www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Evro priključek

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pernat
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2010 9:03
Aktiv.: 0.06
Kraj: Loka pri Mengšu

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 4:55 pm    Naslov sporočila:  Evro priključek Odgovori s citatom

Živjo!

Imam električno napravo z ameriškim električnim priključkom pa me zanima če obstaja kak adapter da bi lahko priključil v našo vtičnico. Videl sem že ko samo pride nastavek iz ameriškega v evro priključek vendar me zanima zaradi napetosti ker če se ne motim imajo v amereiki 110V?
že v naprej hvala za odgovor.

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.96

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 4:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstaja.
Le cena ni nujno da ti ustreza, je pa odvisna od zahtev porabnika.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 5:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je napisal @MadMax.
Če bi pa napisal, kakšna naprava je to, bi bilo bistveno lažje karkoli svetovati.

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ne bi bilo bolj enostavno, da priključek odrežeš in montiraš šuko vtikač? Če želiš, da bo bolj profi in tako kot je prav vse skupaj, pa zamenjaš celoten kabel, da bo na kablu vtikač že zalit in fiksen.
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 5:45 pm    Naslov sporočila:  Re: Evro priključek Odgovori s citatom

Pernat je napisal/a:
Živjo!

Imam električno napravo z ameriškim električnim priključkom pa me zanima če obstaja kak adapter da bi lahko priključil v našo vtičnico. Videl sem že ko samo pride nastavek iz ameriškega v evro priključek vendar me zanima zaradi napetosti ker če se ne motim imajo v amereiki 110V? že v naprej hvala za odgovor.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.68
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 5:45 pm    Naslov sporočila:  Re: Evro priključek Odgovori s citatom

Pernat je napisal/a:
Živjo!

Imam električno napravo z ameriškim električnim priključkom pa me zanima če obstaja kak adapter da bi lahko priključil v našo vtičnico. Videl sem že ko samo pride nastavek iz ameriškega v evro priključek vendar me zanima zaradi napetosti ker če se ne motim imajo v amereiki 110V?
že v naprej hvala za odgovor.

Pa tvoja naprava sploh deluje na 240V? Če ne, bo ušel dim iz naprave ali še kaj hujšega.
Malo več napiši za kakšno napravo se sploh gre. Kakšna slika specifikacij(nalepke) ne bi bila slaba.

LP

edit: Lepo me je Branez za par sekund prehitel Smile

mi4je
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20
Aktiv.: 0.80
Kraj: Poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

...mogoče adapter

MaTJaŽ

You'll never, never know, if you never, never go !!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.09
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 6:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kdo pa pravi, da je vtikač ameriški? Lahko je tudi angleški.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 6:50 pm    Naslov sporočila:  Re: Evro priključek Odgovori s citatom

Pernat je napisal/a:
Imam električno napravo z ameriškim električnim priključkom pa me zanima....

Res ste se razpisali, ni kaj! Dokler ne napiše kaj to ima, je popolnoma brez smisla ugibanje!
Večina modernih napajalnikov za elektronske igrače (telefoni, predvajalniki, čarunalniki.....) deluje brez problemov na 110V.

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko je naprava za napajanje od 100V do 240V Wink sicer pa to piše na sami napravi, za katero še vedno ne vemo, katera skrivnostna reč to je, imate prav Wink
mi4je
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20
Aktiv.: 0.80
Kraj: Poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2013 8:58 pm    Naslov sporočila:  Re: Evro priključek Odgovori s citatom

Pernat je napisal/a:
.

on... Brick wall

MaTJaŽ

You'll never, never know, if you never, never go !!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni