|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bgrguric Član

Pridružen-a: Pon 28 Maj 2012 14:44 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 2:35 pm Naslov sporočila: AKUMULATOR |
|
|
ZAnima me naslednje : imam 100 ah akumulator topla ki pa sem ga uporabljal samo 2 meseca sedaj pa sem traktor prodal in ta akumulator trenutno ne rabim in me zanima kako ga vzdrževati da bo dober in da se ne bo pokvaril. Ker včasih so rekli da če kupiš nov aku in ga ne priklopiš nobenkat potem dolgo lahko stoji tu pa sem ga že priklopil in s tem aktiviral sedaj pa ga ne rabim. Kaj naj naredim da bo ostal poln ali je dobro polnjenje ker prec sem ga napolnil ko sem ga vzel ven iz traktorja čeprav ni bil prazen sedaj pa ga imam v garaži. Ali ga je potrebno spet čez čas napolnit. Ima tudi tako okence čez katerega pogledaš in pri meni kaže zeleno Lp. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s59ma Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31 Prispevkov: 634 Aktiv.: 3.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
V Hof**ju dobiš (za 19€, če se ne motim) polnilec Pb accu-jev, ki ima tudi funkcijo vzdrževanja. _________________ Na napakah se učimo (pametni se na tujih). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred časom sem nekaj podobnega videl tudi v Evro*pinu. Bi pa za osvežitev in polno napolnitev sam poskusil s kakšnim poceni kitajskim digitalnim modelarskim polnilcem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bgrguric Član

Pridružen-a: Pon 28 Maj 2012 14:44 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Tor Jul 10, 2012 6:17 am Naslov sporočila: |
|
|
KAJ pa če polnim z navadnim polnilcem kolikokrat ga moram polnit na mesec ali več kot mesec. Ker včeraj sem ga priklopil po 1letu in je bil prazen do polovice sedaj pa sem ga napolnil. Kdaj ga naj spet polnim. Ali je res da če akumulator ne aktiviraš da lahko stoji v garaži brez polnjenja ko pa ga enkrat priklopiš pa ga moraš vzdrževat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dyfan Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54 Prispevkov: 652 Aktiv.: 2.96
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni