www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Fotoaparat zablokira

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Simon
Član
Član

Pridružen-a: Tor 19 Apr 2005 12:53
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 30, 2006 5:19 pm    Naslov sporočila:  Fotoaparat zablokira Odgovori s citatom

Sicer sem fotoaparat Canon A95 že odpisal (klik Very Happy), a mi vseeno ne da miru. Problem je sledeč: če prižgem FA pri zaprtem displeju, vse normalno funkcionira, lahko fotografiram. Takoj, ko pa odprem displej, FA zablokira, se ugasne, zmrzne. Objektiv ostane zunaj. Isto se zgodi, če hočem gledat nastale fotke. Opazil sem, da se pri odprtju displeja razklene eno mikro stikalce in takrat zablokira. Stikalo sem pomeril in je OK. S tem stikalom očitno daje signal nekam, naj se displej prižge. Torej, ko je displej zaprt, je stikalo sklenjeno. Preko njega gre v bistvu samo ena povezava. Ko pa displej odprem, se ta povezava razklene. Če bi bilo ravno obratno, bi pač kar fizično prevezavo naredil in bi displej stalno svetil, tako pa je žal ravno obratno. Brez displeja je pa FA skoraj neuporaben, saj ne morem videt, nastavitev.
Zdaj pa mene zanima, bi lahko bil samo kak pasiven element zanič, ali je šel kak čip k vragu in FA lahko samo odpišem. Sad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
futuristic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2003 16:07
Aktiv.: 0.66
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 30, 2006 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi na tvojem mestu tisto stikalce zlotal skupaj, in ga povsem ločil od lcdja.
Potem bi lcdju posebej od baterije pripeljal 3v napajanja, da bi ga osvetlevalo.
Je pa vprašanje, če je lcd samo neosvetljen kadar je obrnjen okoli ali pa je povsem izklopljen, tako da ne pride nič informacij do njega.
Če je ta druga opcija potem imaš problem. Laughing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70656.42

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 30, 2006 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.66
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 9:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je aparat že odpisan, ga odpri in poglej mehaniko. Zelo verjetno se bo nekje videl poškodovan kabel. Prekinitev ali kratek stik. Počen folijski flex kabel se z lotanjem ne da popraviti, ker ob upogibanju ob lotu kmalu spet poči. Prekinjeno vezico se nadomesti z zelo tanko bakreno izolirano žičko, ki se jo prilota na obeh koncih kabla.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Simon
Član
Član

Pridružen-a: Tor 19 Apr 2005 12:53
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 3:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi bila mehanska poškodba, bi se moralo nekaj gravitacijskega zgoditi z aparatom, kar se ni, ampak je na lepem zmrznil. Malo sem že gledal in zaenkrat ni nič videt poškodovano. Edino malo čudno se mi zdi, da se spodnja stran aparata, oziroma tiskanina, kjer je napajalno vezje, nekam preveč greje. Dobro, ni zdaj vroče, ampak toploto se pa čuti in to že po kakšni minuti. Dvomim, da je to normalno. Bo treba malo zmerit.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 3:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj pa ne bi mogel kaksen del "crkniti" od mehanske obrabe, zakaj bi moral biti ravno padec/udarec ? To bi lahko razlozilo pregrevanje, ce je krmilna elektronika dovolj nepripravljena na skrajne primere ...
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.66
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni nujno, da je padlo na tla. Flex kabli počijo tudi od normalnega zvijanja pri odpiranju in zapiranju displeya. Razpoka je lahko zelo tanka, tako da se z prostim očesom ne vidi.

Padci na tla ne pustijo vedno sledov. Vsekakor pa večina tistih, ki jim dragocena naprava pade na tla to zanika. Laughing

Jur
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni