www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Blue screen 0x0000007B
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko je nečak imel take težave je bil kriv RAM...torej je lahko dobesedno karkoli...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.68
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jep. Koda 0x0000007B je precej "splošna" in okvara je lahko kjerkoli. Iščeš pač po sistemu eliminacije.

PZUFIC, predlagam da si z neta potegneš kakšen diagnostični SW s katerim boš lahko testiral RAM, plato, itd. Naprimer http://www.hirensbootcd.org/download/ - zapeci si CD, mašino zbudi z njega in malo pobrskaj, boš našel nekaj diagnostičnega programja.

domobranko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Mar 2006 17:55
Aktiv.: 0.15
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še ena možnost: pojdi v BIOS in klikni Load BIOS defaults oz. nekaj podobnega,
potem pa poizkusi ponovno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 20, 2012 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Disk je v "Compatibility SATA" načinu ali "Real SATA"? Če slednje, imaš zadnje driverje? (ker, če ti sedmica dela ok, je po mojem s HW stališča vse bp - problem je v driverjih) Poskusi za finto inštalirati UltimateXP, ki imajo miljon driverjev že notri in javi, če bo to delalo ...

Ne vem, bom pa pogledal, če mi bo to uspelo najti v Biosu. Kje pa se naloži te gonilnike? Tudi jaz bi rekel, da je HW ok.

elson2k je napisal/a:
Sem ti že napisal da je koda napake lahko tudi pokazatelj okvare strojne opreme - poleg diska tudi krmilnika na osnovni plošči ali same plošče (recimo nestabilno napajanje). Če gre za namiznika, imaš možnost notri nabit dodatno PCI SATA kartico in potem poskusiš z instalacijo Win7 in spremljaš za morebitnimi napakami.

Kako je s kondenzatorji na plati? So ok? Napajalec v normalnem stanju?

Win 7 lahko inštaliram kadarkoli in to brez vsakršnih težav.

Gre za Notebook Toshiba Satellite pro A300 1gt. Po 4 letih razen menjave miške nobenih težav s strojno opremo. Tudi Win 7 je delovala normalno je pa sem pa tja na bateriji med delovanjem res vrglo ven blue screen.

elson2k je napisal/a:
PZUFIC, predlagam da si z neta potegneš kakšen diagnostični SW s katerim boš lahko testiral RAM, plato, itd. Naprimer http://www.hirensbootcd.org/download/ - zapeci si CD, mašino zbudi z njega in malo pobrskaj, boš našel nekaj diagnostičnega programja.

Bom poizkusil.

domobranko je napisal/a:
Še ena možnost: pojdi v BIOS in klikni Load BIOS defaults oz. nekaj podobnega,
potem pa poizkusi ponovno.

Gre za H20 Bios in v njem nisem nikoli nič spreminjal in je vse tako kot je bilo ob nakupu.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2012 9:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da zaključim temo...

Težavo sem v bistvu zaobšel. Namreč spomnil sem se, da imam original XP recovery medij s katerim sem obnovil Windows XP, nato pa naložil še Windows 7. Izbirnost ob zagonu se je pojavila avtomatsko, le ime sem malce spremenil in zadeva deluje brez težav.

Hvala za pomoč.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2012 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm...to torej vseeno pomeni da je tvoj prejšnji namestitveni CD nekaj "čuden"...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2012 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
hm...to torej vseeno pomeni da je tvoj prejšnji namestitveni CD nekaj "čuden"...

Kaj pa vem prejšnji dan sem na drug računalnik normalno naložil XP. Imam več
CD-jev, ki so do sedaj brezhibno delovali pa potem niso.

Original CD pa če prav vem samo obnovi datoteke ne disku, ne glede na vse ostalo.

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2012 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pozdrav na sliki sem dobil danes pri vklopu mašine. Gre za IBM (xSeries 206m), ki menda sploh ni namenjen za Win XP, a že dela kolikor-toliko brez problemov kaki dve leti. Kupil pri Sraki v Trzinu; kupoval z očmi namesto s pametjo - ogromna škatla, notri pa nič oz. še zvočne kartice ne. Niti gumba za hardverski reset nima oz. ga ne najdem. Zadaj sicer je nek gumb, dosegljiv s konico kulija, a potem na ekran napiše samo nekaj v smislu "hardware halted, pokliči vzdrževalca". V konkretnem primeru sem potem nekaj sekund držal tipko za vklop/izklop da je škatla ugasnila, totalno izklopil 230V, ponovni vklop, diagnoza C: gre skozi, deluje.

ABCD0006.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  819.85 KB
 Pogledana:  4 krat

ABCD0006.JPG

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni