|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sscott Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11 Prispevkov: 1133 Aktiv.: 5.84 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sre Dec 26, 2012 8:57 pm Naslov sporočila: popravilo tv Philips |
|
|
Pozdravljeni
Imam 7 let star CRT televizor Philips 32pw8620
Vsake toliko časa potegne skupaj sliko, vendar se pri ponovnem vklopu ponavadi popravi. Včasih med gledanjem tv tudi naredi motno sliko. Včasih tudi malo poči, zaprasketa v tv.
Tv sem odpru in ščistil s kompresorjem. Elektroliti zgledajo ok, naprej pa nisem gledal.
Kaj bi lahko bilo?
VN Trafo ali 2n2/2000v kondenzator, ali kaj tretjega
Trenutno dela , najbolje da ostane prižgan.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lamela123 Član

Pridružen-a: Sob 10 Mar 2012 15:15 Prispevkov: 235 Aktiv.: 1.45 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Dec 28, 2012 11:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Če potegne sliko po horizontalni osi skupaj, poglej okoli vertikalnega oscilatorja, če pa jo potegne po vertikali, pa vrži pogled na horizontalni del. Imel sem eno Gorenjsko TV, kjer se je vsake toliko časa pojavila vodoravna črta. Polotal sem kontakte okoli IC-ja in sedaj dela. Verjetno hladen spoj, za "cinglanje" v TV pa nisem prepričan. Mogoče VN trafo piska? Toplota naredi svoje... _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lamela123 Član

Pridružen-a: Sob 10 Mar 2012 15:15 Prispevkov: 235 Aktiv.: 1.45 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Ned Dec 30, 2012 9:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Če potegne sliko skupaj po horizontali in vertikali, izgublja visoko napetost (27kV, ne vem točno koliko je...) _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sscott Član

|
Objavljeno: Ned Dec 30, 2012 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
sem spihal s kompresorjem, pa zaenkrat dela. Zgleda da je VN trafo prebijal zaradi prahu. Sem pa dobil namig od enega serviserja da je slab stik na plošči. V kolikor bo še nagajala, bo trebno polotati TIV.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sscott Član

|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2013 6:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
evo, napaka je še vedno prisotna
se pa zgodi vedno cca 1min po vklopu. Poči okrog VN trafota in potegne skupaj sliko (levo desno črn rob) in zgubi ostrino. Ponovni vklop ponavadi reši težavo in TV dela brez problema par ur.
Serviser mi je rekel, da je slab stik na TIV, vendar malo dvomim.
Ponovni izklop in vklop nebi rešil težave slabega stika.
Sumim VN trafo. Kje ga kupiti kot rezervni del. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.80 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2013 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi!Zakaj pa predvidevaš in ne pogledaš vezja?Če glasno poči to ni v transformatorju ampak nekje proti masi _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.88 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2013 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slišen pok bi zame pomenil, da nekje preskoči iskrica, mogoče površinski preboj na tiskanini, kakšnem drugem delu, ki je pod visoko napetostjo.
Poglej, bi se znale kje videti sledi obloka. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Pet Jan 04, 2013 11:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa za pospajkat celo plato ne bi porabil več kot 3/4 ure, zakaj je potem tako težko si vzet 10-15 minut za tist kotiček plate?
Si pač trmast. Namesto da bi upošteval priporočilo serviserja (ni rečeno da ima prav, a za začetek ti je dal kar dober nasvet), trmariš kot mula in goniš svoje. Aja, lažje je samo gledat. Ampak od gledanja se ne bo samo popravilo...
Zakaj bi te torej prepričevali, če si že prepričan...
Trafo pa kupiš recimo v Domžalah (mediatrade), če ti kakih 50EUR (in več) ni spet 30x predrago... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.65 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Jan 05, 2013 10:04 am Naslov sporočila: |
|
|
sscott je napisal/a: |
Poči okrog VN trafota...
Sumim VN trafo. Kje ga kupiti kot rezervni del. |
Jaz tudi. Lahko, da je na njem kakšna poka ali pa prebiva v notranjosti. Če ga očistih in dobro pregledaš, boš mogoče opazil.
Cene transformatorjev se začnejo pri 10 EUR. Če Mediatrade nima, se lahko obrneš na ASWO ali pa vprašaj na forumu, mogoče ga kdo ima odveč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni