www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri osciloskop bi izbrali ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s54jp
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Aktiv.: 4.28
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2012 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar hitro se odločite pa potem v akcijo: iskanje ponudnika, skupinski nakup.

Moj osciloskop je že polnoleten, noče crknit, ampak bi se kljub temu odločil za nekaj novega, bolj sodobnega ki zaseda manj prostora v stanovanju.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
arksi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Aktiv.: 3.65
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2012 7:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam že doooolgo razmišljam o nabavi osciloskopa za hobij potrebe. Ker bi rad imel dvoje v enem (osciloskop in logični analizator) mi je v "oko" padel Rigol DS1052D, ki je sedaj cena znižana - http://www.batronix.com/shop/oscilloscopes/Rigol-DS1052D.html.

Je omenjini osciloskop vreden svojega denarja? So kakše posebnosti, na katere je potrebno paziti?

Hvala in LP.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70642.08

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
arksi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Aktiv.: 3.65
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@MarE69:
Hvala, še v Sloveniji se najde kdaj kaj ugodnega . A si mislil predzanjega v tabeli. Cena je 479evrov +DDV. Skoraj ista cena kot v Batronix, samo s to razliko, da je v Btronix 19%davka, pri nas pa, verjetno, 20% davka. Razmišljam prav?

A je omenjeni Rigol vreden svojega denarja? Kakšno mnenje bi bilo zaželjeno.

LP
Nazaj na vrh
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.68
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V službi smo z DS1302CA kar zadovoljni, morda se najde kakšen hec okoli triggerja a mislim, da nič silnega. Imamo več problemov s precej dražjimi škatlami.

Doma imam starejšega DS5102C s katerim sem tudi zelo zadovoljen.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Coil
Član
Član

Pridružen-a: Pon 30 Jul 2012 19:10
Aktiv.: 0.26
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2012 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No da sporočim, pri nas sem vzel RIGOL DS1052E...
Nazaj na vrh
damjango
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56
Aktiv.: 4.84
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 15, 2012 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me kaka je razlika pri osciloskopu owon 50 MHz in rigolu 50 MHz? Kaka je pa razlika med 100MHz in 50MHz?

Je kdo že kupoval osciloskope iz Kitajske preko Ebaya, kako je tam z garancijo in kam poslati, če se ti pokvari?

Kupil bi tam za 300 evrov, za več mi je predrago. Z 100 MHz rigolom pa imam kar nekaj izkušenj iz faksa, zelo slab ima triger.

Mogoče bi se dalo še kje dobiti kak analogni Hameg osciloskop, tolko, da bi imel gor signal.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 15, 2012 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Natančno vse, kar sprašuješ je že bilo odgovorjeno tukaj v temah. malo uporabi iskanje, pa bo.
Med drugim boš tako izvedel tudi da v DX zadeva NI samo slabih300 evrov, ker ti bodo pri nas zaračunali davek. Tako pride enako, kot če ga vzameš v nemčiji. Garancija je vprašljiva, če kupuješ na kitajskem.
Kaj je razlika med 50 in 100 MHz? Ja ravno to! eden je 50MHz, eden pa 100MHz. Če tega ne veš, kaj je razlika, potem po mojem mnenju zaenkrat še ne rabiš osciloskopa...
Po eni strani ne veš razlike med 50 in 100 mega, po drugi pa jamraš da je triger slab.... Think d'oh!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 15, 2012 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damjango je napisal/a:
Z 100 MHz rigolom pa imam kar nekaj izkušenj iz faksa, zelo slab ima triger.
.

Triger deluje za ta cenovni razred zelo dobro. Obstaja možnost, da ne znaš delati z nastavitvami trigerja ali pa, da si meril s pokvarjenim osciloskopom

LP

smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.58

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2012 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali mi lahko kdo pove, ali imajo osciloscopi serije Rigol----D ali Owon , ki imajo logični analizator tudi protokol analizator za RS232, i2c, CAN, ... kjer se lahko podatke pregleduje tudi v obliki TXT ali Hex?

Zanima me namreč zato, ker si ogledujem HMO1022, ki vse to ima, ampak je zelooo drag.

Lp M.

HOO10.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  102.16 KB
 Pogledana:  6 krat

HOO10.jpg

bpavsic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Apr 2009 20:45
Aktiv.: 1.79
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2012 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam se spogledujem z nakupom DSOja. Imam en ultra star 2 kanalni osciloskop, ki mi pri digitalnih vezjih ne koristi kaj dosti. Ker bom osciloskop potreboval mogoče 2x na leto, če sploh, sem se nekako ustalil na Rigol DS1052E in DS1052D. Koliko sem opazil, je razlika samo v tem, da ima D še logični analizator (ki bi ga dejansko bolj potreboval kot sam analogni del osciloskopa).
Razlika v ceni je več kot očitna (250€) samo za LA del... Ker pa ne mislim pregledovat signalov, hitrejših od par MHz, se mi zdi, da bi si raje naredil en enostaven logični analizator s kakim XMega128a1u + par MB sdrama (ki ima external sdram interface in usb - mislim da je 32 MHz clock dovolj za do 5-8 MHz signale) za 20€ in kupil DS1052E. Nisem pa nikjer zasledil, da bi DS1052D znal dekodirat vse te protokole (kot zanima tudi smatjaz-a), ker me ta del najbolj zanima (sem iskal v navodilih za uporabo pa ni nikjer omenjeno - samo nastavitev nivojev in vklop/izklop kanalov).
Nazaj na vrh
vitez93
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00
Aktiv.: 4.98
Kraj: Celje- Dobrna

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2012 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Logični analizator pa mogoče poscope?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2012 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima že kakšen član foruma Owon serije SDS ? Rad bi si ga ogledal "v živo"

LP

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

smatjaz je napisal/a:
Ali mi lahko kdo pove, ali imajo osciloscopi serije Rigol----D ali Owon , ki imajo logični analizator tudi protokol analizator za RS232, i2c, CAN, ... kjer se lahko podatke pregleduje tudi v obliki TXT ali Hex?

Rigol nima.

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 12:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bpavsic je napisal/a:
....... da bi si raje naredil en enostaven logični analizator s kakim XMega128a1u + par MB sdrama (ki ima external sdram interface in usb - mislim da je 32 MHz clock dovolj za do 5-8 MHz signale) ....

Nekaj podobnega kanim že nekaj časa narediti. No pa verjetno ne z Xmego, temveč raje z programabilno logiko.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni