www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Avto Grosuplje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
silvo22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25
Aktiv.: 2.82
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2012 6:48 pm    Naslov sporočila:  Avto Grosuplje Odgovori s citatom

Ker razmere dopuščajo sem tik pred tem da zamenjam voz. Premamil me je en oglas preprodajalca ki sliši na "Avto Grosuplje". Zanima me ali ima kdo izkušnje z dotičnim prodajalcem.

LP

me2d
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Aktiv.: 1.52

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2012 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lansko leto je svak tam kupil Octavio. Je pa prodajalec v pogodbo napisal precej modificirano ceno (zaradi davkov...), ki meni osebno ni bila všeč. Dober nakup.
Naj ti moje mnenje ne bo v vodilo. Bodi vseeno previden in tečen PRED nakupom, da ti ne bo treba biti PO njem Smile

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2012 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Veliko avtov imajo uvoženih iz Italije, sodelavec je pri njih kupil C5 in mu je delal brez problemov. Drugače pa poglej po drugih forumih kaj pravijo ... klik

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2012 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

me2d je napisal/a:
Lansko leto je svak tam kupil Octavio. Je pa prodajalec v pogodbo napisal precej modificirano ceno (zaradi davkov...), ki meni osebno ni bila všeč.

Kak davek? Pa saj pri prodaji rabljenega avta ni več davka na promet z rabljenimi vozili Mr. Green

Ontopic: zelo varno je predvidevat, da te hoče kdorkoli pri prodaji rabljenega avta prinesti okoli, zato bodi vedno previden in tečen okoli podrobnosti.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2012 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kak davek? Pa saj pri prodaji rabljenega avta ni več davka na promet z rabljenimi vozili Mr. Green

Si pozabil še na kak davek, ki naj bo "letno-kumulativno" čim manjši! Smile

webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.50
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2012 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem pri njih pred dvemi leti kupil Citroen C4GP in sem še sedaj zelo zadovoljen.
Res je da je večina avtov iz uvoza - vendar če imaš koga poznanega pred nakupom preko VIN številke v centralnem arhivu servisov pogleda kronologijo servisov (vsaj dokler je garancija ga vsi vozimo na pooblaščen servis) in na podlagi le teh izračunaš približno koliko km bi moral imeti - pa vidiš koliko odstopa.

Moj je iz uvoza - v 3 mesecih, ki sem jih vložil v pregled C4GP v SLO so po večini avti iz SLO porekla slabše ohranjeni kot iz tujine.

Pomaga ti lahko tudi tole -- http://www.carfax.si/ za 4€ dobiš poročilo o njem. (sam sem ga tudi tu prej preveril).

LP

silvo22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25
Aktiv.: 2.82
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2012 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, saj debate iz drugih forumov so me zbodle. Vendar so te debate stare 5 let in verjetno niso merodajne.
Carfax je verjetno bolj tako, kajti ne najde številke tega avta, niti poizkusno nekih drugih ne. Je pa avto iz Italije, ja.

matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.71
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2012 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Avto Grosuplje ima dosti vozil iz Italije. Kolega je vzel tam c4 picasso. Z vozilom je zadovoljen. Glede priredbe kilometrov opravijo to že v Italiji. Podrobno je potrebno pogledat servisno knjigo(zaporedje barv kulijev ob podpisih) in preverit na pooblaščenem servisu, zadnji zapis datum/kilometrina.

LP

int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2012 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

webmouse je napisal/a:
Pomaga ti lahko tudi tole -- http://www.carfax.si/ za 4€ dobiš poročilo o njem. (sam sem ga tudi tu prej preveril).

Večino podatkov je na voljo zastonj na strani e-uprave .
Nazaj na vrh
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.71
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2012 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vidijo se kilometri, servisi, itd. Tudi podatki koliko lastnikov je bilo ni nujno, da je realno. Še vedno je na pooblaščenih servisis najboljše preverit. Če se vozilo kupuje za kakšen spodoben denar, je 20€ minimalno za vsaj - mirno vest. Vsak resen prodajalec ne bi imel nič proti takšnemu pregledu.

LP

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni