www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Offtopic
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.69
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2012 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aly, če bi bil kakšno desetletje mlajši, bi te že cukal za rokav Mr. Green Tako pa sem že preveč zlezel v IT, sploh zdaj ko sem molzna krava DURS-u
Če ti ne uspe dobit primernega kandidata v roku enega tedna, bom resno dvomil v vse tisto o gospodarski krizi in da je vse v riti.

airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.66
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2012 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sanjsko, če ne bi že imel zagotovljenega delovnega mesta bi se z veseljem prijavil.
Kot je rekel elson2k če kandidata ne dobiš v enem tednu je nekaj pošteno narobe.

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.62
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2012 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobri elektroniki po večini v trenutku dobijo šiht kjerkoli, zato je ponavadi težko takole v enem tednu najti dober kader. Pustimo se presenetiti Smile
besoft
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22
Aktiv.: 3.63
Kraj: Žižki - Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 11:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Odlična prilika za selitev v bolj urbano okolje Wink
Jaz se selim vsake par let in nič ne škodi. V Kranju so stanovanja dokaj poceni, v Vodicah pa se gradi novo naselje stanovanjskih hiš.

bolj urbano ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
besoft
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22
Aktiv.: 3.63
Kraj: Žižki - Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 11:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res, da je brezposelnost kar velika..pa je vseeno težko najti dober kader. Vsa v naši firmi se ubadamo z tem.
Težave je predvsem v tem, da ljudje so delovni in pridni..samo dosežejo nek nivo, stagnirajo in se ne razvijajo naprej.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.26
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

besoft je napisal/a:
Res, da je brezposelnost kar velika..pa je vseeno težko najti dober kader. Vsa v naši firmi se ubadamo z tem.
Težave je predvsem v tem, da ljudje so delovni in pridni..samo dosežejo nek nivo, stagnirajo in se ne razvijajo naprej.

Mislim da je v Sloveniji bolj problem to da ti NE pustijo zrast Mr. Green

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Peter
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55
Aktiv.: 1.58
Kraj: Pod krvavcem nekje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mamljiva ponudba aly zelooo blizu mene. Smile
Jenc0
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Feb 2010 0:13
Aktiv.: 0.41
Kraj: Cerklje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2012 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je mamljivo in zelo blizu, ampak sem na srečo že na podobnem mestu, le da je bolj oddaljen.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.49
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 06, 2012 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal je danes tako.
Včasih smo hodili v službo z veseljem do dela in dobrih odnosov med sodelavci in nadrejenimi.

Jenc0
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Feb 2010 0:13
Aktiv.: 0.41
Kraj: Cerklje

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 06, 2012 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nace je napisal/a:
Žal je danes tako.
Včasih smo hodili v službo z veseljem do dela in dobrih odnosov med sodelavci in nadrejenimi.

Ne bi se mogel bol strinjati, sicer sem premlad a je bilo verjetno marsikaj drugače kot danes.
Nazaj na vrh
sars
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40
Aktiv.: 3.56
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 06, 2012 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uf meni bi bilo pa tako delo izredno zanimivo. Tudi predaleč ni. So pa še nekatere malenkosti zaradi katerih se (še) ne morem prijaviti. Pa še 3 mesece odpovednega roka imam...
Galus
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Jun 2010 12:30
Aktiv.: 0.81
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2012 1:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živijo!

Me samo zanima, če si že koga našel...
Na notranjskem bi za tako delo delo ubijali...
Trenutno tudi sam iščem službo pri kateri pa mi gre tudi za plačo
osebno ne pričakujem velike plače (da je vsaj 600€) vendar povsod
ponudijo minimalno 560€...
Dobro lahko gremo tudi, potem na minimalno plačo samo naj bojo pogoji
dela dobri...
So pa potem taki pogoji, da se dela tudi 12h na dan ali pa kakšne drugačne fore...
Tako je vsaj na notranjskem (ne vem pa kako je kaj drugje po sloveniji)...
Nazaj na vrh
majstr2
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Sep 2012 0:12
Aktiv.: 0.26
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2012 2:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:

Če te najprej zanima plača, potem žal ne pašeš v moj izbor.

Žal s takim odgovorom tudi vi padete izven mojega izbora.

Delodajalcev ki mislijo, da jim bodo ostali svoj čas dajali na voljo zastonj, se ognem v širokem loku.

V kolikor je plačilo vsaj 10€ na uro, se da kaj pogovoriti, v nasprotnem primeru pa gre folk raje v tujino pomivat posodo (plačilo 16€/h)

Za 4€, mogoče 5€ na uro, kakor bi ponudili - ne hvala

Lp
Nazaj na vrh
linel
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Mar 2008 21:14
Aktiv.: 0.84
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2012 8:18 am    Naslov sporočila:  I: pomočnik - elektronik, mehatronik (RLS) Odgovori s citatom

človek hodi delat da kaj zasluži, še le nato zaradi veselja. veselje in dobro počutje ne plača položnic in stroškov.

tudi produktivnost se zvišuje z plačo, tako da višina plače je zelo pomembna, delodajalci vidijo samo svoj dobiček, drugo jim ni važno.

v sloveniji ljudje preveč popuščamo glede tega, zato pa imamo cene višje kot v avstriji plače pa dosti nižje. čas je da se to popravi na bolje. treba se je postavit za sebe, pa bodo tudi delodajalci prisiljeni dat večje plače. samo skupaj treba držat.
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2012 8:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Najprej se pogovarjamo o delu, šele potem o plači.
Če te najprej zanima plača, potem žal ne pašeš v moj izbor.
Plača se dinamično prilagaja pokazanim sposobnostim.

Točno tako in še enkrat točno tako in nič drugače !

Za svojo plačo moraš nekaj narediti in če misliš, da te premalo plačujejo in premalo izkoriščajo tvoj potencial se pač pogovoriš z nadrejenim o dodatnemu delu in povišici !

Linel in majstr2: najbolje, da gresta kar v Avstrijo posodo pomivat !
Samo nekaj me moti - zakaj sta potem hodila v šolo za povsem drug poklic ?
Nekoč ko bosta na razgovoru za spodobno zaposlitev (15E/h ?) bo verjetno tudi vprašanje o delovnih izkušnjah !
Verjetno bo takrat odgovor: Sem že delal v Avstriji Rolling Eyes

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 5 dni