|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.57 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Pon Maj 13, 2013 11:49 am Naslov sporočila: PIR senzor in Arduino |
|
|
Že 20 let uporabljam klasičen PIR senzor kot nekakšen zvonec. Ko nekdo pride na dvorišče se vklopi melodija za nekaj sekund. Je pa problem, ker zazna vsako premikanje, tudi sosedove mačke itd, in zadnje čase je "ponorel". Da ne hodim po nepotrebnem ven imam še z drugega senzorja povezavo na led diode.
Pa me zanima če bi kaj takšnega dobro delovalo in če je nekako možno nastavit občutljivost.
Lp!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
21.43 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.50 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Pon Maj 13, 2013 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tak senzor uporabljam tudi jaz v povezavi z arduino UNO. Deluje zelo v redu za zaznavanje ljudi, je pa res težava v tem, da zazna tudi kakšne mačke pa pse. Domet ima cca 5 - 6m. Ali se mu da nastavljati občutljivost se pa nisem poglobil, saj tega nisem potreboval.
Več info o tem PIR senzorju lahko dobiš na tem linku: http://www.ladyada.net/learn/sensors/pir.html
Lp, Jure
_________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.07
|
Objavljeno: Pon Maj 13, 2013 2:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
@carli na spletu raje poišči pet immune PIR sensor. Če je pa težava tudi, ker je senzor na soncu, pa raje uporabi mikrovalovni senzor ali kombinacijo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejko1 Član

Pridružen-a: Ned 16 Mar 2008 0:21 Prispevkov: 271 Aktiv.: 1.29 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 13, 2013 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Občutljivost lahko verjetno spremeniš tako da spremeniš vrednosti komponent okoli drugega opampa (pri čipu BISS0001 okoli pinov 12 in 13). Nekateri senzorji ki sem jih videl imajo tudi potenciometer za nastavljanje občutljivosti...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.57 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Pon Maj 13, 2013 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
xfce je napisal/a: |
@carli na spletu raje poišči pet immune PIR sensor. Če je pa težava tudi, ker je senzor na soncu, pa raje uporabi mikrovalovni senzor ali kombinacijo. |
Hvala vsem za pomoč.
Bom poskusil z notranjim senzorjem , je pa tako zmontiran da ni na soncu. Pri zunanjih mi nekako cena ni všeč, pa ker to pač ni alarm. Če senzor zataji je še vedno klasična tipka za zvonec.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni