www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

xc3342, xc3030,...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 28, 2006 12:18 am    Naslov sporočila:  xc3342, xc3030,... Odgovori s citatom

Navedeni čipi so programabilna logika, ki jo je proizvajal Xilinx. Čipi niso ravno zadnji krik mode tega proizvajalca. Zanima me, če kdo ve, kako bi te čipe lahko programiral ? kateri in kakšen sw jih podpira. Kakšna so orodja za pisanje logičnih pravil. Jezik je verjetno VHDL. Zanima me tudi, kakšen vmesnik naj naredim, da bom do njih pristopil s pomočjo PC-ja. Nekaj čipov torej imam, potreboval pa bi še znanje, kako jih uporabiti.
silica
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01
Aktiv.: 1.52
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 28, 2006 10:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej na www.xilinx.com in poisci demo ISE 8.1i.

LP Tomaz

Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 28, 2006 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te cipe ponudi na ebay, za denar, ki ga bos dobil si pa kupi nove clane.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 28, 2006 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aja, pa se nekaj... za te starine rabis tudi star sw.

Koda:

if (xilinx_fpga_part < Spartan2)
    use_ISE81 = false;
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 28, 2006 1:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch, imaš popolnoma prav. Vendar imam veselje do reciklaže.

ISE 8.1 žal ne podpira več teh čipov. Mi bo pa prišel prav, ker podpira xc4005, ki sem ga tudi nekje staknil.

Zdaj pa po vrsti:
1. Potrebujem načrt za vmesnik..
2. Potrebujem kako starejšo verzijo sw ISE ali kaj podobnega.

Podoben problem je z programiranjem starejših GAL-ov.

Je to res vse neuporabno in za vrečt stran ?

Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 28, 2006 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem imel podobna "veselja". Pa sem prisel do sklepa da nima smisla.
Starejse verzije sw lahko dobis na xilinxovi strani. Tudi za nacrt za programiranje.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 28, 2006 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Podoben problem je z programiranjem starejših GAL-ov.

Pri katerih pa pride do tezav in kaksnih (s katerim programatorjem) ? Ce prav razumem specifikacije za programiranje - scier samo pritisnem gumb in stvar deluje - potem je algoritem za GALe (Lattice) kompatibilen nazaj (backwards-compatible) s tistim za PALe, ki so res muzejski primerek in ga ni tezko implementirati.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 28, 2006 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Pri katerih pa pride do tezav in kaksnih (s katerim programatorjem) ?

Z nobenim, ker preprosto nisem uspel poiskati kakega primernega sw. Tudi programatorja nimam. Pravzaprav imam eno opuščeno škatlo, ki pa žal ne deluje. V njem je bil nek mikrokontroler in ROM, ki pa ga je žal nekdo izpulil. Vsa korist od te škatle je textool podnožje.

-Ima kdo načrt za samogradnjo ?
-SW?

DMan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03
Aktiv.: 0.52
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 28, 2006 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Praktično vsa programabilna logika ki jo danes proizvaja Xilinx se programira preko JTAG-a, za katerega Xilinx nudi tudi shemo na:
http://toolbox.xilinx.com/docsan/data/alliance/jtg/fig26.htm

Sam sem si izdelal JTAG po tej shemi po predlogi TIV s strani http://www.holger-klabunde.de/projects/Xilinx.htm in dela brez problemov.

Nisem pa siguren da bo programiralo tudi xc3342.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 28, 2006 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moje sporocilo moram nekoliko dopolniti - pod "specifikacije" sem imel v mislih opis dolocenih nastavitev v datasheetu, kar ni enako algoritmu za programiranje. Tega proizvajalci ocitno precej dobro skrivajo, saj marsikateri odprti dizajn (E)EPROM programatorja GALov ne zna prezveciti, kljub ocitni podobnosti. Jaz imam komercialen programator ki deluje z vsemi GALi, ki so na voljo v nasih trgovinah.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 28, 2006 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gali !! Ali je kje kdo zasledil kak programator v samogradnji za te zanimive čipe ?

Xilinx: Tudi sam sem naredil podoben programator in z njim nimam problema. Kako programirati starejše čipe, pa vseeno ne vem. Bi poizkusil s tem vmesnikom, a kaj ko ISE 8.1 tega ne podpira.
Ostane mi le, da poiščem kak starejši SW.

Pripel sem še dve sliki testborda za XC9572 in moj vmesnik. Kabelček vmes je kar RJ45 kabel Laughing

prog1.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  prog1.jpg
 Velikost datoteke:  87.15 KB
 Downloadano:  23 krat

prog2.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  prog2.jpg
 Velikost datoteke:  105.01 KB
 Downloadano:  20 krat

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 28, 2006 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj menite o temle: http://www.hw.cz/Teorie-a-praxe/Konstrukce/ART644-GALblast---Programator-GALu.html
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 29, 2006 8:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se enkrat: starejse verzije sw dobis na xilinxovi strani.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 29, 2006 10:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch, hvala. Bom poiskal.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni