|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dnjoh Neznanec

Pridružen-a: Pet 13 Sep 2013 18:20 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: primorska
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2013 10:56 pm Naslov sporočila: nasveti za manjši projekt |
|
|
Pozdravljeni, iz enih pokvarjenih zvočnikov sem vzel ven zvočnik. Močan je 3W in ima 4ohme. Rad bi naredil spet računalniški zvočnik ali pa pač kaj podobnega. Ker sem začetnik (1.letnik), me zanima kaj bi lahko naredil ter kako. Pač nekaj hočem naredit in se kaj naučit. Imam orodje, tako da to ni problem.
Hvala za nasvete!
lp. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slodrive Član

Pridružen-a: Pon 01 Jul 2013 23:44 Prispevkov: 74 Aktiv.: 0.51 Kraj: N. Gorica
|
Objavljeno: Sob Sep 21, 2013 1:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa se lahko igraš z magnetkom  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sob Sep 21, 2013 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
V eni izmed zadnjih revij elektronik.si je objavljen projekt, ki te bo morda zanimal. Naredi majhen/preprost ojačevalnik in spravi vse skupaj v ohišje. Ohišje lahko narediš iz lesa. Zraven lahko dodaš akumulator in imaš prenosne zvočnike.
Tako sem si jaz naredil, ko sem bil v tvojih letih.
Najprej sem naredil z dvema zvočnikoma, kasneje sem pa kar "hišni kino" (sistem 4.1) spravil v škatlo velikosti (300x200x100)mm. Ta velikost pa zato, ker je približno enako velika A4 listom oz. zvezkom. Tako mi je celotna zadeva stala v šolsko torbo.
Transformator od ojačevalnika sem odstranil in namesto njega priklopil kar akumulator od starega vrtalnega stroja. Doma sem imel staro bluetooth slušalko, ki ni delal mikrofon. Slušalko sem razdrl in namesto majhnega zvočnika sem peljal signal na vhod ojačevalnika. Tako sem lahko preko bluetootha poslušal glasbo.
Kakšna reakcija je bila med sošolci, ko so to slišali/videli.  _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni