www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Novoletne lučke
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Samuraj85
Član
Član

Pridružen-a: Pon 27 Sep 2010 10:23
Aktiv.: 0.06
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 26, 2010 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Ker se novo leto vse bljiža sem se odločil, ker sem začetnik, da naredim lažji projekt. Odločil sem se za "Novoletno jelko".
Ampak sem na žalost že naletel na prvo težavo: V Eaglu v knjižnici ne najdem CMOS 4060 oscillatorja oz. ga najde ampak po vhodih in izhodin ni enak (za primerjavo sem pripel obe sliki).
Kaj naj naredim oz. kateri oscillator naj vzamem?

Am, vprašal bi še glede dimenzij elementov (kondenzatorjev) za risanje sheme, saj ko poiščem kondenzator mi vrže ogromno različnih dimenzij. Kako naj vem katere dimenzije naj vzamem?

Hvala za odgovore!

1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  12.44 KB
 Pogledana:  6734 krat

1.jpg

Primerjava.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Primerjava.rar
 Velikost datoteke:  136.3 KB
 Downloadano:  8 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.93
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 26, 2010 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dimenzije (oz paketek) izberi take kot imaš kupljene/boš kupil elemente. Izbiranje komponent in risanje sheme pri meni ponavadi teče vzporedno. Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Samuraj85
Član
Član

Pridružen-a: Pon 27 Sep 2010 10:23
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 26, 2010 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aha. OK. Kaj pa glede oscilatorja?
Nazaj na vrh
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.05

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 27, 2010 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poišči kak "Datasheet" za 4060, pa boš videl, da sta enaka.

LpA
Nazaj na vrh
djtehnik
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 06 Nov 2011 19:19
Aktiv.: 0.01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2011 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

a še se da kaj podobnih projektov dobit?
Nazaj na vrh
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.58
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2012 3:13 pm    Naslov sporočila: icon_idea spet aktualno Odgovori s citatom

Zanimivo spet me je zgrabila tista čudna viroza pred prazniki. Kaj novega izumit za lučke. Sem prebrskal forum kar nekaj strani na spletu. In imam problem programiranje epromov, mikrokrmilnikov in ostalega še nisem poskusil. Pred leti sem si program naredil kar iz diod seveda je takšnega težko preprogamirat ampak po dolgih letih še vse deluje.
Je pa nastal nov problem z uporabo LED svetlobnih cevi množično odpovedujejo triaki v vezju. Zaenkrat za to še nimam aspirina.
Vprašanje - prošnja: ima mogoče kak sprogramiran čip viška karkoli in bi mi ga bil pripravljen odstopit za neko protivrednost. Ploščico lahko naredim močnostni del z triaki in optospojniki pa imam narejen je sicer 10 kanalov ampak ne rabijo bit vsi uporabljeni.
Sem že večkrat spraševal kaj na to temo pa do sedaj ni bilo odgovora. Upam da me moderator ne bo dal na kakšno čudno listo.

novoletne lučke 10k.jpg
 Opis:
včasih sem tako napisal program
 Velikost datoteke:  1.11 MB
 Pogledana:  23 krat

novoletne lučke 10k.jpg

light show 12-12.jpg
 Opis:
zelo posrečen light show samo starta ne sam (potrebno preprogramiranje)
 Velikost datoteke:  685.39 KB
 Pogledana:  23 krat

light show 12-12.jpg

Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2012 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je zelo odvisno od tega kar želiš. Kar nekaj programirati tja v en dan je brezveze.

Jaz imam narejeno s triaki pa pri 150W LED na en triak deluje brez težav že eno sezono.

Če prav sklepam, ti je v tisto na sliki vdrla voda?

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
carli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2012 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:

Če prav sklepam, ti je v tisto na sliki vdrla voda?

Po dobrih 15 letih zunaj v snegu, ledu, dežju pri prijatelju še kar dobro zgleda. Triak pa je odletel zaradi višje sile.
Ne rabim nekega posebnega efekta. Samo klasično zbirko od tekoče luči, linijsko prižiganje gor dol, kit, prižig z obeh koncev v sredino, kakšno hitro naključno utripanje. Mogoče tudi počasen vklop samo je pa to verjetno težje programirat. Kitajci imajo to in še kaj v svojih poceni izdelkih.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2012 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če bi vzel ene izmed teh kitajskih lučk ter na njihovo elektroniko vezal triake ali mosfete? Problem rešen.

Nazadnje urejal/a protoncek Pon Dec 03, 2012 7:18 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2012 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj projektov objavljenih na forumu

Utripajoč okrasek II.
Utripajoč okrasek z led diod
Utripajoče lučke
Utripajoče lučke II
Preproste utripajoče 5 kanalne lučke za napetost 230V

carli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2012 6:28 pm    Naslov sporočila: icon_funny WndlPt Odgovori s citatom

Hvala za predloge.
Dokler nimam programatorja bodo projekti malo počakali. Za letos pa improvizacija s tem programčkom. Enostavno, vklopiš lpt in takoj dela, veliko predlog in enostavno spreminjanje programa. Pa bom kasneje dodal kak mikrokrmilnik na vhod te ploščice. Think
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni