www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izbira Multimetra
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.69
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 29, 2012 2:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bonksi je napisal/a:

Ta varovalka ne ustreza, ker je normirana za napetosti 600V.

koliko V pa potrebuješ?
Pri varovalki je važna amperaža in hitrost.
Spet samo moje mnenje.

LP

vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 01, 2012 11:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Morda komu informacija.

Pred pol leta sem pri Justu kupil digitalni univerzalni instrument za potrebno 'na terenu', zato ga dolgo nisem uporabil. Ko pa sem ga uporabil, ja kazal vse mogoče, le prave vrednosti ne. Sem ga nesel nazaj, a ker je poteklo pol leta, mi reklamacije ne upoštevajo.

Pred dnevi, ko sem prišel kupovat neke druge drobnarije, so mi dali nov multimeter. Seveda sem ga najprej sprobal. Dela dovolj hitro, če prednastaviš obseg merjenja. Če pa prepustiš, da sam določi področje, traja do 2 sekundi da dobiš meritev.

A kar je važno, meritev je točna in ne trosi rezultatov kot oni prvi, da nisem se mogel sploh zanesti nanj.

Ker so se pri Justu potrudili, sem smatral za dolžnost, da dam na forum celovito informacijo, torej tudi to, da sem sedaj zadovoljen z instrumentom.

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart

Nazadnje urejal/a vilko Sob Mar 10, 2012 11:55 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 01, 2012 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

a ni garancija eno leto minimum?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 01, 2012 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko, zamenjaj baterijo. Mogoče bo bolje,....
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 01, 2012 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je bilo prvo, kar sem naredil. Sedaj ga nimam več, sem ga pustil njim, meni ne služi.
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 01, 2012 4:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bonksi je napisal/a:
Samo v vednost sledeče:
- Fluke 175/177/179: Made in China

Tole pa ne bo držalo ... moj 175 je made in USA!

sortaj je napisal/a:
Lahko to pojasniš?
Namreč jaz sem jo pri svojem očitno skuril Brick wall
Kje se da dobit ustrezno?

Jaz sem jo nazadnje kupil pri farnellu se pa malo jezim in bom verjetno dal kar navadno če bom dobil tako... Mogoče bom pa naredil samo vmesnik.

bonksi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Jan 2012 14:09
Aktiv.: 0.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 01, 2012 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja nekoč, danes pa so vsi modeli serije Fluke 110 in 170 narejeni na Kitajskem. V ZDA se delajo samo še Fluke serije 20, 80V in 280.

Ni pa mi jasno zakaj se tako pritožujete nad ceno varovalke. Če daš 250,00 EUR za Fluke multimeter, potem pa je težko dati 6,00 EUR za 440mA/1000V varovalko.
Nazaj na vrh
m4to
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jan 2010 22:27
Aktiv.: 0.68
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 12, 2012 8:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav.

Odločam se za nakup digitalnega multimetra, pa se mi je malo zataknilo.
In sicer se odločam med Fluke 179 in Fluke 117.

Uporaba recimo v industrijski avtomatiki in elektroniki.

Po karakteristikah se mi zdi boljši 179, pri 117 pa mi je zanimivo "Nizka vhodna impedanca (LoZ) za zmanjšanje vpliva uhajajočih (stray, ghost) napetosti".

Kakšna bi bila vaša odločitev.
Nazaj na vrh
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.68
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 12, 2012 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fluke 117, je namenjem energetikom.
Če pogledaš sliko Fluka 117, boš videl, da ima samo 3 priključne sponke.
Sicer je sposoben meriti tudi "mali napon" ampak to ni njegova prvotna funkcija.
Primeren je za delo na terenu, ko imaš eno roko zasedeno, ter tako lahko obračaš preklopnik, kar z enim prstom.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 13, 2012 8:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

179 je superca inštrument za vsakodnevno uporabo.
Mogoče poglej na eBay še za kakšnim 287, ki ima še (zelo uporabno) funkcijo logiranja in višjo resolucijo, a že 179 je precej visoko. Če rabiš LoZ, je model 289 (če pa ne, pa poglej tudi 177, ki je mislim da isti kot 179, le brez LoZ).

Lp, g

p.s. Lani so imeli v Micomu enkrat eno akcijo Flukeja, ko so bili inštrumenti res (!) poceni - malo povprašaj ...
p.p.s. Takrat se je pri meni začela Flukemanija ... Smile

kosmaj
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 22:32
Aktiv.: 0.71
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razmišljam o togosti, hladnosti in nezainteresiranosti naših trgovcev za prodajo kljub recesiji kakršno imamo.
Odločil sem se, da si privoščim nov multimeter. Ker sem kolebal med agilentom in flukejem, sem se razgledal po cenikih na Far**ll-u, Mi*om- mu, Am**eh- u in ugotovil , da so že cene brez DDV- ja kar konkretne. Z davkom pa že katastrofalne.
Po nekaj dopisovanja , sem le dobil po par % popusta. To pa je pri naših prodajalcih tudi vse kar sem lahko dobil.
Spravil sem se še malo pogledat po evropi in naletel na http://www.voelkner.de/
kjer sem prijetno presenečen ugotovil, da so cene FLUKE-jevih multimetrov samo po nekaj evrov višje, ali pa še to ne, kot pa so pri naših trgovcih cene brez ddv-ja.
Poštnina je bila malo pod 10 eur, (v to ceno je že vključena številka za sledenje tvojemu paketu) in pri naročilu dobiš še kakšen popust v višini nekaj evrov. In tako sem postal zadovoljni lastnik FLUKE-ja 179.
In potem se naši vrli trgovci sprašujejo zakaj imajo slabo prodajo? Mislim, da predvsem zaradi prevelikih apetitov.
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mogoče si spraševal samo v LJ. Včasih izven centra dobiš kaj ceneje, npr. varčna žarnica Philips v LJ (če se prav spomnim) 11€, enaka v Mozirju = 9€. Po eno se ne splača vozit, pri 10+ komadov se pa kar nabere. Isto za baterije. Uradna nalepka uvoznik Delko so bile cenejše kot v Delko trgovini v LJ.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni