Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
silvo22 Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.82 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2012 6:48 pm Naslov sporočila: Avto Grosuplje |
|
|
Ker razmere dopuščajo sem tik pred tem da zamenjam voz. Premamil me je en oglas preprodajalca ki sliši na "Avto Grosuplje". Zanima me ali ima kdo izkušnje z dotičnim prodajalcem.
LP _________________ http://www.youtube.com/user/hscncmachines |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
me2d Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10 Prispevkov: 291 Aktiv.: 1.52
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2012 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lansko leto je svak tam kupil Octavio. Je pa prodajalec v pogodbo napisal precej modificirano ceno (zaradi davkov...), ki meni osebno ni bila všeč. Dober nakup.
Naj ti moje mnenje ne bo v vodilo. Bodi vseeno previden in tečen PRED nakupom, da ti ne bo treba biti PO njem
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2012 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Veliko avtov imajo uvoženih iz Italije, sodelavec je pri njih kupil C5 in mu je delal brez problemov. Drugače pa poglej po drugih forumih kaj pravijo ... klik
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2012 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
me2d je napisal/a: |
Lansko leto je svak tam kupil Octavio. Je pa prodajalec v pogodbo napisal precej modificirano ceno (zaradi davkov...), ki meni osebno ni bila všeč. |
Kak davek? Pa saj pri prodaji rabljenega avta ni več davka na promet z rabljenimi vozili
Ontopic: zelo varno je predvidevat, da te hoče kdorkoli pri prodaji rabljenega avta prinesti okoli, zato bodi vedno previden in tečen okoli podrobnosti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2012 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kak davek? Pa saj pri prodaji rabljenega avta ni več davka na promet z rabljenimi vozili
Si pozabil še na kak davek, ki naj bo "letno-kumulativno" čim manjši!  _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.50 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2012 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem pri njih pred dvemi leti kupil Citroen C4GP in sem še sedaj zelo zadovoljen.
Res je da je večina avtov iz uvoza - vendar če imaš koga poznanega pred nakupom preko VIN številke v centralnem arhivu servisov pogleda kronologijo servisov (vsaj dokler je garancija ga vsi vozimo na pooblaščen servis) in na podlagi le teh izračunaš približno koliko km bi moral imeti - pa vidiš koliko odstopa.
Moj je iz uvoza - v 3 mesecih, ki sem jih vložil v pregled C4GP v SLO so po večini avti iz SLO porekla slabše ohranjeni kot iz tujine.
Pomaga ti lahko tudi tole -- http://www.carfax.si/ za 4€ dobiš poročilo o njem. (sam sem ga tudi tu prej preveril).
LP _________________ -
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo22 Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.82 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2012 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, saj debate iz drugih forumov so me zbodle. Vendar so te debate stare 5 let in verjetno niso merodajne.
Carfax je verjetno bolj tako, kajti ne najde številke tega avta, niti poizkusno nekih drugih ne. Je pa avto iz Italije, ja. _________________ http://www.youtube.com/user/hscncmachines |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.71 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2012 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Avto Grosuplje ima dosti vozil iz Italije. Kolega je vzel tam c4 picasso. Z vozilom je zadovoljen. Glede priredbe kilometrov opravijo to že v Italiji. Podrobno je potrebno pogledat servisno knjigo(zaporedje barv kulijev ob podpisih) in preverit na pooblaščenem servisu, zadnji zapis datum/kilometrina.
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2104 Aktiv.: 8.88 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2012 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
webmouse je napisal/a: |
Pomaga ti lahko tudi tole -- http://www.carfax.si/ za 4€ dobiš poročilo o njem. (sam sem ga tudi tu prej preveril). |
Večino podatkov je na voljo zastonj na strani e-uprave . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.71 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2012 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vidijo se kilometri, servisi, itd. Tudi podatki koliko lastnikov je bilo ni nujno, da je realno. Še vedno je na pooblaščenih servisis najboljše preverit. Če se vozilo kupuje za kakšen spodoben denar, je 20€ minimalno za vsaj - mirno vest. Vsak resen prodajalec ne bi imel nič proti takšnemu pregledu.
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|