|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
polaris Neznanec

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2013 16:36 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: lJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2013 4:51 pm Naslov sporočila: Senzor gibanja v lovu |
|
|
Mene pa zanima,kdo bi mi sestavil senzor gibanja,katerega se montira ponoči ob krmišču,kamor hodijo divji prašiči in te preko vibra škatlice v žepu opozori na prihod živali.Oddaljenost od senzorja pa do vibra cca 50 m.Vse mora biti na baterije,seveda.
Hvala za odgovor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2013 5:24 pm Naslov sporočila: Re: Senzor gibanja v lovu |
|
|
polaris je napisal/a: |
Mene pa zanima,kdo bi mi sestavil senzor gibanja,katerega se montira ponoči ob krmišču,kamor hodijo divji prašiči in te preko vibra škatlice v žepu opozori na prihod živali.Oddaljenost od senzorja pa do vibra cca 50 m.Vse mora biti na baterije,seveda. |
Je s teboj vse v redu?
A nebi raje dal kar 2 mitraljeza, ki začneta strelajati, ko pridejo prasci.
Upam, da te ne zgrešita. _________________ Danes je težko biti budala, konkurenca je velika, pa še dokazovati se moraš večkrat na dan.
Sem ogledalo: Nisem kriv, če v meni vidite nekaj kar vam ni všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polaris Neznanec

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2013 16:36 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: lJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2013 5:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sraka,ob pogledu na zgodovino tvojih prispevkov,mi je vse jasno-se umikam iz vseh razprav  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2013 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja saj, pri tebi ni kaj videt. Razen očitnega namena izraženega v prvem postu. _________________ Danes je težko biti budala, konkurenca je velika, pa še dokazovati se moraš večkrat na dan.
Sem ogledalo: Nisem kriv, če v meni vidite nekaj kar vam ni všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2013 6:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekako bi skombiniral PIR senzor gibanja in brezžični zvonec.
Sprejemnik od zvonca se dobi tudi tak s svetlobnim izhodom, povezavo do zvočnika pa prekineš.
Oddajnik od zvonca bi bilo najbolje prožiti preko optosklopnika vzporedno s tipko, da ni težav s prilagoditvijo napetostnih nivojev.
Rabiš le še PIR senzor na baterije in z nekim časovnikom, ki vsakih 30 ali več sekund preveri gibanje, da ne bo oddajnik od zvonca nonstop aktiven.
Oddajni del bi morda zmontiral kar na kak sklop polnilnih akumulatorčkov in vse skupaj spravil v ohišje. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surla Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22 Prispevkov: 722 Aktiv.: 3.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2013 8:05 pm Naslov sporočila: Re: Senzor gibanja v lovu |
|
|
sraka je napisal/a: |
polaris je napisal/a: |
Mene pa zanima,kdo bi mi sestavil senzor gibanja,katerega se montira ponoči ob krmišču,kamor hodijo divji prašiči in te preko vibra škatlice v žepu opozori na prihod živali.Oddaljenost od senzorja pa do vibra cca 50 m.Vse mora biti na baterije,seveda. |
Je s teboj vse v redu?
A nebi raje dal kar 2 mitraljeza, ki začneta strelajati, ko pridejo prasci.
Upam, da te ne zgrešita. |
Tole se mi zdi pa zelo hinavsko. Nastaviš žvercam hrano greš spat in ko so pri hrani te zbudi zvonec.
Zdaj pa največji užitek pok, pok, pok ..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.77 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2013 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi!A lahko vibrira tudi ko pride srnjad  _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.55 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2013 8:25 pm Naslov sporočila: Re: Senzor gibanja v lovu |
|
|
surla je napisal/a: |
Tole se mi zdi pa zelo hinavsko. Nastaviš žvercam hrano greš spat in ko so pri hrani te zbudi zvonec.
Zdaj pa največji užitek pok, pok, pok ..... |
To ni nič presenetljivo novega. Ponavadi dajo doziranje na timer in navadijo živali, da ob tem času stalno prihajajo tja, potem se po možnosti do prvega klina prežine lestve pripeljejo s terencem in potem pom. Očitno pa hočejo nekateri biti še bolj komfort. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70641.61
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2013 11:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 872 Aktiv.: 4.91 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Sob Jan 05, 2013 12:38 am Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 veliko sreče pri fotolovu. Res pa da so pišmevuha že slikali, je pa posnetek bolj slabe kakovosti:
Srečno, držim pesti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni