|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dukan Neznanec

Pridružen-a: Pet 21 Jun 2013 18:33 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 5:16 pm Naslov sporočila: Ma MS Okna so ... |
|
|
Od kar sem v PC svetu, je vedno ista pesem. Nekaj let je mir, ko kupoi nov PC, potem pa začne stvar štrikati in mleti, da to ni res. Če bi uporabljal samo MS softver, bi verjetno stvar delala, vendar je to nemogoče. Če pogledam kakšen softver jim je uspelo v vseh letih narediti. Predvajalnik, ki ne podpira vsaj polovice video formatov, internet raziskovalec, ki občasno obstane, zakaj že.. Program "Slikar" je komaj kaj napredoval. Delo z datotekami, je še vedno moreče, in tudi tukaj je potrebno uporabiti zunanji šerver. Res mi je žal, da še vedno uporabljam to okolje. Predlagam pa vam naslednje. Če boste v bodoče imeli težave, z računalnikom, da se bo sesul ali upočasnil do te mere, da je verjetno zbolel, uporabite naslednje. (MS nima pametnega orodja za reševanje iz močvirja v katero ste zabredli) Predlagal bi Linux Puppy, s katerim bi lahko preizkusili, kako zelo hitro lahko deluje vaš PC, potem pa rešite pomembne stvari - datoteke, dokler računalnik še deluje. (Linux Puppy Slacko). Sledi ponovna inštalacija, ki edino reši Gordijski vozel ki se z leti ustvari v sistemu. Meni npr. je sedmica odpovedala po enem letu uporabe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.98 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 6:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ma ja? Potem si se pa zbudil.
Butastega uporabnika ne reši noben operacijski sistem.
Na MS sistemih sem od DOS-a dalje.
Nikoli nisem imel težav in nimam jih niti danes. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam še od MS DOS-a naprej nisem imel težav. Le za kaj bi poizkusil nekaj, če pa mi to, kar imam sedaj, deluje  _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.68 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne morem se bolj podpisati pod izjavo s55m! Butastega uporabnika ne reši noben sistem, kaj šele Linux.
Naj naštejem samo nekaj stvari: če samo omeniš program slikar, potem že nisi več resen. Zadeva ni niti pogojno uporabna. Pač en izmed odvečnih, nepotrebnoh programov. WMP... No, ja. Ampak jaz uporabljam VLC, pa nimam težav. Kakšni "eksotični" formati pa? daj en primer!
Delo z datotekami ni prav nič moreče,credno uporabljam raziskovalca in protram Total commander, pa se vse naredi.
Meni sedmica dela od same izdaje. Če tebi za=bava, si mogoče pomislil da ni problem v sedmici? Kaj ti je pa "odpovedalo"? zmanjkalo bencina, zamašen filter....kaj?
Poleg tega je tudi probleme mogoče rešiti zelo elegantno : če delaš redne kopije sistema (za to je na voljo tone programov, npr. Acronis, Macrium) imaš ob morebitnem problemu dela samo cca 10-15 minut, da naložiš zadnjo delujočo sliko.
Aja...tudi na linuxu moraš naložiti zunanje programe, da ti vse deluje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se je zgodilo prejšnji teden, da je rač. pričel z pomanjkanjem diska C particije. Začudeno gledam v tisto opozorilo. Pogledam particijo in res je bila povsem polna.
Grem raziskovati in kaj sem našel; Google Earth je očitno nekaj otrpnil in naložil nekih datotek v svoje folderje, da je particijo napolnilo.
Google Earth sem zaprl, pobrisal tisti folder, ki je bil več kot 100GB velik in prostor na particiji se je sprostil. Google Earth pa tudi dela normalno kot prej, le da teh datotek več ne nalaga.
Čudno _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2015 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam tudi podoben problem kot avtor teme. Spomnil sem se na disk managerja in kako bi popravil prostor. Se pravi primarno particijo povečati na račun sekundarne vendar se nekaj zalomi in po pravici povedano ne vem kaj windowsi sploh hočejo od mene. Opozorilo je nekaj v stilu, kot da diski/particijre niso v skupni rabi.
Zanima me kaj uporabljate za alternativo Disk managerju? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2015 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za spreminjanje particij uporabljam MiniTool Partition Wizard in do sedaj še nisem imel problemom z njim.
Za pogledat kaj jemlje prostor na disku uporabljam Treesize portable. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni