www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Univerzalni polnilniki, mnenja predlogi
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 27, 2013 11:16 am    Naslov sporočila:  Univerzalni polnilniki, mnenja predlogi Odgovori s citatom

Kako leto nazaj sem za hobi in domačo rabo nabavil polnilnik Ansmann Xbase 2.0SE. Sicer sam polnilnik deluje dobro ima pa nekaj motečih pomankljivosti. Z njim največ polnim akumulatorje Li-po in 18650 Li-ion. Večraj recimo, sem dal polnit 3 akumulatorje 18650 iz svetilke. Vsi akumulatorji so bili skupaj v svetilki. Polnil sem jih zaporedno z balanserjem. Po nekaj sekundah pa se zgodi, da jih ne more zbalansirati, ker so razlike prevelike. In to mi gre že pošteno na jetra, ker moram potem polniti celico po celico, kar pa seveda traja krepko dlje, pa še preklapljati je treba. Verjamem, da je nekaj krivde tudi na strani akumulatorjev.

Zanima pa me kateri polnilnik bi mi priporočili, če bom v prihodnosti tega zamenjal? Gre se namreč zato, da ima čim večji izravnalni tok in seveda, da cena ni pretirana.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 27, 2013 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enega iz iCharger družine.
Pa nabavi ga iz Lindingerja (kar preko primusr.com), ker če je kaj narobe, boš s kitajci izgubil živce, v Lindingerju pa ti ga samo zamenjajo ...
http://shop.lindinger.at/product_info.php?cPath=1728&products_id=78519
http://shop.lindinger.at/product_info.php?cPath=1728&products_id=86613

LP, g

mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 27, 2013 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še en glas za iCharger-a. Če bi danes nabavljal nov polnilec, bi sigurno vzel tega. Je pa res, da je bol univerzalec za modelarje.
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 27, 2013 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej hvala za predloge, če bom v prihodnosti nabavljal novega, bom vzel iCharger in upal, da bo krepko ceno upravičila kvaliteto.

Sedaj sem šel dejansko pogledat navodila in piše, da je tok balansiranja <300mA, kar enako piše, pri šibkejšem iChargerju. Kako bi lahko najlažje ugotovil, če je problem v akumulatorjih ali ga moj polnilnik kaj biksa? Če bi meril balansirni tok po posamezni celici?

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
19967
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Aktiv.: 0.46
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 27, 2013 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce ne potrebujes polnilni tok vecji od 5A bo tudi ta ok:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6478__IMAX_B6_AC_Charger_Discharger_1_6_Cells_GENUINE_.html

Cenovno je ugoden. Imam tega in icharger. Bistvena razlika ob polnilnem toku je predvsem v casu polnjenja. Cenejsi se na koncu se kar nekaj casa muci z balansiranjem. Ce ti 30 min daljsi cas polnjenja ne predstavlja velike ovire, potem je Imax dobra izbira. Vecina mojih kolegov modelarjev ima imax.

Lp, Boris
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
19967
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Aktiv.: 0.46
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 27, 2013 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Primoz, ce si v ljubljani se lahko oglasis pri meni in probava na razlicnih polnilcih.

Lp, Boris
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 27, 2013 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi pri meni ... Lahko dobiš tudi 3010B za kak dan, dva na posodo domov, pa se malo poigraš ...

Lp, g

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 27, 2013 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super hvala za ponudbe, ko bodo enkrat spet prazne se oglasim in poizkusimo napolnit z drugim polnilcem, da vidim kje je težava. Sicer sem se spomnil, da ima tudi kolega v bližini nek polnilec, pa bom mogoče najprej tam poizkusil, če bo rezultat drugačen, ker sem v LJ sedaj bolj poredko.

Me pa še nekaj zanima, ima iCharger možnost kakšnih ročnih nastavitev? Recimo za Graupnerjev, če se ne motim Ultramat katerega sem imel nekaj časa doma je imel recimo še časovnik, nastavitev deltaV in podobno?

mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 27, 2013 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mah ima vse možno ... Ena bolj fletnih stvari je možnost regenerativnega praznjenja, kjer lahko prazniš tudi s kilovatom moči ... (seveda moraš ta kilovat potem nekam spraviti, recimo v H4 žarnice Smile )

Pogooglaj malo in naštudiraj navodila.

LP, g

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 27, 2013 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, super bom pogledal, samo da ni tako zaprt kot je ta, ki ga imam sedaj to mi je tudi pomembno.
tretjic
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19
Aktiv.: 2.28
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2013 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko smo že ravno pri kvaliteti in IChargerju 3010B...kako vam kaj dela (mimogrede, za to kar ponuja je cena zelo nizka)?

Meni je namreč še v garanciji 2x crknil, oba so zamenjali z novim. Tretji zaenkrat dela.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2013 5:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dave iz eevbloga je pohvalil Turnigy.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__7028__Turnigy_Accucel_6_50W_6A_Balancer_Charger_w_accessories.html

http://www.eevblog.com/2012/12/12/eevblog-397-turnigy-accucel-6-charger-teardown/

Imate vi kake izkušnje s tem?
Nazaj na vrh
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.59
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2013 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam tega od turnigy-ja in je super.

Nameravam pa kupiti iChargerja, saj potrebujem polnilni tok 10-15A.

mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2013 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tretjic je napisal/a:
Meni je namreč še v garanciji 2x crknil, oba so zamenjali z novim. Tretji zaenkrat dela.

Hehe, nick bi si moral zamenjati - kitajci to preverjajo in zato je tebi delal šele tretji! Smile
No, kar sem reviewev bral, so bile s 3010 kar težave, je pa bilo tako, da je crknil ali zelo hitro ali pa dela bp. Sam sem očitno imel srečo. Smile

Lp, g

Misek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Jan 2006 10:01
Aktiv.: 0.41
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 12, 2013 1:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam se ogrevam za nakup tega polnilca
http://www.ebay.de/itm/1PCS-Newest-iMAX-B6AC-Dual-Power-Lipo-NiMH-RC-Battery-Charger-Discharger-Blancer-/390614628944?pt=US_Radio_Control_Control_Line&hash=item5af2723a50

Pa me zanima ali zna ta polnilec/praznilec tudi pomerit baterijo koliko je energije v njej (mAh).

Pa če prav razumem se z njim da tudi polnit svinčeve akumulatorje (nap. avtomobilske)?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni