|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Ned Okt 21, 2012 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za odgovore. Svetilk je res veliko. Zelo težka izbira. No, kot sem napisal zgoraj odločil sem se že za PARALUX Saftey Light PX 3
Spada v skupino industrijskih svetilk, je iz polycarbonata, vodotesna, prahotesna, nosi oznako Ex (kar je ok v firmi je tudi plin), Svetilno telo je lahko tudi Xenon ...
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Okt 21, 2012 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, 30 lumnov ni ravno veliko, je pa seveda lahko dovolj za dane razmere. Pozitivna stran je da bodo baterije trajale...
Pred nakupom bi se jaz prepričal v tisto plastično držalo za v žep - tako na sliki imam občutek da bo odpadlo zelo hitro...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marjansavli Član

Pridružen-a: Pon 20 Jul 2009 15:03 Prispevkov: 26 Aktiv.: 0.13 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Mar 25, 2015 12:43 pm Naslov sporočila: Re: Žepna svetilka |
|
|
Tudi sam sem kupil svetilko LED-torch 10W v isti trgovini, model ZH93.
Vanjo gredo tri C/LR14 baterije.
Zadeva je odlično delovala, dokler ni sin pogruntal, da lahko namesto treh LR14 baterij, da eno Li-Ionsko od starega prenosnika 18650 in da ravno tako odlično sveti.
(Že prej preizkušeno je to je dober nadomestek za F*ferjeve LED lučke, ki imajo notri vložek s tremi AAA baterijami, ki jih ena 18650 odlično nadomesti)
No, potem pa si je mislil, ker je bilo v ohišju dovolj prostora za 3 C baterije, bo pa tudi za dve 18650, pa bo še bolj svetilo. Toda ni upošteval, da se napetost sešteva in je skuril omenjeno LED svetilko.
Težko se jo je odprlo, toda notri je tole vezje in LED svetilo v alu ohišju.
Prosim za namig kaj od tega je zanič in ali se daj kaj popraviti?
Hvala za odgovor.
>mislim da v H*ferju. Ta je še med vsemi najboljša. (3w LED kovinska 2xAA baterije)
Opis: |
LED-torch 10W Fofer, model ZH93 vezje 3x C/LR14 |
|
Velikost datoteke: |
202.2 KB |
Pogledana: |
11 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.60 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Čet Mar 26, 2015 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Po vsej verjetnosti ti je šel mikrokontroler, kateri navadno deluje do 6V max. Te LED driverji"pred sabo" navadno nimajo nobenega regulatorja (samo diodo) tako, da ga je tistih ~8V najverjetneje skurilo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marjansavli Član

Pridružen-a: Pon 20 Jul 2009 15:03 Prispevkov: 26 Aktiv.: 0.13 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Mar 26, 2015 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Andrej64 je napisal/a: |
Po vsej verjetnosti ti je šel mikrokontroler, kateri navadno deluje do 6V max. Te LED driverji"pred sabo" navadno nimajo nobenega regulatorja (samo diodo) tako, da ga je tistih ~8V najverjetneje skurilo. |
Najbrž se ta mikrokontroler na trgu na da kupiti?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.60 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Čet Mar 26, 2015 9:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Mikrokontroler se navadno da dobiti, če niso ravno zbrisane oznake. Problem je program, ki je zapisan vanj. Sicer se jaz s tem nebi ukvarjal, ker je veliko bolj preprosta varianta, da naročiš nov driver od kitajcev za par $. V skrajni sili ga lahko dobiš tudi pri meni.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marjansavli Član

|
Objavljeno: Čet Mar 26, 2015 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Andrej64 je napisal/a: |
Mikrokontroler se navadno da dobiti, če niso ravno zbrisane oznake. Problem je program, ki je zapisan vanj. Sicer se jaz s tem nebi ukvarjal, ker je veliko bolj preprosta varianta, da naročiš nov driver od kitajcev za par $. V skrajni sili ga lahko dobiš tudi pri meni. |
Kaj pa je to driver? Je driver celotno vezje? Mogoče kak namig kje se to da dobiti?
Hvala.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

|
Objavljeno: Čet Mar 26, 2015 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je tisto okroglo vezje ja. Dobiš ga na primer pri DealExtreme. Gledaš takega, ki je mišljen za eno litijevo celico, torej max. napetost do nekje 6V. Potem sta pomembna še tok (priporočam nekaj okoli 700mA, če imaš ~5W LED) s katerim napajaš ledico in premer samega driverja, ki mora biti enak prejšnjemu, da bo sedel tam kjer je bil prejšnji.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni