|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.69 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Okt 04, 2012 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aly, če bi bil kakšno desetletje mlajši, bi te že cukal za rokav Tako pa sem že preveč zlezel v IT, sploh zdaj ko sem molzna krava DURS-u
Če ti ne uspe dobit primernega kandidata v roku enega tedna, bom resno dvomil v vse tisto o gospodarski krizi in da je vse v riti. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.66 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Čet Okt 04, 2012 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sanjsko, če ne bi že imel zagotovljenega delovnega mesta bi se z veseljem prijavil.
Kot je rekel elson2k če kandidata ne dobiš v enem tednu je nekaj pošteno narobe. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.62 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Okt 04, 2012 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobri elektroniki po večini v trenutku dobijo šiht kjerkoli, zato je ponavadi težko takole v enem tednu najti dober kader. Pustimo se presenetiti  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
besoft Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22 Prispevkov: 585 Aktiv.: 3.63 Kraj: Žižki - Prekmurje
|
Objavljeno: Pet Okt 05, 2012 11:45 am Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Odlična prilika za selitev v bolj urbano okolje
Jaz se selim vsake par let in nič ne škodi. V Kranju so stanovanja dokaj poceni, v Vodicah pa se gradi novo naselje stanovanjskih hiš. |
bolj urbano ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
besoft Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22 Prispevkov: 585 Aktiv.: 3.63 Kraj: Žižki - Prekmurje
|
Objavljeno: Pet Okt 05, 2012 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Res, da je brezposelnost kar velika..pa je vseeno težko najti dober kader. Vsa v naši firmi se ubadamo z tem.
Težave je predvsem v tem, da ljudje so delovni in pridni..samo dosežejo nek nivo, stagnirajo in se ne razvijajo naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.26 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Pet Okt 05, 2012 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
besoft je napisal/a: |
Res, da je brezposelnost kar velika..pa je vseeno težko najti dober kader. Vsa v naši firmi se ubadamo z tem.
Težave je predvsem v tem, da ljudje so delovni in pridni..samo dosežejo nek nivo, stagnirajo in se ne razvijajo naprej. |
Mislim da je v Sloveniji bolj problem to da ti NE pustijo zrast  _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Pod krvavcem nekje
|
Objavljeno: Pet Okt 05, 2012 2:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mamljiva ponudba aly zelooo blizu mene.  _________________ Vse se da pokvarit, le če se dovol časa ukvarjaš z njo!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jenc0 Član

Pridružen-a: Ned 14 Feb 2010 0:13 Prispevkov: 77 Aktiv.: 0.41 Kraj: Cerklje
|
Objavljeno: Pet Okt 05, 2012 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole je mamljivo in zelo blizu, ampak sem na srečo že na podobnem mestu, le da je bolj oddaljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sob Okt 06, 2012 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal je danes tako.
Včasih smo hodili v službo z veseljem do dela in dobrih odnosov med sodelavci in nadrejenimi. _________________ LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jenc0 Član

Pridružen-a: Ned 14 Feb 2010 0:13 Prispevkov: 77 Aktiv.: 0.41 Kraj: Cerklje
|
Objavljeno: Sob Okt 06, 2012 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nace je napisal/a: |
Žal je danes tako.
Včasih smo hodili v službo z veseljem do dela in dobrih odnosov med sodelavci in nadrejenimi. |
Ne bi se mogel bol strinjati, sicer sem premlad a je bilo verjetno marsikaj drugače kot danes. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40 Prispevkov: 671 Aktiv.: 3.56 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Sob Okt 06, 2012 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uf meni bi bilo pa tako delo izredno zanimivo. Tudi predaleč ni. So pa še nekatere malenkosti zaradi katerih se (še) ne morem prijaviti. Pa še 3 mesece odpovednega roka imam... _________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Galus Član

Pridružen-a: Pet 18 Jun 2010 12:30 Prispevkov: 148 Aktiv.: 0.81 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Ned Okt 07, 2012 1:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Živijo!
Me samo zanima, če si že koga našel...
Na notranjskem bi za tako delo delo ubijali...
Trenutno tudi sam iščem službo pri kateri pa mi gre tudi za plačo
osebno ne pričakujem velike plače (da je vsaj 600€) vendar povsod
ponudijo minimalno 560€...
Dobro lahko gremo tudi, potem na minimalno plačo samo naj bojo pogoji
dela dobri...
So pa potem taki pogoji, da se dela tudi 12h na dan ali pa kakšne drugačne fore...
Tako je vsaj na notranjskem (ne vem pa kako je kaj drugje po sloveniji)... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
majstr2 Član

Pridružen-a: Sob 29 Sep 2012 0:12 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.26 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Okt 07, 2012 2:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Če te najprej zanima plača, potem žal ne pašeš v moj izbor. |
Žal s takim odgovorom tudi vi padete izven mojega izbora.
Delodajalcev ki mislijo, da jim bodo ostali svoj čas dajali na voljo zastonj, se ognem v širokem loku.
V kolikor je plačilo vsaj 10€ na uro, se da kaj pogovoriti, v nasprotnem primeru pa gre folk raje v tujino pomivat posodo (plačilo 16€/h)
Za 4€, mogoče 5€ na uro, kakor bi ponudili - ne hvala
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
linel Član

Pridružen-a: Čet 06 Mar 2008 21:14 Prispevkov: 178 Aktiv.: 0.84 Kraj: prekmurje
|
Objavljeno: Ned Okt 07, 2012 8:18 am Naslov sporočila: I: pomočnik - elektronik, mehatronik (RLS) |
|
|
človek hodi delat da kaj zasluži, še le nato zaradi veselja. veselje in dobro počutje ne plača položnic in stroškov.
tudi produktivnost se zvišuje z plačo, tako da višina plače je zelo pomembna, delodajalci vidijo samo svoj dobiček, drugo jim ni važno.
v sloveniji ljudje preveč popuščamo glede tega, zato pa imamo cene višje kot v avstriji plače pa dosti nižje. čas je da se to popravi na bolje. treba se je postavit za sebe, pa bodo tudi delodajalci prisiljeni dat večje plače. samo skupaj treba držat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1907 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Okt 07, 2012 8:40 am Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Najprej se pogovarjamo o delu, šele potem o plači.
Če te najprej zanima plača, potem žal ne pašeš v moj izbor.
Plača se dinamično prilagaja pokazanim sposobnostim. |
Točno tako in še enkrat točno tako in nič drugače !
Za svojo plačo moraš nekaj narediti in če misliš, da te premalo plačujejo in premalo izkoriščajo tvoj potencial se pač pogovoriš z nadrejenim o dodatnemu delu in povišici !
Linel in majstr2: najbolje, da gresta kar v Avstrijo posodo pomivat !
Samo nekaj me moti - zakaj sta potem hodila v šolo za povsem drug poklic ?
Nekoč ko bosta na razgovoru za spodobno zaposlitev (15E/h ?) bo verjetno tudi vprašanje o delovnih izkušnjah !
Verjetno bo takrat odgovor: Sem že delal v Avstriji  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni