www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Poceni spajkalna postaja z regulacijo.
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zack69
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57
Aktiv.: 0.89
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2013 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

a.vidmar je napisal/a:
Danes dobil postajo.

Prvi vtisi zelo dobri. Da stopi 1mm spajko potrebuje 45 sekund od vžiga.

Slike so na tej POVEZAVI.

Pozdrav
Kolko si dal v celoti za postajo ? ( poštnina.... ) .. tudi sam sem razmišljal glede nabave.....

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frimd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 15 Okt 2009 21:01
Aktiv.: 0.74
Kraj: Slov. Konjice

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2013 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem danes dobil to spajkalno postajo, in tudi jaz sem na prvi vtis zelo zadovoljen z njo Smile
Seveda pa bo čas pokazal svoje, ampak mislim da bo meni ki ne spajkam vsak dan služila odlično.

Cena pa je bila z poštnino vred malo več kot 23€
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2013 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi moja je danes prispela - $30.36
boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.72
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sam imam samo ročko 907, brez regulacije temperature, im lahko rečem, da je za ta denar najboljša zadeva, v primerjavi s poceni alternativami ima prednost v tem, da lahko kupiš pravzaprav vse nadomestne dele na ebayu za drobiž, skupaj z kakovostnimi konicami.

v priponki pa še nekaj za samograditelje Smile

hakko_936_schem-pcb_&_mod_v1r7.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  hakko_936_schem-pcb_&_mod_v1r7.pdf
 Velikost datoteke:  975.79 KB
 Downloadano:  54 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
a.vidmar je napisal/a:
Prvi vtisi zelo dobri. Da stopi 1mm spajko potrebuje 45 sekund od vžiga.

Brick wall poskusi z Icon 1 ! V levi roki držiš ročoco, z desno na razdalji kake 70 cm prižgeš postajo in potem takoj primeš za konico - prepoznoooo, Si se že opekel.

Tisti, ki jo imajo mi lahko potrdijo.

Darko, nekateri to vemo že 7 let Wink (pravkar mineva 7 let od nakupa prve i-CON) dokaj visoka cena, ampak vredno vsakega centa. Preizkusil sem veliko spajkalnikov in spajkalnih postaj, ampak omembe vredne konkurence še nisem dobil v roke.

dejko1
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Mar 2008 0:21
Aktiv.: 1.29
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 28, 2013 4:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam podobno postajo le da ima še prikaz temperature (Yihua 937D) pa sem izredno zadovoljen s preformansom. Segreje se v ca. 30 sekundah in grelec je primerno močen tako da se da zalotat tudi kak "močnejši" konektor. Izbira špic je pa tudi kar lepa Smile

PS: Nebi rekel da je primerjava z iCON pod naslovom "Poceni spajkalna postaja z regulacijo." primerna Wink Sicer pa pri iCONu dobiš tudi grafični display ki ga tele poceni postaje nimajo...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 28, 2013 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Grafični display je odvečen, je samo šminka, pomembno je, kakšna je regulacija in predvsem kakšna je ročka s konico.

Poceni postaje primerjat z i-CON je res malo huda, ampak primerjava z i-CON pico in nano je pa kar na mestu, ker je cenovno bolj dosegljiva postaja. Omenjeni malčici i-CON imata po obliki in dimenziji enako ročko kot velika i-CON, konice so enake, grelec in regulacija pa seveda šibkejši in manj prepričljivi.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni