www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LED razsvetljava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JamesQ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05
Aktiv.: 1.60
Kraj: Novo mesto/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2013 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo.

Glede na razmeroma toplo zimo si ogledujem naslendnji nakup.

Ima kdo izkušnje s tem? (=

LDŽ

Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2013 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam sicer ročno luč s takšnim podobnim 3x XML-T6 modulom in je zelo svetla. Recimo, da sveti tako nekako kot kratke avtomobilske luči. Smile

Pri tej tvoji me moti edino to da deluje na ~ 3,6V. Sedaj pa, če vse svetijo z približno maksimalno zmogljivostjo znese to nekje do 9A. Dvomim, da tisti kabel iz baterijskega paketa zdrži takšen tok.

Moja deluje od 9V naprej, ker so LEDice vezane v serijo in je tok posledično manjši, poleg tega pa pri meni ni nobenih kablov in s tem izgub.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70800.23

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2013 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JamesQ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05
Aktiv.: 1.60
Kraj: Novo mesto/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2013 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo.

@MarE69: seveda sem to vse pogledal v nedeljo. Mislim, da je tole še najceneje, morda je še kje kaka cenejša varianta. Hvala, bom te bom imel v mislih za tale nosilček... pa za nadgradnjo elektronike. =P

Morda bi bila na mestu "nadgradnja" na stikalni tokovni regulator, kjer bi LED povezal serijsko in bi bil tok samo nazivnih 2.800mA.... ali manj za zmanjšanje svetilnosti.

Gledal sem Ti.com TPS55340, kjer bi namesto napetostnega delilnika v povratni vezavi raje dodal nek manjši upor od LED proti GND in ta potencila pripeljal na pin FB. Seveda je omejitev relativno velika referenčna napetost, kar ima za posledico večjo serijski upor in večjo porabo moči nanj.

Ena od možnosti je tudi uporaba manjšega serijskega upora in RRIO opampa v vezavi neinv. ojačevalnik. Ojačal bi napetost na serijskem uporu in potem to pripeljal na pin FB.

Tretjo vezavo pa si poglejte na priloženi sliki. Tole moram še mal preštudirat. (=

LDŽ

Vezava3.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  8.85 KB
 Pogledana:  1288 krat

Vezava3.png

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni