www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

hitrost brisalcev

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
folkvagn
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 19 Maj 2013 15:57
Aktiv.: 0.04
Kraj: logathec

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 4:02 pm    Naslov sporočila:  hitrost brisalcev Odgovori s citatom

zanima me če se da v vsak avto naštimat regulator hitrosti brisalcev? imam starejši avto in me moti ker ne morem na prvi stopnji regulirat hitrosti... se da kje kupiti?

v daewoo espero avtu sem videl da ima na armaturi stikalo s katerim reguliraš hitrost po želji.... tak stikal bi rabil pa nevem kje ga kupiti oz ali se ga da zvezat na vsak avto pol? kdo ve kaj o tem?

aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda se da narediti. Lahko zelo enostavno s PWM...ko bi vklopil brisalce, bi z gumbom (potenciometrom) naštimal hitrost brisalcev od 0 do 100%. Kakor ti duša poželi... Smile
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm....nisem še zasledil v avtu regulator hitrosti delovanja motorja brisalcev, ima pa večina časovnik, s katerim reguliraš INTERVAL, v katerem se zadeva vklaplja...
Ali misliš prav regulacijo HITROSTI delovanja ali regulacijo da se na vsakih x sekund brisalci vklopijo?
Oboje je seveda izvedljivo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo čudno in neprimerno bi bilo, da bi ti brisalec 5s brisal šipo od ene skrajne lege do druge.

Sem pa mnenja, da je verjetno to lažje izvedljivo, kot pa poseg v obstoječi časovnik, kar bi bilo seveda bolj uporabno.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poseganje v obstoječ sistem se ponavadi ne splača, dostikrat niti ni možno. Pri mojem meganu je timer npr. del računalnika in ni mogoče spreminjati min. in max. časov, zato sem ga preprosto odklopil in gor priključil svoje vezje. Namreč - imel je preneumen razpored časov - regulacija od 8 do 10 sekund je isto, kot če je ni Brick wall
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
poseg v obstoječi časovnik
Ce ima casovnik z RC clenom, se samo na R "obesis" s potenciometrom. Wink Verjetno je pri starejsih avtomobilih to cisto izvedljivo, v primeru da tocno ves kje se ta casovnik nahaja.

Danasnji avtomobili pa imajo to reseno z multifunkcijskim modulom, nekateri imajo celo do motorja narejen dovod energije in komunikacijsko linijo - tu pa ni kaj prilagajat - razen z racunalnikom, kjer je to pac mogoce.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V takih primerih se mi kolca po julki (feliciji), pri kateri si si nastavil interval praktično po želji, zgolj z obvolansko ročko, brez dodatnih tipk in potenciometrov...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, tukaj je pojem "starejši" in "novejši" malo razglašen. Za moj megane l.2000 zagotovo ne velja, da je novejši, pa nima več RC člena. Whistle
Meni so bili dobri prejšnji VW sistemi, ki so se učili intervala. Zdaj je to s tistim 5-polnim preklopnikom to dosti manj fleksibilno rešeno. Zato sem si tudi dal v svojega tak sistem, ki ga naučiš interval.
Nazaj na vrh
folkvagn
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se opravičujem...sem se zmotil, mislil sem na interval brisalcev ja.... doma imamo daewo espero pri katerem daš ročko na prvo stopnjo.... in potem loh še štelaš z gumbom kolk časa traja preden se premaknejo... štela se pa sam na prvi stopnji...

zdej sem pa mislu da bi najdu enega razbitga esperota pa ta gumb ven vzel in zmontiru u moj avto (honda civic )

bi se to dal al bi mogu kej predelat? če bi mi kdo to za normalen denar naredu, da bi delal kot treba... , se priporočam..

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PO moje ne bo tako enostavno. Glavna elektronika ni v ročki, ampak drugje. Kje - huh... bo vedel kak avtoelektričar, pa še ta ne vsak.
Nazaj na vrh
folkvagn
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 24, 2013 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

že nekajkrat sem nekaj vprašal ....pa me vedno zbrišejo.. zakaj? a še prašat ne smem nič več al kaj je?

admin povej...

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 24, 2013 11:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

folkvagn je napisal/a:
že nekajkrat sem nekaj vprašal ....pa me vedno zbrišejo.. zakaj? a še prašat ne smem nič več al kaj je?

admin povej...

Preprosto. Ne upoštevaš pravil foruma.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni