www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Odpriranje URL naslova poslanega preko RS232/Serial port/COM
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.42
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2012 3:48 pm    Naslov sporočila:  Odpriranje URL naslova poslanega preko RS232/Serial port/COM Odgovori s citatom

Nisem (še) naslovil teme, ker še nisem našel na spletu takega problema. Gre se za to, da jaz preko COM10 porta prejemam URL naslov v obliki "https://www.nekaj.si" in v čem je sedaj težava. Jaz bi moral vsakič ko pride URL naslov ga odpreti v brskalniku (na ta način se v eno tabelo zapišejo podatki), najboljše da se v enem zavihku odpira vedno znova, da ni na koncu milijon odprtih zavihkov.

O tej težavi sem v rani uri pojamral na facebooku, kjer mi je Aly dal že napotek glede Delphija in AIP a o tem še trenutno nimam blage veze, poleg tega pa, da naj odprem še tukaj temo, kjer bomo skupaj iskali rešitev.

Na spletu sem našel vsemogoče port usmerjevalnike da bi mi kar pošiljalo v browser a vse kar mi je uspelo je to, da sem za računalnikom čepel do 3:40 enkrat vmes pa sesul računalnik.

Torej potreboval bi en mali programček, ki bi vsakič pobral ta URL naslov iz COM porta ter ga odprl.

V naprej vsem hvala za pomoč Smile

Nazadnje urejal/a GregorN Sob Dec 22, 2012 12:17 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mobwap
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42
Aktiv.: 2.02
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2012 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ta korak z odpiranjem brskalnika je nujno potreben?
Če že imaš link na serial portu lahko kar direktno v bazo zapišeš preko par vrstic kode.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
martinopresnik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42
Aktiv.: 1.19
Kraj: Šentrupert nad laškim

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2012 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V C# naredim tole za 10 min, žal pa ne poznam nič drugega kot C#.
GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2012 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

martinopresnik če imaš čas in voljo bi bil zelo vesel, bom pa naštudiral to, če se da narediti kot .exe program? Poleg tega vidim da se v Delphi-ju tudi kaj dela in bom se še tisto malce probal naučiti. Večkrat bi prišli takšni programi prav.

Glede tega kar bi pa ti naredil bi pa rabil tako, da lahko recimo izberem št. COM porta ostalo pa sem že napisal, važno je le da se odpira v enem oknu, če je možno kje v ozadju da niti to ni vidno je toliko bolje. Smile V naprej hvala Smile

GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2012 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še oblika podatkov:

Koda:
https://docs.google.com/spreadsheet/formResponse?formkey=dDJ3VfVaYag4NVCPVE1qTFd2z0VxTkE6MQ&ifq&entry.2.single=21.12.2012&entry.3.single=14:58:18&entry.4.single=1.125000&entry.5.single=18.750000&entry.6.single=19.437500&entry.7.single=17.625000&submit=Submit
https://docs.google.com/spreadsheet/formResponse?formkey=dDJ3VfVaYag4NVCPVE1qTFd2z0VxTkE6MQ&ifq&entry.2.single=21.12.2012&entry.3.single=14:58:31&entry.4.single=1.125000&entry.5.single=18.875000&entry.6.single=19.437500&entry.7.single=17.750000&submit=Submit
https://docs.google.com/spreadsheet/formResponse?formkey=dDJ3VfVaYag4NVCPVE1qTFd2z0VxTkE6MQ&ifq&entry.2.single=21.12.2012&entry.3.single=14:58:43&entry.4.single=1.062500&entry.5.single=19.062500&entry.6.single=19.375000&entry.7.single=18.000000&submit=Submit
https://docs.google.com/spreadsheet/formResponse?formkey=dDJ3VfVaYag4NVCPVE1qTFd2z0VxTkE6MQ&ifq&entry.2.single=21.12.2012&entry.3.single=14:58:56&entry.4.single=1.062500&entry.5.single=19.187500&entry.6.single=19.375000&entry.7.single=18.125000&submit=Submit
https://docs.google.com/spreadsheet/formResponse?formkey=dDJ3VfVaYag4NVCPVE1qTFd2z0VxTkE6MQ&ifq&entry.2.single=21.12.2012&entry.3.single=14:59:9&entry.4.single=1.125000&entry.5.single=19.187500&entry.6.single=19.437500&entry.7.single=18.062500&submit=Submit
https://docs.google.com/spreadsheet/formResponse?formkey=dDJ3VfVaYag4NVCPVE1qTFd2z0VxTkE6MQ&ifq&entry.2.single=21.12.2012&entry.3.single=14:59:21&entry.4.single=1.125000&entry.5.single=19.062500&entry.6.single=19.437500&entry.7.single=17.937500&submit=Submit

martinopresnik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2012 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede izbire COM porta in hitrosti (ponavadi 9600), bom naredil tako, da vpišeš vrednosti v .txt datoteko.
Oblike podatkov ne morem pogledat (vrjetno so datoteke zasebne).
Je oblika standardna? Jaz sem delal samo z Arduinotom in tam je šlo vse gladko. Najlažje bi bilo, če je na koncu podatka znak za novo vrstico.
Program bo .exe, a je potrebno imeti .NET Framework in nahko naredim tudi da bo neviden.

Kako pa je z odpiranjem/zapiranjem porta? Ga odprem ob zagonu programa in zaprem ko se pojavi napaka?

GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2012 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede izbire bo super kot si napisal, oblika podatkov je pa ta koda z URL naslovi. Vsakič prileti tak URL naslov katerega je potrebno odpreti v brskalniku, nato se naložijo podatki iz URL naslova v eno tabelo. Ti URL-ji več ne delajo, le primer sem dal kaj prihaja na COM port.

Delam trenutno tole ravno z Arduinotom.

Glede odpiranje/zapiranje porta je dobro če je gumb s katerim odprem oz. zaprem port.

martinopresnik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2012 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če gre za arduinota, potem ni problema, razen, če si slučajno uporabljal print("") namesto println("") in koliko vodim si že zdaj uporabljal println("").
//println("") doda na koncu znak za novo vrstico

Torej bo imel program gumb za odpiranje/zapiranje in konfiguracijo (port in hitrost), ki se bo shranila v .txt in se ob zagonu programa od tam naložila porta ter potem ne bo neviden, razen če je to izredstna želja.

GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2012 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakorkoli boš naredil bo super. Ja je pa uporabljen println(""); Smile Kdaj lahko pričakujem program (ne želim preganjati, niti najmanj), le da vidim ali še obvisim na PCju da bom lahko preizkusil ali grem raje prej spat Very Happy
martinopresnik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2012 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je to, mogoče še ne dela 100%. Če javiš napake jih odpravim.
Program shrani podatke ob odpiranju porta, ostalo pa mislim da je razumljivo.
EDIT: Ko bo program tak kot more bit, pošljem še kodo

OdpiranjeStrani.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  OdpiranjeStrani.zip
 Velikost datoteke:  4.55 KB
 Downloadano:  5 krat

GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2012 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S terminalom normalno odprem port medtem ko mi ta program takoj javi napako "napaka pri odpiranju porta"
GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 22, 2012 12:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Um zadeva deluje, kljub temu da izpiše napaka pri odpiranju, odpre port. Odpre link v novem tab-u. Sicer je annoying ko kaj delaš ampak če te ni je kar super edino kar je da za vsak URL odpre nov tab, morda bi po koncu še tab zaprl.

Če lahko še dodaš tole bi bilo super, pol pa bi imel tudi kodo da vidim kako si tole naredil Smile Hvala, hvala, hvala Smile

A pišeš pa v Visual Studio?

martinopresnik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 22, 2012 1:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem našel napako, trik je da sem ob zagonu programa prebrat .txt datoteko in jo pozabil zapret. Ob odprtju porta pa sem hotel zapisovat v njo d'oh! .
Zvečer preden sem šel spat sem se spomnil še ene rešitve. Ta je da sam program odpre URL namesto brskalnika. Naredim lahko, da se to naredi v ozadju in se stran ne vidi (če gre samo za to, da stran nekaj zapisuje v bazo), ali pa je stran vidna (stran bo izgledala kot v IE). Tako bi tudi rešil to da ne odpira novih zavihkov.
Torej naredim da bo stran vidna ali ne?

DA, pišem v Visual Studiu.

OdpiranjeStrani.zip
 Opis:
Odpiranje strani preko COM porta.

Download
 Ime datoteke:  OdpiranjeStrani.zip
 Velikost datoteke:  73.16 KB
 Downloadano:  7 krat

GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 22, 2012 2:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odlično, stran sploh ne rabi biti vidna, tako kot si zapisal bi bilo najbolje da kar program odpira v ozadju, pač ko je port odprt in program zagnan.

Tole imam tako zasilno rešitev in se učim še tega, ob enem pa se že zafrkavam z Arduino Ethernet shieldom kateri bi mi naj sam odpiral te linke da PC ne rabi biti zagnan, a je še vse v zraku, se trudim iz exampla, ko bere analogne vrednosti in jih izpisuje. Sedaj bi pa moral tam nekako zapisati da vsakič ko pošlje podatek se ta url odpre samo mi zaenkrat deluje le to, da ko imam odprto stran da jo osvežuje xD hehe počasi ...

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.66
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 22, 2012 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A zadeva je sedaj rešena, ali se lotim tudi jaz? v Delphiju Very Happy

Gregor, vsak sposoben inžinir bi po mojem mnenju moral poznat vsaj en programski jezik tudi na PCju, tako da je tole odlična izhodiščna točka za začetek Wink
Kot vidiš, se take stvari pogosto rabi Smile

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni