www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LAN težave
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.80
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 1:33 pm    Naslov sporočila:  LAN težave Odgovori s citatom

Zdravo.

Situacija: 8 računalnikov z Windows 7 in en računalnik Windows XP. Vsi so povezani preko wifi na router.

Vse je v redu delovalo. Torej, vsak računalnik je videl vsakega in lahko sem izmenjeval datoteke preko mreže. Na eni 'sedmici' je naložen tiskalnik, katerega deli z ostalimi računalniki v mreži. Tudi mašina z XP, je v mreži delovala v redu.

Potem pa... kar naenkrat XP mašine več ne vidim v mreži z nobenega računalnika. Niti drugih računalnikov na vidim preko te mašine.

Zanimivo je to, da lahko druge računalnike pingam in z drugih računalnikov lahko pingam tega. Če na XP mašini zaženem angry IP scanner, mi ta vse računalnike v mreži lepo najde.

Na XP mašini sem prijavljen kot administrator, ki ima iste akreditacije kot administrator na ostalih računalnikih. Vsi operacijski so licenčni. Nikjer ni naložen dodatni požarni zid.

Probal sem zadevo tudi tako, da sem ugasnil antivirusne programe, anti spyware programe, windowsove požarne zidove... Nič ne pomaga.

Ker se je zadeva zgodila naenkrat, ko nič nisem spreminjal glede nastavitev omrežja, sumim da je kriva kakšna posodobitev operacijskega sistema.

Ima kdo idejo, kaj bi še lahko probal?

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.54
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 1:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je stroj iz katerega ne vidiš ostalih v isti delovni skupini, kot ostali?

Delovna skupina.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  63.14 KB
 Pogledana:  6 krat

Delovna skupina.JPG

skalpel
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46
Aktiv.: 2.65
Kraj: Šenčur

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 1:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si probal resetirati rutar? Pri nas doma ga moramo kar pogosto...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
S56RGA
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33
Aktiv.: 1.59
Kraj: Koper

Je servis "Computer Browser" startan?
besoft
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22
Aktiv.: 3.63
Kraj: Žižki - Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prvo kot prvo je pri sedmici narobe ime računalnika..ni priporočljivo uporabljati znakov kot so "_,." itd in pa presledkov ne sme biti v imenu računalnika, če je ta slika iz sedmice..pa isto velja za druge windowse tudi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
audiox
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala za hitre odgovore.

Vsi računalniki so v isti delovni skupini: workgroup. Servis "Computer Browser" je zagnan. Router sem resetiral in zdaj vidim 3 od osmih.

Maska podomrežja je povsod 255.255.255.0, IP naslovi so v območju 10.0.0.1 - 10.0.0.255

Imena računalnikov vsebujejo pomišljaj (MC-001, MC-002...), vendar je prej delovalo.

audiox
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In potem sem resetiral XP mašino in spet ni povezav. Sad
mobwap
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42
Aktiv.: 2.02
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej v registru

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBt\Parameters

Poglej vrednosti v teh dveh zapisih, vrednost pobriši tako da ključ ostane prazen.
-------------------
NodeType
DhcpNodeType
-------------------
Restart

Nisi edini ko se mu to dogaja Brick wall
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiox
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala.

Sem pogledal, vendar na tem mestu teh dveh ključev sploh nimam.

Vem, da nisem edini, ki ima takšne težave, zato me to tudi jezi. Z omrežji se srečujem od Win 95 dalje in vedno so sitnosti. Sicer Windows 7 lepo delujejo, priznam, a le če so same sedemke v mreži.

stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podobne težave mi povzroča Amisov antivirus na Xp jih. Vsake toliko časa se antivirus posodobi in pojavijo se težave z omrežjem. Preletim nastavitve, vstavim kljukice in mreža ponovno deluje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.65
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 25, 2012 11:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce lahko vse masine pingas (v eno in drugo smer), potem ni problem s samim omrezjem, ampak z windows servisom, ki skrbi za prepoznavanje racunalnikov v mrezi. Racunalniki med sabo dejansko izberejo t.i. "Master Browser", ki drugim posreduje imena (kot neke vrste DNS). Isci napake od tu naprej (npr. tukaj si lahko preberes malo osnov, ki sicer govorijo o linux servisu, ki opravlja isto nalogo.

LP!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 25, 2012 11:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

skalpel je napisal/a:
Si probal resetirati rutar? Pri nas doma ga moramo kar pogosto...

pogovor med stranko in tehnično podporo:
-internet mi ne dela....
-hm... "imate ruter?
-ja, je 100 m naprej od mene ampak je zdajle zaprt...zakaj pa?

RUTAR je trgovina s pohištvom in podobno kramo, ROUTER pa je naprava, ki služi internetu in podobni krami, OK?

mogoče mimo, ampak: kaj pa če bi poskusil vse računalnike prekonfigurirati v drugo skupino? Vsem spremeniš ime skupine iz WORKGROUP v nekaj drugega.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 25, 2012 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali imaš dostop do stikala oziroma usmerjevalnika. Če imaš, poizkusi povezljivost s pingom na vse naprave. Če so naprave dosegljive iz usmerjevalnika in stikala potem izločiš problem na omrežnem delu. Še lažje ti bo, če lahko pogledaš arp in mac tabelo na stikalu....
Nazaj na vrh
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.63
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 25, 2012 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusi med računalniki dostopati:
- z vpisom imena, npr.: \\MC-001\
- z vpisom IP-ja, npr.: \\10.0.0.14\
Nazaj na vrh
audiox
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 28, 2012 2:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo. Najlepša hvala vsem za pomoč, vendar nič od tega ni pomagalo.

Torej... vse mašine z naloženo sedmico se med seboj vidijo in lahko prenašam datoteke navzkriž med njimi. Vsaka mašina ima preko routerja dostop do neta. Edina mašina z naloženim XP, drugih mašin v mreži ne vidi in tudi te mašine ne vidijo te, ki ima XP naložene. Mašina z XP pa ima dostop do neta preko istega routerja in lahko pinga katerikoli mašino v mreži in obratno.

Probal sem že 'vse živo' in prebral goro materiala na netu, nič pa mi ni pomagalo.

Niti približno mi več ni jasno kaj sploh lahko še probam.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni