www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LabView pomoč
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.38

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 04, 2012 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da se tudi "standalone", ampak potem bo velikost aplikacije veliko večja, ker moraš potem v to tvojo aplikacijo vgraditi runtime. Kako točno gre pa se žal trenutno ne spomnim. Je pa mogoče.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2012 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

surla je napisal/a:
Zdaj sem končal z programom in naredil "exe" aplikacijo , ki deluje kot mora na mojem PCju.
Problem je , da se je na drugih PCjih kjer ni instaliran Labview ne da zaganjati.
Pravi , da potrebuje LV runtime ali nekaj podobnega.
Je kaka varianta zaganjati te programe na mašinah brez LV okolja?

No, to je ena največjih slabosti LabView-a.
"NI Runtime" je 250 MB težka inštalacija. Dobiš na ni.com.
Pa še enostavno se ga ne da dobit, ampak se moraš registrirat na njihovo spletno stran Brick wall
Imaš sicer tudi "bližnjico" - ko kreiraš aplikacijo v LV, imaš opcijo, da ti zgradi celoten setup, in tam inaš opcijo, da ti doda Runtime v Setup.

Zato, da poganjaš 1 MB velik programčič, rabiš inštalirat 250 MB šodra. Jetra totalna.
Zaradi tega imam tako rad C ali Delphi - 1 MB program je en sam exe file in ga nosiš okoli in poganjaš brez vsakega problema. Ne pa tole Brick wall Pray

drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.34
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 15, 2012 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav,

zanima me če je kakšna varianta za LabView za Linux? Ter kje dobiti na faksu profesor ni vedel, na internetni strani od NI pa je tabela katera pravi da LabView ni na volju za Linux distribucije.

Fajn bi blo pa da bi bila 11 verzija z SP1.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.11
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 15, 2012 5:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zdravo,

obstaja verzija za os x, samo je dokaj okrnjena. priporočam virtual machine in windows.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.34
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 15, 2012 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za OS X sem videl in tudi sklepam da je bolj okrnjena ker njihov Download je velik okr. 500 MB za Win pa cca 1 G.

Za Linux upam da je kaj, raziskovanje se še nadaljuje.

Windows, pač pred kratkim sem preklopil Win -> Linux in bi se rad navadil na Linux žal. Windows nočem več. Very Happy

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 15, 2012 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dual boot si naredi, če že res hočeš uporabljati linuxe. Boš imel nepotrebne težave v nadaljevanju študija, ker večino programskega orodja, ki se uporablja je za win platformo.
Nazaj na vrh
jani18
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Sep 2010 10:22
Aktiv.: 0.74
Kraj: Ojstri Vrh

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 23, 2012 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima, če se da z labviewom iz PC brati uro, in sicer
tako, da je ves čas točna, da teče sama od sebe, potem pa bi to uro
poslal preko rs232 na modul.

hvala za odgovore
Nazaj na vrh
surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 24, 2012 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo točno uro lahko bereš iz kakega poceni GPS modula .
Še na elektriki boš prišparal.
Nazaj na vrh
Sadida
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Aktiv.: 3.22
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 24, 2012 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima kdo izkušnje s programiranjem Siemensovih krmilnikov z LabView-jem ?
Je to sploh mogoče? Nekaj malega informacij sem že našel po spletu, ampak me zanimajo kakšni bolj konkretni primeri.
Nazaj na vrh
jani18
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Sep 2010 10:22
Aktiv.: 0.74
Kraj: Ojstri Vrh

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2012 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne gre se mi za točno uro, no ja tudi to
vendar pa imam labview že tako ali tako priključen
na to napravo na katero bi poleg vseh podatkov, ki jih pošiljam
rad pošiljal tudi sinhronizacijo ure vsake toliko časa.

Zato pa me zanima kako v labviewu lahko berem uro iz PCja

LP
Nazaj na vrh
surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2012 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://zone.ni.com/reference/en-XX/help/371361E-01/glang/get_date_time_in_seconds/
Nazaj na vrh
n900
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Jan 2011 17:01
Aktiv.: 0.60
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 04, 2012 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Iz interneta sem si naložil nekaj primerov vezij, ko odprem v labview se mi odpre le čelna pološča, oz plošča na kateri so gumbi postavljeni.

Zanima me kaj že moram klikniti da dobim še okno na katerem je vezava kako so "gumbi in grafi" povezani (vezalna shema)? Če se prav spomnem je neka kombnacija tipk?
Nazaj na vrh
tiger
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22
Aktiv.: 4.89

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 04, 2012 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Window/Show Block Diargram

pa nazaj Window/Show Front Panel

Lahko si oba okna razporediš na levo in desno stran monitorja.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 04, 2012 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ctrl+E
n900
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Jan 2011 17:01
Aktiv.: 0.60
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 05, 2012 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala obema

A ni bla tud ena bližnca da si jo stisnu kliknu na element uporabljen v shemi in se je odpru help z opisom kaj blokec dela in kje se nahaja v menuju če ga iščeš ponovno?

lp n.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 3 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni