po enačbah iz DS-ja sem določil tok skozi LED in referenčno napetost. V teoriji zgleda vse lepo, v praksi pa se LED-ice ob poviševanju napetosti ne prižigajo postopoma, ampak se prižgejo vse na enkrat, ko vhodna napetost doseže referenčno. Zanima me, če kdo ve v čem je finta, ker sam ne vidim oz. ne najdem vzroka takega obnašanja čipa. Spodaj prilagam še shemo. Hvala.

PS.:Referenčna napetost je približno 8V.

Voltmeter 48V.png
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Voltmeter 48V.png
 Velikost datoteke:  7.95 KB
 Downloadano:  65 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 06, 2012 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že odkril krivca - sebe. Ena izmed nogic čipa, ki gre na maso očitno ni bila dosti zacinjena.

Slika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni