www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

kakšni rezkarji in svedri
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
besoft
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22
Aktiv.: 3.62
Kraj: Žižki - Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 22, 2012 9:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včeraj dobil končno vse rezkarje in gravirne nože ter še nekaj dobrot iz Sorotec-a. Zdaj pa veselo na delo Smile.

Da še napišem kaj uporabljam za rezkanje PCB:
- za rezkanje med vezicami TwinCut gravirne nože 0.15, 0.25, 0.32 mm odvisno od gostote vezja. hitrost nekje okoli 10000 rpm/min
- za izrez ozirma odrez pa prav tako TwinCut rezkarje 1mm ali 2mm. Hitrost nekje okoli 15000 rpm/min.

Imam pa KRES 1050 FME z ročno regulacijo hitrosti.

Do sedaj sem naročal nože in rezkarje pri nas v SLO, saj sem jih hitro dobil. prvič sem sedaj naročil iz Sorotec-a, trajalo pa je cca 4 delovne dni, čeprav po spremljanju pošiljke je bila najdle časa v sloveniji. Je pa res, da je bilo poslano po klasični paketni distribuciji in ne po hitri. Cene so nekako primerljive.
Bom pa sedaj tudi videl razliko v življenski dobi nožev, namreč TwinCut so relativno hitro "obrabijo". Je pa res, da jih lahko pošljem na brušenje.
Nove uporabnike pa opozarjam na previdno ravnanje z noži..ker nepravilno odložen nož na trdo površino uniči nož..še posebej tiste 0.1 mm.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 25, 2012 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V material FR4 debeline 1,5 mm bi rad izrez(k)al luknjo premera 80 mm.
Izdelal bom 5 do 10 takšnih izvrtin.
V mladih letih, bi za tako delo uporabil rezljačo. Ker pa bi za eno luknjo (dolžina reza približno 250 mm) porabil več kot eno žagico, bi to raje rezkal.

Uporabil bom nek noname strojček ki gre (nazivno) do 20.000 min-1. Pomik bo ročen (s preprosto pripravo).

Kakšen rezkar mi priporočate.

Hvala in lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 25, 2012 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obelix je napisal/a:
Kakšen rezkar mi priporočate.
Če ne prideš na piknik, ti pošljem nekaj ustreznih rezkarjev. Če prideš, jih dobiš pa tam.
Obelix
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 26, 2012 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Če ne prideš na piknik, ti pošljem nekaj ustreznih rezkarjev. Če prideš, jih dobiš pa tam.

Na piknik žal ne morem priti.

Lahko pa jih daš komu iz našega konca. GregorN je prijavljen. Če mi jih je seveda pripravljen prinesti.

Vnaprej hvala in lep pozdrav.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 26, 2012 11:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obelix je napisal/a:
GregorN je prijavljen.

Ne bo ga. Bom dal na pošto, saj ni problem. Le dovoliti mi moraš, da uporabim podatke za pošiljanje, ki jih že imam v društvu.

Obelix
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 26, 2012 12:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem pa daj skupaj s fluksom, ko bo tako daleč. Se ne mudi.
Lahko pošlješ na naslov, ki je v podatkih za društvo.
Nazaj na vrh
trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.70
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 23, 2013 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gledam V rezkarje za rezkanje TIV, ki se jih da dobit od kota 15° do 90°, pa me zanima, če ima kdo izkušnje, kako se kateri obnesejo? Predvidevam da so ti z ostrim kotom najbrž malo manj občutljivi na pravilno globino reza, ampak najbrž prej odletijo in obratno pri rezkarjih z večjim kotom.
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.46
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 23, 2013 4:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Obelix je napisal/a:
GregorN je prijavljen.

Ne bo ga. Bom dal na pošto, saj ni problem. Le dovoliti mi moraš, da uporabim podatke za pošiljanje, ki jih že imam v društvu.

Ti jih pa jaz dostavim v MB.

BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.30
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 23, 2013 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Objavljeno: Sre Sep 26, 2012 11:57 am .... Dancing
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni