www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

7 segment LED display (3 digits)
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
xpolhecx
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Feb 2011 3:06
Aktiv.: 1.58

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 1:44 pm    Naslov sporočila:  7 segment LED display (3 digits) Odgovori s citatom

Zanim me, kje bi lahko v Sloveniji dobil te displaye s tremi številčnicami? Na Farnellu ni nič kaj izbire oziroma so mal previsoke cene

led.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  16.13 KB
 Pogledana:  2 krat

led.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

koliko potrebuješ?
xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaenkrat sta dosti že dva, da izboljšam zadevo na protoboardu. Do zdaj sem uporabljal 6 ločenih segmentov. Ker pa je nerodno pri sestavljanju (razmak med segmenti), sem se odločil da bi uporabil druge komponente. Malo gledam datasheete pa mi ni jasno, zakaj ima ta komponenta samo 15 pinov. Kako je s tem možno kontrolirat vse številčnice, pike in dvopičja?
Nazaj na vrh
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.59
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 2:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj jih ima 2× 15. To pride na vsak segment 2×5 tako da je vredu.

(če bolje pogledaš sliko, lahko vidiš 1. pin druge vrste)

xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne mislim onega na sliki ampak ta datasheet. Tista slika je sam simbolična

Model C.LTC-4624/4724 (3 digits)
Nazaj na vrh
jakar
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:34
Aktiv.: 0.80
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krmiliš jih v multiplex načinu.
LINK
Nazaj na vrh
xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi je zdelo da bo nekaj takega ja Smile Hvala. Kje pa dobit te segmente, razen Farnell ali Digikey? Še kakšna alternativa? Mi lahko kdo pove kako je z naročilom pri Digikey? Tistim cenam prištejem 20% DDV in pretvorim v EUR. Kaj pa poštnina in carina?

Zaenkrat sem našu tole:
- http://si.farnell.com/jsp/search/productdetail.jsp?sku=1003353
- http://search.digikey.com/us/en/products/LTC-4724JR/160-1545-5-ND/408218
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi se rad samo zice znebil al rabis prav display-e

Kaj pa kaj takega? 4je displaji zmuksani na tiskanini

IMAG0121.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  57.31 KB
 Pogledana:  4 krat

IMAG0121.jpg

IMAG0123.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  109.81 KB
 Pogledana:  0 krat

IMAG0123.jpg

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 4:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Motijo me razpoke med segmenti kot je vidno na sliki. Hkrati pa je zelo tečno in nerodno ko spajkaš, ker moraš lepo natančno poravnati segmente in mi vzame dosti časa. Najbolj čudno je pa to, da imajo segmenti odstopanje pri dimenzijah in so včasih še bolj krivo postavljeni. Zato pa želim tri v enem, pa še bolj priročno je, ker so malo manjši
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

potem ti naslednjic priporocam da naredis luknje za displeye samo malenkost vecje kot so dejansko pini debeli. Se bos izognil poravnavam. Ce pogledas moje so lepo poravnani pa sem jih samo vstavil v PCB in pricinil

na obstojeci tiskanini pa 3 displeje oblepi z selotejpom potem pa jih vstavi v PCB pocini in odstrani selotejp Wink

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 5:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja te ploščice so ble prve ko sem jih naredu. Pred enim tednom sem popravu in poslal v iTead. Segmente sem porinal za 0.2mm bolj skupaj in povečal luknje tak da upam da bo malo več prostora za poravnavo. Zdaj bom počakal da pridejo nove ploščice da vidim kakšno bo stanje. Če ne bo brezhibno, bom vseeno moral zamenjat segmente. Ampak vseeno, nekateri segmenti so zelo čudno oblikovani, sem narisal na sliki kako nekatere "vleče" v določeno stran in ko sestavljam moram brskat med 50timi segmenti, da najdem takšne da lepo ravno skupaj pašejo
Nazaj na vrh
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi jih malce po "šmirglpapirju" podrsal ?

Tako jaz delam z lamelnim parketom, ko popravljam luknje od starih radiatorjev.

Parket sicer z elektroniko nima dosti skupnega. Princip je pa podoben.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
red_mamba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

xpolhecx je napisal/a:
Ja te ploščice so ble prve ko sem jih naredu. Pred enim tednom sem popravu in poslal v iTead. Segmente sem porinal za 0.2mm bolj skupaj in povečal luknje tak da upam da bo malo več prostora za poravnavo. Zdaj bom počakal da pridejo nove ploščice da vidim kakšno bo stanje. Če ne bo brezhibno, bom vseeno moral zamenjat segmente. Ampak vseeno, nekateri segmenti so zelo čudno oblikovani, sem narisal na sliki kako nekatere "vleče" v določeno stran in ko sestavljam moram brskat med 50timi segmenti, da najdem takšne da lepo ravno skupaj pašejo

torej ce noces lufta med njimi potem je dobro da si povecal luknje.
Vseeno pa menim da je najbolje da jih oblepis obstrani s trakom predno jih vstavis v PCB. Ti bo prikrajsalo precej dela s poravnavami.

Lahko jih pa enostavno s sekunderjem med sabo zlepis pol jih pa das na PCB

xpolhecx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S trakom še nisem probal, bom naslednjič. S sekundnim pa je bil polom. Ko sem jih lepo poravnal in zlepil, jih nisem spravil več v luknje Very Happy
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

xpolhecx je napisal/a:
S trakom še nisem probal, bom naslednjič. S sekundnim pa je bil polom. Ko sem jih lepo poravnal in zlepil, jih nisem spravil več v luknje Very Happy

potem si imel pa razmak med segmenti prevelik na PCBju Wink

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni