www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Unior-komplet orodja
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2012 1:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Offtopic: če je verjeti Delovi prilogi Polet, so v Uniorju izdelali ojnice za Audijev dirkalnik skupine B (impresivna zadeva, ni kaj).

Ontopic: Meni je pa enkrat uspelo uničiti Uniorjev izdelek, 125 mm 1/2 colski podaljšek je zvilo okoli lastne osi. Seveda smo z dokaj veliko dodatno cevjo odvijali matico na polosovini na kolesu avta Mr. Green 32 mm nastavek in ročka sta mučenje preživeli, seveda sta bila tudi ta dva Uniorjev izdelek.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MartinSLO
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Sep 2011 0:25
Aktiv.: 0.10
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2012 1:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LinuxFuter je napisal/a:
Ontopic: Meni je pa enkrat uspelo uničiti Uniorjev izdelek, 125 mm 1/2 colski podaljšek je zvilo okoli lastne osi. Seveda smo z dokaj veliko dodatno cevjo odvijali matico na polosovini na kolesu avta Mr. Green 32 mm nastavek in ročka sta mučenje preživeli, seveda sta bila tudi ta dva Uniorjev izdelek.

Upam, da ste odvijali v pravi smeri. Nekateri avti imajo namreč na eni strani kontra navoj (ne vem za vse, sem se pa s tem že tudi sam ubadal na mojem prejšnjem).

V tem primeru lahko zviješ bilo kateri podaljšek, če se ta pravi "bik" spravi odvijat. Twisted Evil
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mobwap
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42
Aktiv.: 2.01
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2012 7:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se zgodi pri taki zlorabi... Isto opravilo, ključ 36, 2m 5/4" cevi pa ni popustila matica.
To pomaga ponavadi gretje matice avtogeno, 3/4" ali 1" "gedore" pa da trgaš vijak, eni res "piknejo do amena".
Če še kdo to doma prakticira pa ne gre, pomaga tudi da pri prvem vulkanizerju z pištolo za tovornjake poskusit zrahljat matico. V prihodnje pa se to da preprečit z bakreno mastjo, ravno tolko da kovina ne oksidira.
ok zdaj sem waaaay off topic

Uničit se da VSAKO orodje. In se strinjam z tistimi ki dajo nekaj na domačo kvaliteto, cena tudi ni vse dan danes. Če je cela jugoslovanska industrija uporabljala unior orodje pol že ni škart roba.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 08, 2012 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bojans, še kako se strinjam s teboj Wink

Tisti, ki služimo denar z orodjem, že vemo katero orodje je v redu. Moj glas gre vsekakor Unior-ju, s kvaliteto sem ZELO zadovoljen, preizkusil sem pa že veliko različnega orodja. Če Unior ne bi bil dovolj dober, bi mu obrnil hrbet in posegel po tujem orodju, čeprav sem naklonjem domači proizvodnji.

Ko sem se enkrat osebno pogovarjal s predstavnikom iz Uniorja in sem ravno takrat imel pri roki moj kovček in je videl moje orodje, je v šali dejal: " vidim, da delamo preveč kvalitetno orodje, še vedno uporabljate te stare klešče in izvijače, nič jih niste uničili, torej ste slab kupec..."
Ja, res sem slab kupec, ker uničim premalo orodja, ampak to še ne pomeni, da ne bom dokupoval novo orodje, novejše, nove modele in tako tudi delam... imam tudi najnovejše modele in sem zelo zadovoljen, počasi stare izvijače dajem nekam na stran, ker so novejši bolj ergonomsko oblikovani, kvaliteta konic pa je še vedno na visokem nivoju.

Unior ne spi, ne zaostaja, pač pa počasi in zanesljivo v niansah izboljšuje orodje, ki ga proizvaja. Ne bom rekel, da je ultimativno izboljšano, ampak so zelo blizu, nič manj kot kakšna opevana Beta, Belzer in podobni. Mogoče se komu zdi cena visoka, jaz trdim, da je nizka, ker mi orodje služi neobičajno dolgo, torej je dolgoročno gledano tako orodje poceni in cenejše.

Ne glede na to, kakšna je kvaliteta, pomemben je tudi odnos do orodja in način dela, disciplina ali nekakšna kultura uporabe orodja. Za vsak vijak svoj izvijač, za vsako matico ali matični vijak svoj ključ, in tako naprej. Če z enim izvijačem poskušamo narediti skoraj vse, potem je jasno, da bomo izvijač prej ali slej uničili, vijake pa prav tako. To je le primer, ki ne velja samo za izvijače, nekateri se s "kombinirkami" lotijo marsikaj Rolling Eyes verjamem, da nekje daleč na terenu včasih moramo improvizirat, ampak nekateri vzdrževalci kompletno orodje nosijo po žepih (kombinirke, izvijač), namesto da bi imel torbico, torbo, kovček, ampak to je za nekatere že pretežko, resnica pa je, da so leni in malomarni!

JureKorošec
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 09 Avg 2012 10:23
Aktiv.: 0.03
Kraj: Zreče

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2012 10:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Prebral sem celotno temo in moram reči, da je napisanih nekaj neresnic.

Kvaliteta ročnega orodja Unior se ne loči po barvi ampak po izvedbi.

Primer:
-Kromirana klešča z ročaji iz dvokomponentne umetne mase (top ponudba)
-Fosfatirana klešča z ročaji iz enokomponentne umetne mase
-Fosfatirana klešča z ročji prevlečenimi z plastjo umetne mase

Barvno se razlikuje linija izoliranega orodja za delo pod napetrostjo. Za to orodje se uporablja rdeča barva, spet pa orodje ločimo na tri izvedenke

Primer klešč:
-ročaji iz enokomponentne umetne mase
-Ročaji iz dvokomponentne umetne mase
-Ročaji prevlečeni z dema plastema umetne mase (top ponudba)

Toliko za enkrat, če imate uporabniki kakršnakoli vprašanja povezana z ročnim orodjem vam z veseljem odgovorim.

LP Jure

@ac/dc: Pred časom smo imeli probleme z lepilom za pritrjevanje ročajev. Ker smo menjali lepilo sedaj problemov, ki jih omenjate ni več. V kolikor imate še kakšna klešča z snetimi ročaji me kontaktirajte in bom uredil, da se brezplačno popravijo z novim lepilom.

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70621.18

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 09, 2012 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 12, 2012 11:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Letos maja sem kupil sadjarske škarje. Da niso "kitajske" za 2 evra, sem vzel UNIOR za 18,90 EUR. Problem: škarje so neuporabne; odrežejo samo precej debele veje, tanjših ne, tudi ob zelo močnem stisku. Lubje potegneš za seboj namesto da bi ga odrezalo.
Po skoraj celotni dolžini noža ostane med nožem podlago nekaj desetink milimetra prostora, toliko, da se vidi skozi; nož do konca pritisne samo na vrhu kljuna, na koncu pa se ob močnejšem pritisku na ročaj celo še bolj razpre.
Kako je s temi škarji ? Imajo kakšen ekscenter, kjer se dajo nastaviti, ali so proč vržen denar ?

DSC04427_P2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  520.52 KB
 Pogledana:  26 krat

DSC04427_P2.jpg

DSC04428_P.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  533.85 KB
 Pogledana:  11 krat

DSC04428_P.jpg

DSC04427_P.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  513.55 KB
 Pogledana:  10 krat

DSC04427_P.jpg

DSC04427.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  683.43 KB
 Pogledana:  25 krat

DSC04427.JPG

DSC04433.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  861.61 KB
 Pogledana:  13 krat

DSC04433.JPG

Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 12, 2012 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
Letos maja sem kupil sadjarske škarje. Da niso "kitajske" za 2 evra, sem vzel UNIOR za 18,90 EUR. Problem: škarje so neuporabne; o...

Kaj to si kupil nove ali rabljene? Ker mi imamo take že n let(10 da se spomnim, verjetno še kaj dlje(20+)) in delajo še vedno kot se spodobi(pa dajo po 2ha nasadov/leto skozi).

Poizkusi malo pobrusiti špico, ker pri nas se isto zgodi, ampak po nekaj letih uporabe in potem samo malo pobrusiš in imaš spet par let mir.

psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 12, 2012 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nove; brušenje ni pomagalo.
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 12, 2012 11:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
nove; brušenje ni pomagalo.

Kako pa si to brusil, ker na slikah izgleda kot, da je pobrušeno vse ostalo samo špica ne (vsaj zgornje pol cm).

Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.49
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 13, 2012 5:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto AL čeljust odvij in malo približaj nožu in nazaj privij pa bo delalo kot ura!

LP Nace
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 13, 2012 8:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z brušenjem lahko celo poslabšaš, bolje bi bilo, da bi poskusil nastavit, glede na to, da obstaja vijak Wink če se ne da nastavit potem bi verjetno bilo bolje, če bi počasi in postopno odstranjeval odvečen material na drugi čeljusti in rezilo pustil pri miru.
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 15, 2012 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na tistem vijaku se ne da nič nastavljati, ker ne gre za ekscenter ali kaj podobnega. Kakor zategneš, tako obstane.
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 15, 2012 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odtegni vijak, škarje stisni in zategni vijak. Čeljusti niso paralelne. Si pa z brušenjem tudi lok naredil, vsaj tako je videti.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
JureKorošec
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 09 Avg 2012 10:23
Aktiv.: 0.03
Kraj: Zreče

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2012 8:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem za pozen odziv, nisem imel vklopljene funkcije o obveščanju. Brick wall
Sistem nastvitve je, kot je opisal uporabnik Branez.
V klikor ste škarje poskodovali z brušenjem so za ta model na voljo rezervne čeljusti in rezilo.

http://www.uniortools.com/izdelek/garnitura-rezervnih-delov-za-550-3pr-550.1-9

LP

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni