www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TEA5767
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 22, 2013 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

...ki je drag kot žafran!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
skalpel
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46
Aktiv.: 2.64
Kraj: Šenčur

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 22, 2013 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kitajski so poceni Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 22, 2013 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem pa so problemi, ki se jih mora reševati in ne veš kaj je krivo.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
skalpel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 22, 2013 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če mi programatorji nedelajo in mi ni drugega preostalo, kot da sem začel z arduinom ukvarjat... Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 22, 2013 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

skalpel je napisal/a:
Če mi programatorji nedelajo in mi ni drugega preostalo, kot da sem začel z arduinom ukvarjat... Wink

Ja seveda, moja teta dela vedno polpete, ko ima preveč petršilja.

Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 22, 2013 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta je pa močna!

Jaz imam polpete rad, mogoče on tudi.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
skalpel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 22, 2013 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
skalpel je napisal/a:

Ja seveda, moja teta dela vedno polpete, ko ima preveč petršilja.

Nisem tako mislil kot sem napisal, samo nikakor mi ni uspelo, da bi mi delalo pa imam doma 3 programatorje... Brick wall

Sedaj z arduinom pa nimam težav, kar se tiče programiranja, občasno se mi zatakne pri kodi.

Branez je napisal/a:
Jaz imam polpete rad, mogoče on tudi.

Polpeti so super Dancing
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 23, 2013 8:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dve strani sporočil je nakracano, pa vemo samo, da ne dela. Brick wall Hudiča, a je treba vse vleči iz tistega, ki sprašuje. Enostavno nimam volje, da bi takim odgovarjal.

1. A I2C vodilo deluje?
2. Se čip odziva?
3. Če ne daj gor nek drug i2c hardver (eeprom...), da vidš če se le ta odziva.
4. Vrednosti pullup-ov so približno prave?
5. Naslov je pravi?

Kaka fotografija hardvera je dobrodošla. Včasih se da kaj videt že z nje.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
skalpel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 23, 2013 8:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo: Sej sem napisal da se ne odziva nic, rabim pullupe?
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 23, 2013 8:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

skalpel je napisal/a:
Silvo: Sej sem napisal da se ne odziva nic, rabim pullupe?

Vzemi literaturo pa najprej preštudiraj i2c vodilo.

Si dal nek drug i2c hardver gor, da vidiš če tisti dela... seveda ne? Kje se zatakne že pri potrditvi štart bita? Sploh gre naprej? Ne, seveda ne če je vodilo nizko brez pullupov...

skalpel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 23, 2013 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom dal 2 pullupa in kondenzator zraven, pa sporočim če dela.
Silvo: drugega I2C vodila nimam...
Nazaj na vrh
skalpel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 23, 2013 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo sem zvezal vse, samo še vedno ne špila, ampak sedaj vsaj hrešči in cvili Mr. Green
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 23, 2013 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

skalpel je napisal/a:
Evo sem zvezal vse, samo še vedno ne špila, ampak sedaj vsaj hrešči in cvili Mr. Green

Verjetno sedaj komunikacija dela. Sedaj ga bo potrebno nastavit za naše področje, najti postajo, zračunat PLL..... Beri datasheet.

skalpel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 23, 2013 4:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšen rezultat sploh rabim dobit? Enak frekvenci?
Nazaj na vrh
19967
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Aktiv.: 0.46
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 25, 2013 12:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, če jaz vgradim FM sprejemnik v podometno dozo, v steno na višino 1.5m. Od te doze pa vertikalno potegnem še cca. 1.5m cevi v steni do stropa in skozi 30cm izolacijo (mansarda). V cev bi uvlekel anteno. Zanima me, kakšna bi bila optimalna izvedba in dolžina antene, glede da je to v steni, možnost pa imam preko cevi priti tudi pod streho nad izolacijo?

Hvala, Boris
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni