www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Amiga

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.66
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 11:08 pm    Naslov sporočila:  Amiga Odgovori s citatom

Na začetku meseca me je zagrabila retro-nostalgija, zato sem začel skupaj spravljati eno solidno Amigo 1200. No, po enem mesecu nakupovanja iz cele Evrope sem uspel dobiti (skoraj-) vse sestavne dele: Amigo 1200, napajalnik, joystick, miško, pospeševalnik Blizzard 1230 MK IV z 68030 procesorjem in 32MB pomnilnika, 2 ROM čipa - Kickstart3.1, CF-IDE adapter, PCMCIA CF adapter, dve CF kartici, dodatni zunanji disketni pogon ... Čakam še mrežno kartico in zunanji flicker fixer / scandoubler (vezje, ki omogoča priklop Amige na PC monitor). To zadnje je samo začasna rešitev, kasneje moram dobiti še notranji scandoubler, ki pa je (žal, tako kot veliko hardvera za Amigo) precej dražji. (Slika 1, 2)

Ta Amiga se bo pridružila Amigi 500, ki jo imam že nekaj let, je pa na žalost v precej slabem stanju in jo počasi popravljam. Potrebna je še popravila tipkovnice, disketnika, na vezje je stekla baterija in razžrla nekaj povezav. Poleg tega potrebuje malo "barvanja" z Retrobrite-om, ker je čisto rumena. (Slika 3)

Zanimivo pa je, da se da tako star računalnik dokaj normalno uporabljati v današnjih časih - spletne strani, chat, f*t*p, urejevalniki besedil, grafike, zvoka ... Da ne govorimo o dejansko dobrih, zanimivih, zabavnih (in precej težkih) igrah Wink

LP!

A1200.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  65.32 KB
 Pogledana:  6 krat

A1200.jpg

A1200_2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  98.85 KB
 Pogledana:  14 krat

A1200_2.jpg

Amigas.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  94.45 KB
 Pogledana:  5 krat

Amigas.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 8:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo :

Ta ''Retrobrite'' to si dobil recept na netu ali si kje nabavil ( imel bi za osvežit laserjete 4M )

Waldo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50
Aktiv.: 1.47
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 8:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah, Amiga, ljubezen moje mladosti!

Sam sem jo imel kar dolgo. Prve korake na internetu sem naredil na Amigi, takrat še brez LAN povezave, kar z dial-up modemom.

Amiga je še ena od stvari, ki bi jih spet nabavil čisto iz nostalgije, če bi jih imel kam dati (beri: če bi "šefica" za vsko stvar ne zavijala z očmi).

Pa vsa čast za minimig!
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 8:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca: na netu: http://retr0bright.wikispaces.com/

V bistvu gre za mešanico vodikovega peroksida, nekaj podobnega Van*** oxy action, (poudarek na oxy), in zgoščevalca, da dobiš nekaj podobnega pasti, saj lahko potem željeno stvar namažeš, namesto da jo potapljaš v raztopino. Zgoščevalec je lahko škrob ali kaj podobnega. Nekateri svetujejo, da po nanosu paste daš plastiko pod uv svetlobo, ni pa nujno.

LP!
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 9:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

waldo: ja Amiga je tudi moja ljubezen iz mladosti Wink In verjetno glavni razlog, da sem šel v elektronske vode - me je tako impresionirala Smile

Mojo "šefico" hvala bogu zanima tehnologija Wink

LP!
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 9:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@chaos: in s čim narediš to mešanico ti?
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70812.74

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
transalp
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08
Aktiv.: 2.14
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo, tale "retr0bright" bi tudi meni rešil marsikatero težavo z osveževanjem izgleda pri obnovah. Morda bi si reč kar zaslužila kar svojo temo, kjer bi lahko objavili izkušnje s povrnitvijo izvirne barve porumeneli plastiki ... Rolling Eyes Rezultat v temle videu me je precej navdušil:

http://www.youtube.com/watch?v=ge4djX6c5ak&feature=related
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O kako lepo.
Amiga 500 je bil moj prvi računalnik. Simpatična zadeva. Ko bom imel hišo končano jo bom zagotovo nabavil in bo zraven ZX spectruma C64 in Atarija krasila mojo (bodočo) delavnico!

chaos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
@chaos: in s čim narediš to mešanico ti?

Je se nisem delal, kar sem napisal sledi iz pogovora z ljudmi iz amibay foruma, ki so to mesanico ustvarili. Bom pa definitivno porocal o rezultatih!

Je pa potrebno plastiko po tem tretmaju z necim zascititi, ker drugace se rumena barva povrne. Kaj pravite, bi bil plastik sprej v redu?

LP!
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok, glavni problem je, da ne dobiš sestavin s takim imenom pri nas (razen peroksida).
Ja, mogoče bi si pa res to zaslužilo svojo temo, posebno bi bilo zaželjeno mnenje tistih, ki jim kemija ni ravno španska vas. Teh je pa nekaj na forumu.

chaos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57: vse je z lahkoto dosegljivo tudi pri nas, v vsaki malo vecji trgovini, peroksid pa ima veliko ljudi ze doma Smile

LP!
Nazaj na vrh
s59ma
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31
Aktiv.: 3.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vanish Oxi & Co?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni