|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Tihi Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 29, 2006 8:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Tihi je napisal/a: |
Vsak program bi moral biti prosto dostopen vsakomur in zastonj dokler se s tem posameznik ne okorišča. Se pravi bi lahko uporabljal program zastonj, ko pa začneš z njim služiti ga kupi ali pa daj od izdelka procente. |
Koliko programov si pa ze napisal (in dal zastonj v javno uporabo za nekomercialne namene), da ti je to tako mega resitev ? |
Kakšnega pa že , ne razumem pa zakaj ste nekateri s tem tako obremenjeni, ker je to v končni fazi zastonj reklama. Če je dober program ti ga bo prijatelj priporočil in če ga ne boš kupil za domačo rabo ga boš za službo. Tistih nekaj procentov ki zgubite na domačih uporabnikih, pridobite veliko več ko kupi neko veliko podjetje multi-user licenco. Če pa programiraš za podjetje si pa itak že plačan za tvoj čas in znanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tihi Član

|
Objavljeno: Čet Jun 29, 2006 8:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Npr.: zakaj je nekatera programska oprema zastonj na voljo študentom? Je pa v tujini to bolj razširjeno kot pri nas, škoda. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Čet Jun 29, 2006 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšnega pa že , ne razumem pa zakaj ste nekateri s tem tako obremenjeni, ker je to v končni fazi zastonj reklama. Če je dober program ti ga bo prijatelj priporočil in če ga ne boš kupil za domačo rabo ga boš za službo. Tistih nekaj procentov ki zgubite na domačih uporabnikih, pridobite veliko več ko kupi neko veliko podjetje multi-user licenco. Če pa programiraš za podjetje si pa itak že plačan za tvoj čas in znanje. |
Jaz sem s tem "obremenjen" zato, ker sem napisal precejkrat po 1500 vrstic (torej izpolnjujem prej omenjen kriterij za javkanje ), vsaj pol od tega pod GPL/BSD licenco, za pisanje cesar nisem imel prav nic (razen se nekoliko poslabsanega vida), nekaj pa za stranke, ki so stvar zelele ... in placale. V zadnjih primerih mi je sicer uspelo uveljaiti "storitveni" model, tako da ne bi imel morebiten pirat (ki jih tako ali tako ni bilo) prav nic od ukradenega produkta, ker ne bi zraven dobil nic od tega, kar je dobil clovek, ki je placal (najem HW, ki je prakticno 100% aplikacije). No, zato sem "obremenjen" - rad bi videl s cim si "obremenjen" ti, da ti je tako fino advokatirati naj se delo nekoga drugega piratizira; ugibam da zato, ker nisi napisal v zivljenju nic pametnega (= vrednega), ce pa bi, bi pa tudi drugace razmisljal.
Ce delas za neko firmo, ki te placuje, je s tem problem samo prenesen nanje, se vedno pa obstaja in ga mora nekdo resiti. Mogoce je M$ res poopware, ampak vseeno so nekoga placali, da to sranje napise. Ce ti je to sranje dovolj dobro, da ga uporabljas, potem tudi za to sranje posteno placaj. Ce se ti zdi cena za to sranje previsoka, potem najdi drugo (manjse) sranje, katerega cena se ti zdi korektna. Sam uporabljam Windoze (kupljeni), Linux in NetBSD (zastonjska) in za vsakega se mi zdi palcana cena ravno ustrezna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.98 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Jun 29, 2006 7:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
This petition is directed to the European Parliament and to the European Council. Its goal is to warn European Authorities against the dangers of software patents. This petition is supported by the EuroLinux Alliance together with European companies and non-profit associations. Please make this petition well known to everybody concerned and do whatever else you can to help our ongoing struggle. |
Pa še link na peticijo. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.98 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Jun 29, 2006 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Einführung zum Thema Softwarepatente _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tihi Član

|
Objavljeno: Pet Jun 30, 2006 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
@Sokrat:
Prvo ne podcenjuj ljudi, ki jih ne poznaš. Jaz se ne bom spuščal na tvoj nivo.
Povedal sem samo svoje mnenje, ki pa ni bilo mišljeno kot napad na kogarkoli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Pet Jun 30, 2006 1:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Sokrat:
Prvo ne podcenjuj ljudi, ki jih ne poznaš. Jaz se ne bom spuščal na tvoj nivo.
Povedal sem samo svoje mnenje, ki pa ni bilo mišljeno kot napad na kogarkoli. |
Lepo. Jaz sem pa povedal svoje mnenje - svoje delo ponujaj drugim kakor ti pase, ostalim pa tega ne vsiljuj. Konec zgodbe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni