www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

SEA integrated amplifier
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 1:06 am    Naslov sporočila:  SEA integrated amplifier Odgovori s citatom

Ve kdo kaj o tem omenjenem ojačevalcu?

SEA.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  76.98 KB
 Pogledana:  90 krat

SEA.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.41

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tile bi znali kaj vedet...
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.30
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej zasebna sporočila.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
W.W.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 07 Jan 2010 18:45
Aktiv.: 0.01
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

KAJ PA MORAŠ VEDET O NJEM
tihi10
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Okt 2009 21:32
Aktiv.: 0.32
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povsem klasični tranzistorski ojačevalec.Na izhodu pa ima trafo za 100v izhodno linijo.Uporablja se za razna ozvočenja večih prostorov, po raznih firmah.........
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimalo me je predvsem, koliko W premore na izhodu. Sklepam, da nekje 250W v 4 ohme. Trafo je 2x39V 400W, tranzistorji so 3xMJ15024/3xMJ15025 končna stopnja ter 1xMJ15024/1xMJ15025 driverji.
Nameravam ga uporabiti za poganjanje monitorjev, torej bom odstranil 100V trafo ter dodal speakon konektor in XLR vhod.
Gumby hvala za link - jih nikakor nisem našel na googlu. Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
BluPhenix
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva ima 250-300W na 4 ohm.

Če boš uporabljal kot ojačevalnik za monitorje boš mogoče hotel zamenjati vhodni vezni kondenzator, ker omeji vhodno frekvenco signala višje zaradi 100V, ker nima smisla, da gre ojačevalnik do 20Hz, če linija in zvočniki tega ne premorejo.

Sicer sem ti pa napisal v eno sporočilo zgoraj -> poglej zasebna sporočila, mogoče zato, ker nekaj vem o teh ojačevalnikih (še kakšen namig potreben?).

Kako nikakor nisi našel na googlu? Ja no ok, če si vpisal sea integrated amplifier res ne vrže nič ven. Bi pa lahko po temu, da na trafotih piše DRM sklepal da je zadeva narejena v sloveniji in bi vpisal SEA integrirani ojačevalnik, ali pa ojačevalnik, ozvočenje ipd v google Wink

Nazaj na vrh
BABO
Član
Član

Pridružen-a: Ned 17 Jan 2010 21:11
Aktiv.: 0.27
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Škoda, da ni poslikan od zgoraj - mi je tako, kot je zelo podoben PA300!Pa LP!
Nazaj na vrh
BluPhenix
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PA300?

Sej kaj dosti več nebi bilo videti. Drugih ploščic kot je tista s končno stopnjo mislim da ni noter, no mogoče še ena, to pa je to, drugo je vse videt s te pwerspektive.

EDIT: Če misliš na Tale PA300, ti lahko povem, da si nista kaj dosti podobna. No oboje sta ojačevalnika, to ja.

Nazaj na vrh
BABO
Član
Član

Pridružen-a: Ned 17 Jan 2010 21:11
Aktiv.: 0.27
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 14, 2010 11:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, tega sem mislil.Po fotografiji sodeč sem pač imel preblisk.Žal ti tokrat nisem v pomoč.Pa LP!
Nazaj na vrh
noname
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10
Aktiv.: 0.98
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 25, 2012 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
tudi sam sem dobil podoben ojačevalnik v popravilo. Ob analizi (ko sem ga dobil) sem ugotovil da sta v izhodni stopnji prebita dva izhodna tranzistorja, stik med B in E. Tranzistorja sem zamenjal, premeril vse ostale elemente. Ter zaporedno z napajanjem priklopil žarnico. Ko sem zadevo testno zagnal, je izhodni transformator zelo "PISKAL" po par sekundah pa je prekurilo varovalko ki varuje izhodno stopnjo.

Napajalnik sem premero tako da so napajalne napetosti OK. (Transformator 2x42V tako dobim za gretzovim mostičem cca 120V oziroma (60V+-).

Prosim če mi lahko gdo svetuje kje iskat težavo ?

Lp, Uroš

slika1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  156.39 KB
 Pogledana:  60 krat

slika1.jpg

Nazaj na vrh
noname
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 6:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nobeden nebi znal svetovat kje se lotit težave ? Namreč vsi elementi ohmso so okej. Razmišljam da bi tranzistor po tranzisor odlotal ter ga zmeril izven vezja ?

Kakšna bolj pametna ideja ?
Nazaj na vrh
BluPhenix
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če pod izhodno stopnjo misliš končno stopnjo, kakšno varovalko si pa dal? Ker vezje, ki si ga pripel namreč nima nobene varovalke, saj so navadno locirane na vezju napajalnika.

Si siguren, da je piskal trafo, da niso piskali končni tranzistorji? V takem primeru je verjetno kaj osciliralo.

Za kakšno bolj konkretno pomoč ti težko tako preko foruma, mogoče najboljše, da se obrneš na proizvajalca.

Aja, si po menjavi končnih tranzistorjev zamenjal sljudo?

Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz sem enkrat sljudo namazal s pasto za naležne termostate in je tudi "piskalo", milo rečeno
noname
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
seveda je varovalka na napajalniku (pač kot celoten ojačevalnik je bilo mišljeno ne le končna stopnja ki je na sliki). Pri zamenjavi tranzistorjev sem zamenjal tudi sljudo tako da tukaj ni problema.

Ja prav to, zadeva oscilira in ne najdem vzroka. Piska pa izhodni transformator, če pa na izhod transformatorja (100V stran) priklopim zvočnik se piskanje (močno) sliši tudi v zvočniku.

Lp, Uroš
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni