|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Pernat Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2010 9:03 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.06 Kraj: Loka pri Mengšu
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2013 4:55 pm Naslov sporočila: Evro priključek |
|
|
Živjo!
Imam električno napravo z ameriškim električnim priključkom pa me zanima če obstaja kak adapter da bi lahko priključil v našo vtičnico. Videl sem že ko samo pride nastavek iz ameriškega v evro priključek vendar me zanima zaradi napetosti ker če se ne motim imajo v amereiki 110V?
že v naprej hvala za odgovor. _________________ Per...NAT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2013 4:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obstaja.
Le cena ni nujno da ti ustreza, je pa odvisna od zahtev porabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2013 5:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot je napisal @MadMax.
Če bi pa napisal, kakšna naprava je to, bi bilo bistveno lažje karkoli svetovati. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2013 5:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ne bi bilo bolj enostavno, da priključek odrežeš in montiraš šuko vtikač? Če želiš, da bo bolj profi in tako kot je prav vse skupaj, pa zamenjaš celoten kabel, da bo na kablu vtikač že zalit in fiksen. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2013 5:45 pm Naslov sporočila: Re: Evro priključek |
|
|
Pernat je napisal/a: |
Živjo!
Imam električno napravo z ameriškim električnim priključkom pa me zanima če obstaja kak adapter da bi lahko priključil v našo vtičnico. Videl sem že ko samo pride nastavek iz ameriškega v evro priključek vendar me zanima zaradi napetosti ker če se ne motim imajo v amereiki 110V? že v naprej hvala za odgovor. |
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.68 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2013 5:45 pm Naslov sporočila: Re: Evro priključek |
|
|
Živjo!
Imam električno napravo z ameriškim električnim priključkom pa me zanima če obstaja kak adapter da bi lahko priključil v našo vtičnico. Videl sem že ko samo pride nastavek iz ameriškega v evro priključek vendar me zanima zaradi napetosti ker če se ne motim imajo v amereiki 110V?
že v naprej hvala za odgovor. |
Pa tvoja naprava sploh deluje na 240V? Če ne, bo ušel dim iz naprave ali še kaj hujšega.
Malo več napiši za kakšno napravo se sploh gre. Kakšna slika specifikacij(nalepke) ne bi bila slaba.
LP
edit: Lepo me je Branez za par sekund prehitel  _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mi4je Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2013 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
...mogoče adapter _________________ Lep Dan Še Naprej
MaTJaŽ
You'll never, never know, if you never, never go !! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.09 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2013 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kdo pa pravi, da je vtikač ameriški? Lahko je tudi angleški. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2013 6:50 pm Naslov sporočila: Re: Evro priključek |
|
|
Imam električno napravo z ameriškim električnim priključkom pa me zanima.... |
Res ste se razpisali, ni kaj! Dokler ne napiše kaj to ima, je popolnoma brez smisla ugibanje!
Večina modernih napajalnikov za elektronske igrače (telefoni, predvajalniki, čarunalniki.....) deluje brez problemov na 110V. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2013 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko je naprava za napajanje od 100V do 240V sicer pa to piše na sami napravi, za katero še vedno ne vemo, katera skrivnostna reč to je, imate prav  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mi4je Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2013 8:58 pm Naslov sporočila: Re: Evro priključek |
|
|
. |
on...  _________________ Lep Dan Še Naprej
MaTJaŽ
You'll never, never know, if you never, never go !! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni