|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gregaa Član

Pridružen-a: Pon 15 Jun 2009 16:46 Prispevkov: 107 Aktiv.: 0.55 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 7:37 pm Naslov sporočila: težava z diskom |
|
|
Pozdravljeni.
ko prižgem računalnik mi javi: 1720-SMART Hard Drive detects imminent failure (Failing Attribute: 5)
please back up the contents of the hard drive and run HDD Self Test in F10 Setup F1=contiune f10 Bios setup. probal sem test diska in mi javi neznano napako, na novo sem naložil windowse in ni nič bolje, mogoče ve kdo kako odpraviti napako ali mi je odpovedal disk.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
disk kaput, rabiš novo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.74 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pomeni:
Koda: |
LUQWV is compressed |
En dan prižgem računalnik in mi namesto, da bi se zagnal v OS ispiše zgoraj omenjeno besedilo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.74 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pon Jun 18, 2012 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj nočem biti siten ampak izgleda, da omenjenega problema nobeden ne pozna niti google. Najbrž je disk uporaben samo še za predelavo v brusilko?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.41
|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 6:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Napiši v googla
Citiram: |
"* is compressed"startup |
. Izgleda, da vsak dobi svoje ime...
_________________ LP
Srečko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panja003 Član

Pridružen-a: Tor 22 Jul 2008 12:54 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.27 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 8:05 am Naslov sporočila: |
|
|
V skrajni sili se obrni na KOTAR v LJ.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Tor Jun 19, 2012 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Izgleda da sedaj vem za kaj se gre. Očitno sem vklopil stiskanje in bom moral dostopati s inštalacijskim diskom ter odkljukati omenjeno opcijo. Najlepša vam hvala za pomoč.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.33
|
Objavljeno: Tor Jul 17, 2012 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes mi je šel HDD po gobe. Pri startu motor zažene, nato trikrat klikne ter se ustavi.
Je to po vašem mnenju mehanska okvara ali mogoče elektronika?
Gre za Samsung HD160JJ/P. Če ima mogoče kdo identičnega delujočega za prodat, naj me kontaktira.
_________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.33
|
Objavljeno: Čet Avg 02, 2012 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preko ebay sem naročil identičen disk, v upanju, da bom lahko z deli delujočega diska nekako popravil nedelujočega. Med tem časom sem na spletu prebral eno goro informacij, da menjava pcbja z diska na disk ne pomaga, pa čeprav je napaka na pcbju. Omenjali so tudi prelotanje pomnilnika, kjer so zapisane lastnosti diska, itd...
Danes, sem prejel disk z ebaya in se odločil, da vseeno poskusim. Ko sem odvijačil pcb z okvarjenega diska, sem ostal presenečen nad oksidacijo na pcb konektorju. Zgleda, da jim je pri Samsungu škoda polotat kontakte, kaj šele pozlatit. Za vsak slučaj sem kontakte očistil in za hec pcb privilačil nazaj ter priklopil na PC. Dela!
Po hitrem postopku sem skopiral vse pomembne stvari.
Seveda sem iz radovednosti pogledal še stanje pcb konektorja na disku iz ebaya in prav tako očistil oksidno plast.
Tako, zdaj, ko imam dva delujoča identična diska, jih pa povežem v RAID. Poleg tega bom pomembnejše stvari linkal na Dropbox. Razmišljam tudi o uporabi ProjectLocker za projekte.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
236.14 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
233.13 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
_________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Čet Avg 02, 2012 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni nujno da se šparajo samo pri Samsungu. Npr. pri meni je bil to nek WD SATA za v prenosnike. Sicer ni bil problem v tem, ampak je imel očitno poškodovane bralno/pisalne glave.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2012 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
Ni nujno da se šparajo samo pri Samsungu. Npr. pri meni je bil to nek WD SATA za v prenosnike. Sicer ni bil problem v tem, ampak je imel očitno poškodovane bralno/pisalne glave. |
Fantje. Tole bo pa programirana napaka. So že naštudirali tak material, da preživi toliko časa, potem pa vsi diski odidejo v večna lovišča.
Moje mnenje pač.
Ps. Glavno, da si rešil podatke, če pa si še disk dobil ugodno, si pa zmagal.
_________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 6.00 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Ned Avg 05, 2012 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Na starih diskih so bili na PCB tudi tisti kontakti pocinkani, ker je cink mehkejši od bakra, pa se je težje zgodilo, da se je zgubila glavna elektronika kontakt z malo interno elektroniko pri aktuatorju. Zgleda, da tistih par kapljic cinka prišparajo in kar je glavno, disk kao "crkne" ravno po izteku garancije ... programirano
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni