|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SkyEyes Član

Pridružen-a: Čet 28 Apr 2011 13:46 Prispevkov: 68 Aktiv.: 0.39 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Maj 10, 2013 6:28 pm Naslov sporočila: Popravilo el. pastirja EQUISTOP B2 - načrt |
|
|
Popravljam električnega pastirja EQUISTOP B2 (Type 10620), ki je začel vedno hitreje dajati pulze nato pa z delovanjem zaključil. Predvidevam, da gre za napako na vezju in ne na izhodnem trafu.
Ker pa ne vem, kje naj začnem preverjati vezje (tudi ne vem kakšna so navitja, tuljave).., ima mogoče kdo načrt tega pastirja?
Mogoče vsaj podobnega, ki bi mi pomagal razumeti delovanje in posledično pot do rešitve?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
11.46 KB |
Pogledana: |
2812 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
54.39 KB |
Pogledana: |
22 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Sob Maj 11, 2013 6:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Enkrat sem popravljal nekaj podobnega, če ne točno takšnega. Kakšne probleme je imel ko je nehal nevem. Bila pa je prebita dioda. Na sliki je postavljena na robu ploščice (bela bunkica s črno črto). Prav tako preveeri diode okoli triaka (mogoče tiristor?) Mislim da so tam dve in če me spomin ne vara, so v črnih kvadratnih ohišjih. Na sliki se ne vidi ravno dobro, se pa nahajajo nekje proti koncu ploščice, tam kjer je tista tuljavica.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SkyEyes Član

Pridružen-a: Čet 28 Apr 2011 13:46 Prispevkov: 68 Aktiv.: 0.39 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 6:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Popravil, crknil je tranzistor, diode pa so vse preživele. Ja tam pri triaku sta dve diodi v črnem pokončnem ohišju, ena je na spodnji strani ploščice.
Kako pa se sicer lahko preveri triak z instrumentom?
Hvala za pomoč
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Maj 15, 2013 5:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
SkyEyes je napisal/a: |
Kako pa se sicer lahko preveri triak z instrumentom? |
Kakor vem ga zanesljivo z multimetrom ni mogoče preizkusiti, razen takrat, ko je totalno fuč. Jaz kar na porotoboardu zložim optokopler + triak in če pravilno deluje je ok.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni