www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ročke na krmilu kolesa
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.80
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2012 5:38 pm    Naslov sporočila:  Ročke na krmilu kolesa Odgovori s citatom

Zdravo vsem.

Gumijaste ročke na krmilu kolesa se vrtijo. Ne ispadajo in ni nevarno za vožnjo. Ker pa niso 'okrogle', temveč neka varianta ortopedske oblike zna bit moteče.

Kako bi jih lahko pritrdil, da pa jih ne zalepim, saj jih bom mogoče kdaj želel sneti dol?

Vnaprej hvala za odgovore.

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.68
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2012 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem imel jaz ta problem, sem se ga enostavno lotil s sekundnim lepilom. Seveda je lepilo prijelo še preden sem ročke do konca dobil gor na štango. Mladič pač. Tako da to varianto odsvetujem Smile
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2012 6:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vrtenje bo preprečil lak za lase (si sposodiš pri ženskih članicah doma, pri sosedu, ...) s katerim napršiš krmilo in liknje v ročkah, ki jih potem natakneš, ko se malce posuši. Če ne bo šlo gor, si pomagaj s stisnjenim zrakom, tako da s šobo pihaš v luknjo ročaja in pod rob, ko tiščiš ročke na krmilo. Stisnjen zrak za malenkost napihne ročko in s tem omogoči lažje natikanje.
Če lak ne bo pomagal, ti ostane le še lepilo in upoštevaj alyjev nasvet, naj bo to počasnejše lepilo, razen če uspeš natakniti ročko brez ustavljanja Wink
Namesto sekundnega lepila lahko uporabiš kontaktno npr Neostik, vendar brez čakanja da se delno posuši, ročke natakneš na popolnoma sveže lepilo in potem pustiš pri miru vsaj čez noč, še bolje pa kakšen dan ali dva, tako da se lepilo uspe posušiti (počakaš na deževno obdobje, zalepiš in pustiš).

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2012 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se je to pojavilo zdaj, ko je tako vroče (temperaturni raztezek), poskusi, kaj se dogaja v kakšnem hladnem prostoru.

Morda samo razmastiš obe površini in bo bolje. Ali pa s čopičem grobo pobarvaš cev - hkrati dobiš večji premer in razgibano površino.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.95

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2012 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi tudi poskusil z barvanjem cevi, kot pravi igo.
Lahko bi ročke fiksiral tudi z manjšimi kniping vijaki z lečasto glavo.
V sredini ročaja bi s spodnje strani prevrtal gumo in eno steno cevi in uvil vijak.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiox
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2012 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaenkrat zelo dobri nasveti, v kar nisem niti dvomil. Najprej bom probal z lakom za lase, ker s to metodo naredim najmanj škode.

Ni se pa zadeva pojavila zdaj, ko je vroče. Že od začetka je tako. Ročke so že bile gor, ko sem kolo kupil.

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.01
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2012 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno bi ti pomagalo že če bi ročke snel in opral z milnico, da odstraniš kakšno mast ali olje, ki so ga uporabili za lažje natikanje. Potem boš ročke težko spravil gor. Spet pomaga malo milnice. Voda bo izhlapela in ročke s ene bodo vrtile. Ne pozabi očistiti tudi krmila.
audiox
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2012 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

čisto možno, da so s čim namazali. Točno to je torej 1. korak.
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.49
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2012 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včasih, ko je nad štedilnikom odpadla ploščica smo jo enostavno namazali z marmelado -češpljeva in je bolje držalo kot lepilo za ploščice.

LP Nace
Nazaj na vrh
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2012 11:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Marmelada? Heheh, kaj eni ustvarjate. Jaz bi kar zalepil z neostikom pa je. Tudi če boš kdaj menjal ročke, jih v skrajni sili porežeš dol.
n900
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Jan 2011 17:01
Aktiv.: 0.60
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2012 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupi odi-jeve ali pa od dmr cca. 20-30e na koncu ma vijak na imbus in lepo zategneš in se ne premika.

Imajo v veb-company v lj
Nazaj na vrh
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.49
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2012 12:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

xsyt je napisal/a:
Marmelada? Heheh, kaj eni ustvarjate. Jaz bi kar zalepil z neostikom pa je. Tudi če boš kdaj menjal ročke, jih v skrajni sili porežeš dol.

Verjetno si še v rosnih letih, ampak je to moja mama naredila, ko sem bi star 12 let, sedaj pa še zraven 56 in še kar držijo nad štedilnikom na trda goriva!

LP Nace
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2012 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To z marmelado se tudi jaz spomnim, da je mama naredila.
Nazaj na vrh
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2012 9:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vendar mora biti "domača" in ne neka tekoča noviteta ki se nikoli ne strdi...
Nazaj na vrh
Matej79
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15
Aktiv.: 2.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2012 11:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupi lock-on ročke, kot je že bilo omenjeno in boš imel mir za večno. Cene pa se gibljejo med 13€ in 25€.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni