|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
unior Član

Pridružen-a: Tor 06 Jul 2010 18:56 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.07 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 9:52 am Naslov sporočila: Eggbot kupim |
|
|
...ali bo imel kdo takole napravico naprodaj??, seveda sestavljeno in delujočo ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.97 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Seveda, tukaj dobiš. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
unior Član

|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
..Branez...sem brez komentarja... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.97 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa samo upam, da se ne bo našel kdo, ki bo tržil tuje znanje! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
unior Član

|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|
...ja, seveda tudi jaz! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
unior, imaš samo še eno možnost za neumen komentar, potem te pa ne tam forumu ne bo nikoli več ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 5:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Joj, kako smo postali agresivni....
Zakaj imam občutek, da se začenja ta forum deliti na člane elektronik.si in drugorazredne ljudi
Srčno upam, da forum ne bo šel po njihovih sledeh, sicer bom močno razočaran _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
Zakaj imam občutek, da se začenja ta forum deliti na člane elektronik.si in drugorazredne ljudi
Srčno upam, da forum ne bo šel po njihovih sledeh, sicer bom močno razočaran |
To se samo tebi tako zdi. Povsem neupravičeno.
Problem je zgolj v temle:
unior je napisal/a: |
..Branez...sem brez komentarja... |
Na povsem korekten odgovor je prišlo nekaj ker je mogoče razumeti kot zajedljivko.
Je prišlo nekaj, kar popolnoma nič ne doprinese kvaliteti foruma.
Je prišlo nekaj kar je zgolj spam.
In to od nekoga ki je v dveh in pol letih forumu uspel doprinesti 6 postov, ki se vsi začnejo z "...". Človek je označen kot neznanec (premalo postov), kar pomeni, da ga so forumaši ocenjujemo in presojamo kdo in kaj sploh je.
In še o drugorazrednih ljudeh:
Ne bom rekel, da ne obstajajo, so se pa izločili sami. Zame so to v glavnem vsi, ki bi se radi brez truda in vložka dokopali do neke materialne koristi, pri čemer pozabijo na vse vrline, ki so popolnoma brezplačne (lepa beseda, prijaznost, včasih kakšen iskren hvala,....) Če jim to omeniš, potem je odgovor nekaj v stilu tega, da danes živimo v taki dobi, da smo sami tako hoteli,.... in še nekaj podobnih fraz. Pri vsem tem pa pozabljamo da je to doba kapitalizma, ki se zasnuje na sistemu daj / dam, sami bi radi pa samo jemali, brez da bi kaj dali.
Zdaj te pa SimonS, sprašujem če je to prav ?
Rad bi iskren enostaven odgovor brez odvečne filozofije ! Le v tem primeru bom namreč zamižal in spregledal pravilo 7. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14678 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
Srčno upam, da forum ne bo šel po njihovih sledeh, sicer bom močno razočaran |
Forum nima nič s tem. Če boste nečlani društva organizirali kak skupen projet na forumu, tega ne bo nihče usporaval. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo22 Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.81 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Simon, tvoje ugotovitve so na mestu. Že takoj na začetku je bilo povedano da so ta jajca rezervirana zgolj za člane društva elektronikov. Pa pustimo to ob strani. Jajca že jutri ne bodo več pomembna. _________________ http://www.youtube.com/user/hscncmachines |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 9:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer zgoraj omenjeni forum prvič vidim, ampak iz njega se prav nič ne znajdem. V bistvu, ne vidim, kaj se naj bi tam sploh delalo oziroma ne vidim sploh nič uporabnega... Nobene teme, ki bi jo hitro opazil, grupe...mogoče so zato šli tja, kamor naj bi šli...
Sicer pa se čisto strinjam z Darkotovo razlago... Namreč, na splošno opažam da se vsake toliko časa najde kdo, ki hoče biti pameten. Pa to niti ne leti dotično na uniorja, čeprav v tem primeru je treba omenit da tale eggbot sicer nisem naročil, ga pa spremljam, od začetka na hitro prebiram vaše težave in že po tem vidim, da je v vsaki napravi vloženega dosti dela. Po moje prodaja take naprave težko pride v poštev.
EDIT: silvo, ti pa nalašč ne razumeš, kajne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
silvo22 je napisal/a: |
Že takoj na začetku je bilo povedano da so ta jajca rezervirana zgolj za člane društva elektronikov. |
Ni res. Vsak si ga lahko naredi v svoji režiji. Nihče mu tega ne brani.
silvo22, vzemi cca 3000€ jih založi iz svojega žepa pa organiziraj naslednih 70 eggbot kompletov! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Darko, hvala za ureditev! Seveda sem spet spregledal, da se tukaj ne da urejati...prehitri prsti...se opravičujem.
Hotel pa sem povedati samo še to: upam da Silvo (prvi) ve, da sem mislil drugega Silvota, torej Silvo22....
Samo primer eggbota: Pogledaš na link, ki ga je dal Brane. Najdeš ceno. izračunaš, koliko je stal eggbot tukaj. In se še enkrat resno vprašaš, ali se res ne splača dati tistih ubogih 30 evrov letno za članarino...
Ja, nekaterim še vedno niso jasne določene stvari, pa zagotovo obstajajo nekateri, ki mislijo, da si člani društva, ki so "pri koritu" polnijo žepe. Sam sem pri dveh kulturnih društvih in vem, kakšna je "kruta realnost"... pri nobenem izmed njih ne dobim nič konkretnega nazaj (kar zagotovo ni res v temle društvu), pa še nikoli niti približno nisem razmišljal, ali bi ali ne bi plačal članarine. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek, ni vse tako kot se tebi vidi. Še huje je:
Preskakal sem pol Slovenije, da sem nabral dovolj stepper rabljenih motorjev. Marsikje sem ostal dolžan kako uslugo. Ne veliko, a vendarle. V današnjih časih se vse plača, nič ni zastonj. No lahko je, a si zapreš vrata.
Rezultat: rabljeni motorji, so kljub dosti vloženega dela v predelavo le pogojno dobri. Zdaj imam pa slabo vest. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14678 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
silvo22 je napisal/a: |
...... Pa pustimo to ob strani. Jajca že jutri ne bodo več pomembna. |
Bodo pa še drugi projekti. Ker si se oglasil, ti predlagam, da spelješ tiste "druge" projetke za nečlane. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni