|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zack69 Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pet Jan 25, 2013 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
a.vidmar je napisal/a: |
Danes dobil postajo.
Prvi vtisi zelo dobri. Da stopi 1mm spajko potrebuje 45 sekund od vžiga.
Slike so na tej POVEZAVI. |
Pozdrav
Kolko si dal v celoti za postajo ? ( poštnina.... ) .. tudi sam sem razmišljal glede nabave.....
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frimd Član

Pridružen-a: Čet 15 Okt 2009 21:01 Prispevkov: 141 Aktiv.: 0.74 Kraj: Slov. Konjice
|
Objavljeno: Pet Jan 25, 2013 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem danes dobil to spajkalno postajo, in tudi jaz sem na prvi vtis zelo zadovoljen z njo
Seveda pa bo čas pokazal svoje, ampak mislim da bo meni ki ne spajkam vsak dan služila odlično.
Cena pa je bila z poštnino vred malo več kot 23€
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1908 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pet Jan 25, 2013 11:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi moja je danes prispela - $30.36
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.72 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Jan 26, 2013 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
a.vidmar je napisal/a: |
Prvi vtisi zelo dobri. Da stopi 1mm spajko potrebuje 45 sekund od vžiga. |
poskusi z Icon 1 ! V levi roki držiš ročoco, z desno na razdalji kake 70 cm prižgeš postajo in potem takoj primeš za konico - prepoznoooo, Si se že opekel.
Tisti, ki jo imajo mi lahko potrdijo. |
Darko, nekateri to vemo že 7 let (pravkar mineva 7 let od nakupa prve i-CON) dokaj visoka cena, ampak vredno vsakega centa. Preizkusil sem veliko spajkalnikov in spajkalnih postaj, ampak omembe vredne konkurence še nisem dobil v roke.
_________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejko1 Član

Pridružen-a: Ned 16 Mar 2008 0:21 Prispevkov: 271 Aktiv.: 1.29 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 4:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam podobno postajo le da ima še prikaz temperature (Yihua 937D) pa sem izredno zadovoljen s preformansom. Segreje se v ca. 30 sekundah in grelec je primerno močen tako da se da zalotat tudi kak "močnejši" konektor. Izbira špic je pa tudi kar lepa
PS: Nebi rekel da je primerjava z iCON pod naslovom "Poceni spajkalna postaja z regulacijo." primerna Sicer pa pri iCONu dobiš tudi grafični display ki ga tele poceni postaje nimajo...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Grafični display je odvečen, je samo šminka, pomembno je, kakšna je regulacija in predvsem kakšna je ročka s konico.
Poceni postaje primerjat z i-CON je res malo huda, ampak primerjava z i-CON pico in nano je pa kar na mestu, ker je cenovno bolj dosegljiva postaja. Omenjeni malčici i-CON imata po obliki in dimenziji enako ročko kot velika i-CON, konice so enake, grelec in regulacija pa seveda šibkejši in manj prepričljivi.
_________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni