www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kraja softwera
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 29, 2006 8:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
Tihi je napisal/a:
Vsak program bi moral biti prosto dostopen vsakomur in zastonj dokler se s tem posameznik ne okorišča. Se pravi bi lahko uporabljal program zastonj, ko pa začneš z njim služiti ga kupi ali pa daj od izdelka procente.

Koliko programov si pa ze napisal (in dal zastonj v javno uporabo za nekomercialne namene), da ti je to tako mega resitev ?

Kakšnega pa že Wink , ne razumem pa zakaj ste nekateri s tem tako obremenjeni, ker je to v končni fazi zastonj reklama. Če je dober program ti ga bo prijatelj priporočil in če ga ne boš kupil za domačo rabo ga boš za službo. Tistih nekaj procentov ki zgubite na domačih uporabnikih, pridobite veliko več ko kupi neko veliko podjetje multi-user licenco. Če pa programiraš za podjetje si pa itak že plačan za tvoj čas in znanje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tihi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 29, 2006 8:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Npr.: zakaj je nekatera programska oprema zastonj na voljo študentom? Je pa v tujini to bolj razširjeno kot pri nas, škoda.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 29, 2006 6:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tihi je napisal/a:
Kakšnega pa že Wink , ne razumem pa zakaj ste nekateri s tem tako obremenjeni, ker je to v končni fazi zastonj reklama. Če je dober program ti ga bo prijatelj priporočil in če ga ne boš kupil za domačo rabo ga boš za službo. Tistih nekaj procentov ki zgubite na domačih uporabnikih, pridobite veliko več ko kupi neko veliko podjetje multi-user licenco. Če pa programiraš za podjetje si pa itak že plačan za tvoj čas in znanje.

Jaz sem s tem "obremenjen" zato, ker sem napisal precejkrat po 1500 vrstic (torej izpolnjujem prej omenjen kriterij za javkanje Rolling Eyes ), vsaj pol od tega pod GPL/BSD licenco, za pisanje cesar nisem imel prav nic (razen se nekoliko poslabsanega vida), nekaj pa za stranke, ki so stvar zelele ... in placale. V zadnjih primerih mi je sicer uspelo uveljaiti "storitveni" model, tako da ne bi imel morebiten pirat (ki jih tako ali tako ni bilo) prav nic od ukradenega produkta, ker ne bi zraven dobil nic od tega, kar je dobil clovek, ki je placal (najem HW, ki je prakticno 100% aplikacije). No, zato sem "obremenjen" - rad bi videl s cim si "obremenjen" ti, da ti je tako fino advokatirati naj se delo nekoga drugega piratizira; ugibam da zato, ker nisi napisal v zivljenju nic pametnega (= vrednega), ce pa bi, bi pa tudi drugace razmisljal.

Ce delas za neko firmo, ki te placuje, je s tem problem samo prenesen nanje, se vedno pa obstaja in ga mora nekdo resiti. Mogoce je M$ res poopware, ampak vseeno so nekoga placali, da to sranje napise. Ce ti je to sranje dovolj dobro, da ga uporabljas, potem tudi za to sranje posteno placaj. Ce se ti zdi cena za to sranje previsoka, potem najdi drugo (manjse) sranje, katerega cena se ti zdi korektna. Sam uporabljam Windoze (kupljeni), Linux in NetBSD (zastonjska) in za vsakega se mi zdi palcana cena ravno ustrezna.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.98
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 29, 2006 7:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
This petition is directed to the European Parliament and to the European Council. Its goal is to warn European Authorities against the dangers of software patents. This petition is supported by the EuroLinux Alliance together with European companies and non-profit associations. Please make this petition well known to everybody concerned and do whatever else you can to help our ongoing struggle.
Pa še link na peticijo.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.98
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 29, 2006 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Einführung zum Thema Softwarepatente

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Tihi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 30, 2006 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Sokrat:
Prvo ne podcenjuj ljudi, ki jih ne poznaš. Jaz se ne bom spuščal na tvoj nivo.
Povedal sem samo svoje mnenje, ki pa ni bilo mišljeno kot napad na kogarkoli.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 30, 2006 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tihi je napisal/a:
@Sokrat:
Prvo ne podcenjuj ljudi, ki jih ne poznaš. Jaz se ne bom spuščal na tvoj nivo.
Povedal sem samo svoje mnenje, ki pa ni bilo mišljeno kot napad na kogarkoli.

Lepo. Jaz sem pa povedal svoje mnenje - svoje delo ponujaj drugim kakor ti pase, ostalim pa tega ne vsiljuj. Konec zgodbe.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni