|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Pagemaker Član

Pridružen-a: Pon 17 Sep 2007 15:19 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.17 Kraj: Slov. Bistrica
|
Objavljeno: Čet Feb 21, 2008 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Doma imam oboje (osciloskop in V-meter), vendar nimam potrebnih
izkušenj za tovrstna popravila in bi trajalo celo večnost, preden bi
zadevo (če sploh kdaj)popravil, tako da bo TV verjetno romal na
servis, ali pa jo bo zamenjala novejša LCD zadeva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JohnD Član

Pridružen-a: Sob 08 Nov 2008 20:47 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.51 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Čet Feb 05, 2009 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Jaz imam trenutno podoben problem na istem tipu televizije in me zanima če ima kdo kakšen predlog na kaj se moram osredotočit pri takemu problemu ker bi rad sam popravil tole zadevico in se nimam kej preveč časa ukvarjat zdejle med izpiti s tem
Hvala vsem za morebitne predloge! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Pet Feb 06, 2009 11:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čas si boš moral kar vzeti, ker nekega "kuharskega recepta" pa res ni pri teh zadevah  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14 Prispevkov: 667 Aktiv.: 2.81 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Feb 07, 2009 2:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
V mojem primeru je bil krivec IC 301 ter D 302. Malo čudno, toda če ne dela vertikala, pri tej šasiji ni slike. Ni pa rečeno da je v tvojem primeru isto. _________________ lp
baresi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dejko123 Član

Pridružen-a: Tor 23 Feb 2010 17:50 Prispevkov: 170 Aktiv.: 0.91 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Danes sem razdrl nedelujoč gorenjev tv in glej ga zlomka, usmerniška dioda BYW54 na primarju je šla k hudiču. Šasija je E9. Ker je nimam doma jo moram naročit, na zalogi je pa nimajo nikjer.. je mogoče možna kakšna zamenjava za to diodo?
Rad bi samo prižgal tv, da vidim, da je ostalo v redu, da ne bom 2x naročeval materiala. na primarju sem sicer vse pomeril, ampak nevem kaj je pa z sekundarju..
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dyfan Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54 Prispevkov: 652 Aktiv.: 2.95
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dejko123 Član

Pridružen-a: Tor 23 Feb 2010 17:50 Prispevkov: 170 Aktiv.: 0.91 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 10:48 am Naslov sporočila: |
|
|
dioda zamenjana.. zdaj se pa sliši pokanje iz zvočnikov, ne napajalnika..
sicer napajalnik ne deluje, ker utripa tudi zelena ledica na prvi strani tv. zanimivo mi je samo to, da se sliši pokanje iz zvočnikov.. se je kdo že srečal s čim takšnim??
če odklopim horizontalo, še vedno poka.. se pravi, da je primar v okvari?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dejko123 Član

|
Objavljeno: Pet Apr 19, 2013 2:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
tukaj se mi je res posrečilo in je bil kriv kondenzator na primarju.. še enih par sem jih zamenjal, ampak se mi zdi, da se celotna slika trese (žmiga) .. nevem če je to normalno pri crt-jih ali ni... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.77 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 12:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Če se slika trese to res ne more biti normalno _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dejko123 Član

|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 1:37 am Naslov sporočila: |
|
|
tak občutek imam kot, da utripa z 20Hz.. mogoče se mi samo zdi..
je mogoče možno, da je še kje kondenzator slab in da zaradi napajalnika to dela? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 7:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Potem je nekje slaba filtracija-kondenzator.Menjaj tudi na sekundarju. _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 9:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Večina "novejših" gorenje/elektronika velenje/ev CRT TVjev ima ekrane, kateri imajo premajhno svetlobno vztrajnost za 50Hz (za 100Hz pa so sicer odlični), kar vidiš kot utripanje/hitro svetlobno "tresenje" slike, kakor pri računalniškem CRT monitorju, nastavljenem na prenizko V frekvenco.
Zadevo manj opaziš ako gledaš direkt v ekran, če pa gledaš recimo spodnji levi kot TVja pa je zelo opazno.
Res pa je tudi, da marsikdo tega sploh ne opazi, drugim pa je hudo moteče. Pa je sicer s TVjem vse ok. "Problem v filtraciji" je neka teoretikovka izmišljotina, ki pri switcerjih pač "ne pali več". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Marsikaj ti sploh ne bo "palilo" če nimaš dobrih kondenzatorjev-filtracija, sploh pa v switcerjih  _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dejko123 Član

|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
MadMax je napisal/a: |
Večina "novejših" gorenje/elektronika velenje/ev CRT TVjev ima ekrane, kateri imajo premajhno svetlobno vztrajnost za 50Hz (za 100Hz pa so sicer odlični), kar vidiš kot utripanje/hitro svetlobno "tresenje" slike, kakor pri računalniškem CRT monitorju, nastavljenem na prenizko V frekvenco.
Zadevo manj opaziš ako gledaš direkt v ekran, če pa gledaš recimo spodnji levi kot TVja pa je zelo opazno.
Res pa je tudi, da marsikdo tega sploh ne opazi, drugim pa je hudo moteče. Pa je sicer s TVjem vse ok. "Problem v filtraciji" je neka teoretikovka izmišljotina, ki pri switcerjih pač "ne pali več". |
tako tudi je.. Gledam v spodnji levi rob, trese se desni zgornji.. Potem je to normalno... Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dejko123 Član

|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
če se pa komu zgodi, da na enkrat ko tv zložiš, pa še slučajno enkrat preveriš pa ne dela oz. je zvok ni slike.. naj preveri vse konektore...
odpeljem danes prijatelju nazaj tv in čez 5 min že klic, da ne dela... pripeljem domov in dela.. vseeno razmontiram in slučajno pazljivo pritiskam in premikam konektorje.. na enkrat slike ni... prispajkam pine pod konektorjem, ščistim konektor, malo stisnem in dela...
če se slučajno komu kaj takega zgodi, naj si vzame 2 min, pa preveri..
LP
Dejan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni