www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

AKUMULATOR

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bgrguric
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Maj 2012 14:44
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 09, 2012 2:35 pm    Naslov sporočila:  AKUMULATOR Odgovori s citatom

ZAnima me naslednje : imam 100 ah akumulator topla ki pa sem ga uporabljal samo 2 meseca sedaj pa sem traktor prodal in ta akumulator trenutno ne rabim in me zanima kako ga vzdrževati da bo dober in da se ne bo pokvaril. Ker včasih so rekli da če kupiš nov aku in ga ne priklopiš nobenkat potem dolgo lahko stoji tu pa sem ga že priklopil in s tem aktiviral sedaj pa ga ne rabim. Kaj naj naredim da bo ostal poln ali je dobro polnjenje ker prec sem ga napolnil ko sem ga vzel ven iz traktorja čeprav ni bil prazen sedaj pa ga imam v garaži. Ali ga je potrebno spet čez čas napolnit. Ima tudi tako okence čez katerega pogledaš in pri meni kaže zeleno Lp.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s59ma
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31
Aktiv.: 3.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 09, 2012 3:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Hof**ju dobiš (za 19€, če se ne motim) polnilec Pb accu-jev, ki ima tudi funkcijo vzdrževanja.
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 09, 2012 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred časom sem nekaj podobnega videl tudi v Evro*pinu. Bi pa za osvežitev in polno napolnitev sam poskusil s kakšnim poceni kitajskim digitalnim modelarskim polnilcem.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bgrguric
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Maj 2012 14:44
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 6:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

KAJ pa če polnim z navadnim polnilcem kolikokrat ga moram polnit na mesec ali več kot mesec. Ker včeraj sem ga priklopil po 1letu in je bil prazen do polovice sedaj pa sem ga napolnil. Kdaj ga naj spet polnim. Ali je res da če akumulator ne aktiviraš da lahko stoji v garaži brez polnjenja ko pa ga enkrat priklopiš pa ga moraš vzdrževat.
Nazaj na vrh
dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.96

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravnaj se po navodilu, ki si ga dobil poleg akuja.
Polni ga zopet takrat, ko mu pade napetost na približno 12,5V.

Tule je že bilo govora o tem:
http://213.250.2.95/elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=24708&highlight=&sid=e0ebd93da401bf558ab53f95d89e53fb
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni