www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izbira Motherboard+Dautghterboard konektorja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
KernelPanic
Član
Član

Pridružen-a: Pon 13 Avg 2012 10:29
Aktiv.: 1.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 12:09 am    Naslov sporočila:  Izbira Motherboard+Dautghterboard konektorja Odgovori s citatom

Spostovani!

Delam na napravi, ki vsebuje glavno plosco, na kateri je vsa logika itd ... Na to glavno plosco se bo dodajalo "daughter" plosce, katerih naloge bodo specificne. Zanima me, kateri konektor naj uporabim za doseg tega cilja. Na dodatne ploscice bodo potovali power (+/-15V, +/-12V, +/-9V, +/-5V), kontrolni (pure digital) ter audio signali. Kaj mi priporocate?. Delam v Eagle-u 6.3.0. Namrec, razmisljal sem o ISA ter PCI vodilih, vendar imata za moj primer veliko prevec pinov. Rad bi tam imel nekje do 40 pinov. In za namecek bi se rad dosegel, da ima vsaka daughter ploscica nekaksen loopback, preko katere bo pic32 na glavni plosci bral voltazo in ce bo nivo high, je plosca prisotna, ce bo nivo lov, plosca ni prisotna. Namrec, za zacetek bo na glavni plosci mozno imeti 4 daughter plosce, vendar konfiguracija ni vnaprej znana. (Lahko bodo na maticno plosco povezane najmanj 1 dauighter plosca ter max. 4 le-te). V Eagle-u gledam po knjiznicah in sem nalete na DIMM konektor (za pomnilnik), je ta primeren za audio aplikacije?

S spostovanjem,
Marko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.41

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 1:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bodi priden in vprašanja glede Eagle daj sem. Ni treba za vsako malenkost svojo temo odpirat...
KernelPanic
Član
Član

Pridružen-a: Pon 13 Avg 2012 10:29
Aktiv.: 1.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 2:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Bodi priden in vprašanja glede Eagle daj sem. Ni treba za vsako malenkost svojo temo odpirat...
Ok, pardon, vendar v Eaglu je samo implementacija, preden se tega v Eaglu lotim, bi rad vedel, s katerimi konektorji naj se sploh spoprimem. Zanima me tudi, ce je sum na audio vezici kaj vecji, ce se nahaja naprimer med power pini, ker to prvic delam, rabim napotke, na kaj naj bom pozoren pri taksni stvari ... To pa ni ravno povezano z Eagle-om neposredno ...

S spostovanjem,
Marko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.41

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 2:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za tako stvar je primeren vsak konektor, ki ima dovolj pinov.
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2012 11:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeve si se lotil iz napačnega konca. Ne moreš določati tipa konektorja na podlagi razpoložljivosti v Eagle knjižnici. Kaj pa dobavljivost in cena konektorja?
Najprej si naredi seznam vseh potrebnih signalov, določi posamezne moči ter ostale parametre (TH ali SMD, pitch, target price...). Nato poišči ustrezen konektor pri kakšnem spletnem trgovcu. Pri tem si pomagaš s filtri, kjer določaš iskalne parametre na podlagi zahtev, ki jih imaš določene. In nato narišeš v Eaglu knjižnico za izbran konektor.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni