|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Pon Sep 23, 2013 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni problema, seveda.
Že če pogledaš tolerance povprečnega elektrolitskega kondenzatorja, so komot v rangu -20/+50%.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jmivsek Član

Pridružen-a: Tor 06 Avg 2013 12:41 Prispevkov: 468 Aktiv.: 3.24 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Sep 23, 2013 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker se uporabljajo za glajenje v napajalniku, lahko izbereš celo za eno vrednost večje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

Pridružen-a: Tor 20 Avg 2013 23:25 Prispevkov: 170 Aktiv.: 1.18 Kraj: Celje/Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Sep 28, 2013 5:31 pm Naslov sporočila: Novi filter kondenzatorji ! |
|
|
Po zamenjavi kondenzatorja sem dobil lepo osvetljeno sliko in vse deluje pravilno,razen tunerja,oziroma nič ne dobim na sliki.
Ko prižgem tv tuner začne delovati saj slišim tipično šumenje od analognega snega,ampak ko se zažane visoka napetost,šumenje utihne(kar pomeni,da tuner
preneha delovati),ter pojavi se neko brčenje ?
Pomoje je problem v tem,da ko se zažene visoka napetost pobere napetost od tunerja od nekod .. ? nemam pojma
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
408.16 KB |
Pogledana: |
11 krat |

|
|
514.48 KB |
6 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34 Prispevkov: 559 Aktiv.: 3.03 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sob Sep 28, 2013 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj si priklopil na antenski vhod TV? Če si priklopil zunanjo anteno, potem je lahko prisoten le DVBT, ki ga tvoj starinski TV sprejemnik ne pozna.
_________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

Pridružen-a: Tor 20 Avg 2013 23:25 Prispevkov: 170 Aktiv.: 1.18 Kraj: Celje/Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Sep 28, 2013 5:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Analogni sneg in sumenje bi se vseeno moralo pojaviti,tudi ce nimam nic priklopljen na tuner (nobene antene ali kaj podobnega) ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Sep 28, 2013 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je to brčenje podobno pokanju, preveri kondenzator 10nF, ki je na načrtu pod elektronko PCF80 B13A (prva v tonski IF verigi). V spominu imam, da je prekinjen ali prebit kondenzator povzročal pokanje v tonu. Menda je zadostovalo, da si ga odstranil.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Sob Sep 28, 2013 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
bom preveril,ubistvo je brcenje,v zvocniku in na transformatorju,ko sem izklopil zvocnik je se vedno brencalo,isto kot prej samo dosti manj...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Sep 28, 2013 7:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je brcenje enako brnenje, potem bi moralo prenehati takoj, ko ugasneš TV?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Sob Sep 28, 2013 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
brcenje preneha takoj ko ugasnem tv
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Pon Sep 30, 2013 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva je taka
Televizor se preizge,vse deluje normalno,edino kar me se [cenzurirano] je tuner,in brcenje v zvocniku,na sliki ne dobim nicesar drugega kot osvetljeno sliko,nobenega signala,ampak preden sem ocistil sasijo ter zamenjal elektrolite sem dobival signal od tunerja ampak zelo sibkega
Defektna ali nepravilno nastavljena tuljava lahko povzroci te tezave,ker nimam pojma kako kalibrirati tv in te zadeve...?
Nemam pojma
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Tor Okt 01, 2013 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam novo sled ...!
Na tunerju sta dve elktronki ena VHF(PCF80),POLEG NJE PA PCC88,ke je pa
(RF amplifier) in imam obcutek da ne dela.
Mislim,da samo grelec deluje,ker ko se je dotaknem je rahlo topla,PCF80,ki je poleg
nje je pa precej bolj vroca kot pcc88,kar pomeni da ne dela oziroma ne odaja elektrodov.
Na sliki je diagram tunerja,veliko tuljav je vezanig na to elektronko,mogoce kje kak stik pretrgan,kar povzroca da elektronka nima pravih napetosti a ne ?
|
865.28 KB |
26 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Čet Mar 20, 2014 10:27 pm Naslov sporočila: ... |
|
|
Po dolgem času se spet vračam k tej televiziji !
Vse deluje vredu razen nobenega signala ne dobim iz tunerja na ekran in zvočnik,zdaj še sam nevem kje in kako bi iskal napako
Imam tak občutek kot da nekje v enem delu vezja te televizije manjka napetost,
zato pa dobivam te probleme,
Preden sem zamenjal dva velika elkota za napajalni veji,sem imel malce čudno sliko na ekranu,ter ko sem povečal svetlost je izginala,ampak mi je vsaj tuner delo,po zamenjavi teh elkotoh z novimi kondenzatorji,sem seveda dobil lep sliko,ki je bila zapolnjena ampak tuner mi ni deloval,tak,da še sam nevem ,kak čuden problem imam ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Mar 21, 2014 11:53 am Naslov sporočila: Re: ... |
|
|
retro-guy je napisal/a: |
Vse deluje vredu razen nobenega signala ne dobim iz tunerja na ekran in zvočnik,zdaj še sam nevem kje in kako bi iskal napako |
Kaj pa če ustreznih signalov preprosto ni ?
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 21, 2014 12:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
retro-guy na antenski vhod kanalnika (televizorja) priklopi modulator kakega starejšega videorekorderja, ki ima izhodni signal na kanalu 3. Običajno imajo ti modulatorji tudi stikalce, s katerim vklopiš dve vertikalni črni črti, nekateri tudi avdio signal.
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Pet Mar 21, 2014 1:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly je napisal/a: |
retro-guy na antenski vhod kanalnika (televizorja) priklopi modulator kakega starejšega videorekorderja, ki ima izhodni signal na kanalu 3. Običajno imajo ti modulatorji tudi stikalce, s katerim vklopiš dve vertikalni črni črti, nekateri tudi avdio signal. |
Imam tak občutek kot da singali čez tuner sploh ne grejo,karkoli bi priklopil na antentski vhod ne bi pomagalo,(AGC-fail)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni