|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.55 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 10:56 am Naslov sporočila: VNC in hm... ...problemi v obliki cloveskega faktorja :D |
|
|
Ja. V sluzbi uporabljam VNC, in vedno - VEDNO ko rihtam kak PC na daljavo se najde kaksen uporabnik ki mi zacne zapirat programe.
Obstaja kak VNC softver ki bi PC "zaklenil" za uporabnika ki je fizicno "on site", in mu na monitorju prikazal custom sporocilo, da se na racunalniku izvajajo vzdrzevalna dela - jaz bi pa vseeno lahko normalno delal z njim? Problem pri moji sluzbi je ta da delam na soli, in uporabniki PC-jev v ucilnicah se vsakih 50 min menjajo, tako da je malo tecno hoditi okrog in iskati ljudi v zelji da bi jim sporocil naj pustijo kisto pri miru..
Aja, pa po moznosti da bi bil freeware in da bi delal na Win7 in WinXP..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
ah... malo sem zafural tole... tale tema bolj spada med programsko opremo..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali se da na daljavo blokirati miško in tipkovnico?
Gotovo je kakšno "on/off stikalo" v registrih. Narediš 2 bližnjici do .reg datotek. Ena, ki vse izklopi in odpre Beležnico s sporočilom, druga pa zapre Beležnico in vklopi miško in tipkovnico.
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne sekiraj se. Ponavadi je tudi pri meni tako: iščeš, iščeš in ne najdeš. Ko pa nekam napišeš ali enemu malo po telefonu pojamraš, pa isti trenutek najdeš tisto zadevo!
Lp, g
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabnik na drugi strani bo pa pomislil, da se je računalniku zmešalo in ga bo ugasnil... Sploh pri nepoučenih je tako.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romc Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06 Prispevkov: 447 Aktiv.: 1.90 Kraj: Zapotok nad Igom
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda ga bo ugasnil. Miška ne dela, tipkovnica ravno tako,
verjetno je kakšen virus . Najblje takoj resetirati, če drugače
negre pa izvlečemo vtikač
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 1:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
K sreci ima RealVNC tudi moznost komuniciranja - podobno kot chat. Ceravno ne delas z maksimiranimi okni (in jaz vecinoma ne), je lahko tisti tekst vedno kje v ozadju na oceh.
Ironija danasnjega dogodka ki mi je dvignil plafon je pa ta, da je tisti trenutek v doticni ucilnici bila moja sestra(!), ki je izvajala pouk anglescine.. ...in mi je potem pojamrala da "se racunalnik cudno obnasa"..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.97
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zapiranje oken je lahko še ok...
Ko pa tipkovnica in mišon nehata delati pa uporabnik pritisne magično tipko - reset
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer pa tale vnc ni zastonj. Malo pomisli na licence oziroma morebiten nakup oziroma zamenjavo za brezplačno odprtokodno verzijo. Šola ni personal use, chat pa ni v zastonj verziji...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marsovcek Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27 Prispevkov: 160 Aktiv.: 1.00 Kraj: Okolica Celja
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zjutraj v zbornici napovej vzdrževalna dela na računalnikih, izdelaj si okvirni razpored po urah in bo takoj manj problemov. Če je možno pa delaj takrat, ko v učilnici ni pouka.
Tudi mene je na smrt razkačilo, ko je IT-jevec začel na daljavo šariti po računalniku ravno v tiste jutranje pol ure, ko najbolj potrebujemo računalnike. In je fasal reset po 90% opravljenega setupa
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaterih defektov ne mores napovedati (kot je bilo v tem primeru), in verjemi da ni udobno biti dve pedagoski uri med poukom v razredu, ko moras pa vsakih 5 min narediti samo en klik - v kabinetu te pa caka gora dela, ki mora biti narejeno v realnem casu. V tem primeru predstavljam en velik motilni faktor - otrokom ze tako primanjkuje koncentracije.
Ne pritozuj se potem cez ITjevce da ne opravljajo svojega dela, ce jim ga ti nalasc onemogocas. Vse je stvar komunikacije - ce je z njihove smeri slaba, priznam, je delo otezeno.
@qwertz, a sem rekel da je skrekan?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni