|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
besoft Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22 Prispevkov: 585 Aktiv.: 3.62 Kraj: Žižki - Prekmurje
|
Objavljeno: Sob Sep 22, 2012 9:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj dobil končno vse rezkarje in gravirne nože ter še nekaj dobrot iz Sorotec-a. Zdaj pa veselo na delo .
Da še napišem kaj uporabljam za rezkanje PCB:
- za rezkanje med vezicami TwinCut gravirne nože 0.15, 0.25, 0.32 mm odvisno od gostote vezja. hitrost nekje okoli 10000 rpm/min
- za izrez ozirma odrez pa prav tako TwinCut rezkarje 1mm ali 2mm. Hitrost nekje okoli 15000 rpm/min.
Imam pa KRES 1050 FME z ročno regulacijo hitrosti.
Do sedaj sem naročal nože in rezkarje pri nas v SLO, saj sem jih hitro dobil. prvič sem sedaj naročil iz Sorotec-a, trajalo pa je cca 4 delovne dni, čeprav po spremljanju pošiljke je bila najdle časa v sloveniji. Je pa res, da je bilo poslano po klasični paketni distribuciji in ne po hitri. Cene so nekako primerljive.
Bom pa sedaj tudi videl razliko v življenski dobi nožev, namreč TwinCut so relativno hitro "obrabijo". Je pa res, da jih lahko pošljem na brušenje.
Nove uporabnike pa opozarjam na previdno ravnanje z noži..ker nepravilno odložen nož na trdo površino uniči nož..še posebej tiste 0.1 mm. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.02 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Sep 25, 2012 11:52 am Naslov sporočila: |
|
|
V material FR4 debeline 1,5 mm bi rad izrez(k)al luknjo premera 80 mm.
Izdelal bom 5 do 10 takšnih izvrtin.
V mladih letih, bi za tako delo uporabil rezljačo. Ker pa bi za eno luknjo (dolžina reza približno 250 mm) porabil več kot eno žagico, bi to raje rezkal.
Uporabil bom nek noname strojček ki gre (nazivno) do 20.000 min-1. Pomik bo ročen (s preprosto pripravo).
Kakšen rezkar mi priporočate.
Hvala in lep pozdrav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Sep 25, 2012 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Obelix je napisal/a: |
Kakšen rezkar mi priporočate. |
Če ne prideš na piknik, ti pošljem nekaj ustreznih rezkarjev. Če prideš, jih dobiš pa tam. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2012 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Če ne prideš na piknik, ti pošljem nekaj ustreznih rezkarjev. Če prideš, jih dobiš pa tam. |
Na piknik žal ne morem priti.
Lahko pa jih daš komu iz našega konca. GregorN je prijavljen. Če mi jih je seveda pripravljen prinesti.
Vnaprej hvala in lep pozdrav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2012 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|
GregorN je prijavljen. |
Ne bo ga. Bom dal na pošto, saj ni problem. Le dovoliti mi moraš, da uporabim podatke za pošiljanje, ki jih že imam v društvu. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2012 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa daj skupaj s fluksom, ko bo tako daleč. Se ne mudi.
Lahko pošlješ na naslov, ki je v podatkih za društvo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.70 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gledam V rezkarje za rezkanje TIV, ki se jih da dobit od kota 15° do 90°, pa me zanima, če ima kdo izkušnje, kako se kateri obnesejo? Predvidevam da so ti z ostrim kotom najbrž malo manj občutljivi na pravilno globino reza, ampak najbrž prej odletijo in obratno pri rezkarjih z večjim kotom. _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.46 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
GregorN je prijavljen. |
Ne bo ga. Bom dal na pošto, saj ni problem. Le dovoliti mi moraš, da uporabim podatke za pošiljanje, ki jih že imam v društvu. |
Ti jih pa jaz dostavim v MB. _________________ If you're in control, you aren't going fast enough |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.30 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2012 11:57 am ....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni