www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ulpc1000 in LPC1113 - kje začeti?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
skyflyer
Član
Član

Pridružen-a: Tor 11 Jan 2011 22:35
Aktiv.: 0.25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2012 4:26 pm    Naslov sporočila:  ulpc1000 in LPC1113 - kje začeti? Odgovori s citatom

Zdravo!

Imam ulpc1000 platko, v ponedeljek pa dobim še LPC1113 uC. Ko bo prilotan gor, bi za začetek rad spisal en "hello world" (recimo blinkanje ledic Wink) za občutek, potem pa bi se lotil naprej LCD-jev in ostalih reči. Pa me zanima kako začeti? Res škoda ker sem zamudil ARM seminar...

ulpc1000 ima USB vmesnik: ali to pomeni da ga priklopim direktno na računalnik, ali moram uporabiti PoUSB12 in ga povezati na RX/TX/VCC/GND pine? Drugace imam pa tudi FTDI TTL 3.3V USB adapter, ce bi kaj prav prislo...

Za začetek bom vzel trial verzijo KEIL prevajalnika (ali priporočate kaj drugega?); prenos programam na uC pa preko FlashMagica. Potrebujem še kaj?

Hvala,
Miha.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2012 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na seminarju je šlo brez posebnih priklopov.

TIV je bilo priključeno preko USB na PC. Ob pritisku tipke INT in reset se je procesor računalniku predstavil kot usb kluč na katerega smo prenesli BIN datoteko.

Ponoven reset je sprožil izvajanje programa.

Bom poizkusil spisat eno temo z opisanimi postopki pa kakšnim programčkom.
Naše ploščice so večinoma sicer imele procesorje LPC1343, tako da bo za 1113 potrebno kakšen detajl spremeniti.

skyflyer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 07, 2012 8:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super!

Bom hvalezen!
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 07, 2012 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če me spomin ne vara, se na način "Mass storage device" ne da programirati vseh LPCprocesorjev (pravzaprav se jih da zelo malo ... Smile ). Tako da verjetno bo treba preko UARTa ...

LP, g

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 07, 2012 9:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@skyflyer: ne gre za priporočilo, vendar obstaja tudi zastonj IDE za te vrste kontrolerjev. Več najdeš tukaj.
skyflyer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 07, 2012 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Jaka57: Hvala za link. Bom poizkusil. Ampak najprej moram zadevo usposobiti.

@Mucek: kaksen nasvet kako preko UARTa preko PoUSB12 ali preko FTDI TTL 3.3V adapterja?

LP,
Miha.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70656.44

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 08, 2012 10:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
skyflyer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 08, 2012 3:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Za PoUSB12 imaš opisano na www.poscope.com

Boris, vem da si mi to ze omenil, vendar mi iz PDF-a to ni bilo jasno (trenutno site nekaj ne deluje, gledam pa sicer to kar sem downloadal). Ali je LPC1113 kompatibilen kar se tice vezave z LPC1300?

Torej da gre PIO1_6 na P0.27 == P10 pin 8 in PIO1.7 na P3.25 == P11 pin 2?

Ali jaz to povsem narobe razumem? Ali lahko serijsko programiram kar s FDTI 3.3V vmesnikom ali je bolje s PoUSB12?

LP,
Miha.

ps: ker sem totalen zacetnik, bi mi prav prislo nekaj v tem stilu (to bom napisal za nove zacetnike, ko ugotovim kaksno je zaporedje): vzames ulpc1000, gor prispajkas LPC1113, PoUSB12 povezes: poUSB-RXD na ulpc1000-P11-pin2, poUSB-TXD na ulpc1000-P10-pin8, ... potem vzames flash magic in das gor program xx.hex in ledice pricno utripati. Smile
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70656.44

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 08, 2012 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni