|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tilz0R Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39 Prispevkov: 898 Aktiv.: 5.63 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
kablek je napisal/a: |
Če želiš malo bol zanimiv lightshow priporočam uporabo LM3916. Gre za namenski čip (VU meter). Čip zna kontrolirat sam po sebi 10led diod, možno pa je vezati več čipov skupaj za več ledic. V datasheetu imaš kar nekaj uporabnih vezav tega čipa.
http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm3914.pdf
Predlagal ti bi, da uporabiš preprost peak detector in nizko propustni filter, tako boš po mojem imel najlepši lightshow. |
Nekak se mi zdi da namen LM391x (4,5,6) ni za uporabo pri "lightshow-ih", ker utripanje pri LM čipih je konstantno, včasih manj včasih bolj (odvisno od "glasnosti" iz filtra), utripnit pa mora luč takrat, kadar je točno določena stopnja glasnosti. Zdej uporabit LM čim, da bo vezal na izhod št. recimo 7 ali 8 je pa nesmiselno in predrago  _________________ Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
HeBird Član

Pridružen-a: Ned 16 Avg 2009 16:36 Prispevkov: 79 Aktiv.: 0.41 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 4:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če 3-kanalni light show z linka priklopim na 12V z eno ledico, ne deluje - niti ne skuri ledice. Očitno bom menjal vsak upor posebej, da bom videl kaj se dogaja...
Srednje tone imam speljane na VU-meter, tako da je LM3916N tudi uporabljen. Deluje pa na 12V, zaradi tega bi rad še prvo vezje spravil na 12V. _________________ Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
HeBird Član

|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ahh... glede na to, da močno poka v zvočnikih, ko prilključim na 12V z istimi ali povečanimi upori, sem se odloču za izdelavo tega vezja, ki že deluje na 12V.
EDIT: Sem se odločil za drugo vezje, ker se mi zdi, da zgornje ne deluje, če signal priklopiš direkt na zvočnike (oz. izhod iz ojačevalnika).
Me pa zanima naslednje: Na tej sliki se vidi audio transformator MODE z oznako 60-282-0 (primarno navitje 1,2kOhm, sekundarno 8Ohm). IC elektronika in HTE točno tega nimata (na njuni spletni strani ga ne najdem). Starih radiev/televizorjev za dele nimam. Obstaja kak bolj razširjen transformator, ki bi ga lahko kupil in uporabil namesto omenjenega? Je tale OK? _________________ Gašper
Nazadnje urejal/a HeBird Tor Jun 25, 2013 4:50 pm; skupaj popravljeno 4 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39 Prispevkov: 898 Aktiv.: 5.63 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
HeBird je napisal/a: |
Ahh... glede na to, da močno poka v zvočnikih, ko prilključim na 12V z istimi ali povečanimi upori, sem se odloču za izdelavo tega vezja, ki že deluje na 12V. |
Si se kar vredu odločil  _________________ Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
HeBird Član

|
Objavljeno: Sre Sep 02, 2015 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, kako bi najbolj elegantno naredil, da bi informacijo poslal iz atmega16 po čim manj žicah. Krmilil pa bi 16-20 ledic (3wattnih), ki bi se prižigale v ritmu glasbe oziroma po ritmu z dodatnimi programiranimi efekti.
Izvedba ideje bi bila nekako takole (čisto še nimam splanirano ker me zgornji problem močno žuli):
1. Z RC filtra gre signal na VU-meter.
2. Iz VU-metra naprej na Atmega16/32.
3. Iz Atmega naprej na LEDice.
4. Glede na nivo VU-metra in po ritmu bi prenesel informacijo na linerano urejene LEDice po kablu. Trenutno imam na drugem projektu prenos po 20 žicah, kar pa je na daljšem kablu zlo nerodno.
Programiram v BASCOMU, s serijskim prenosom sem samo delal ko sem z UARTom komuniciral. Z multipleksiranjem se kaj bolj resno nisem ukvarjal, tudi data tabele mi niso čisto jasne. Bojim se, da bo tale ideja malo prehuda, ampak imam strašno željo to že dlje časa naredit, pa nikakor ne vem, kako naj se obrnem.
Kaj tukaj priporočate? Hvala za odgovore vnaprej.  _________________ Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni